So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Treeni

Sitoutuminen

Joensuun Mailan leiri käynnistyi eilen. Leirin sisältö on pitkälti fyysisen kunnon mittaamista ja ensi kesän pelitapaan tutustumista. Fyysisen kunnon kehittyminen ja oman pelitavan harjoittelu vaativat sitoutumista. On uskottava linjaan, joka on valittu, toki hiomista ja tarvittavia muutoksiakin on uskallettava tehdä. Kun tavoite asetetaan, ei sen saavuttaminen ole mahdollista ellei joukkue sitoudu tekemään töitä sen eteen. Saman värinen peliasu tai Joman logolla varustettu lippis eivät saa olla ainoita yhtenäisyyttä luovia tekijöitä. Toki nuo päälle päin näkyvät asiat ovat tärkeitä  mutta kyllä yhtenäiset ajatukset lippiksen alla ja sydän joka sykkii samalle, asialle ovat kuitenkin niitä tekijöitä jotka lopulta merkitsevät paljon enemmän.

Työ, perhe ja etenkin lapset jos niitä sattuu olemaan, ovat asioita, joissa sitoutumisen merkitys on suuri.

Sitoutumisen merkitystä on hyvä pohtia myös omassa elämässä. Onko meillä asioita, joihin olemme sitoutuneet kunnolla. Työ, perhe ja etenkin lapset jos niitä sattuu olemaan, ovat asioita, joissa sitoutumisen merkitys on suuri. Toki hyvä harrastus siihen lisäksi ei varmastikaan ole huono ajatus johon voi juuria kasvattaa. Tuo juurien kasvattaminen onkin tärkeä juttu. On varmasti tilanteita, jolloin on hyvä repiä juuret irti ja etsiä ravinteikkaampaa maata mutta jatkuva repiminen kyllä tukahduttaa kasvun. Urheilutermeissä se tarkoittaa sitä että kun aloitat harjoittelun seuraavaa tavoitettasi kohden, sinun on valittava tapa johon uskot ja noudatettava sitä. Et voi viikoittain vaihdella tapaasi toteuttaa harjoittelua, juuret eivät pääse tuolla tavalla kasvamaan.

Me JoMassa olemme sitoutuneet asiaamme. Taustatiimi tekee asioita jotka mahdollistavat asioiden tekemisen mahdollisimman hyvin. Siellä on muhimassa mukavia yllätyksiä ensi kautta ajatellen. Elämyksiä joita ei ole aikaisemmin koettu. Valmennus ja pelaajat kasvattavat talven ja kevään aikana sellaiset juuret joista voiman ammentaminen ensikesän elämyksiä varten voi vaivatta tapahtua. Sitoutuminen asioihin ei kuitenkaan tarkoita askeesia. Siksi tänä iltana karistamme tiukan leirin pölyt kannoiltamme ja suuntaamme Kuurnankulmaan nauttimaan pöydän antimista. Myös leikkimielinen kisailu kuuluu varmasta illan ohjelmaan. Ei ole siis lainkaan huono ajatus kokoontua välillä yhteen myös ilonpidon tavoin ja kun mukana on myös paremmat puolisot, niin voisiko leiri paremmin päättyäkään.