So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

suunnistus

Jukolan viesti sen taas todisti, aivan huikea laji

Tänä vuonna lapsuuteni maisemat Enossa todistivat Jukolan viestin ainutlaatuisen ilmapiirin. Koko lauantai päivän iloinen puheensorina, yllättävät tapaamiset ja reipas urheiluhenki täyttivät kilpailualueena toimivan koulukeskuksen. Suunnistajat ovat aivan oma heimonsa. Jukolan ja Venlojen viestit eivät tunnu lainkaan kilpailulta vaikka suorituksia analysoidaan ja sijoituksia jaetaan. Se on tapahtuma, joka kokoaa perheitä, sukuja, työporukoita ja kaveripiirejä yhteen, joko kilpailijan ominaisuudessa tai sitten vain kannustuksen myötä. Kilpailu on vain kuori sille sisällölle, jonka perimmäinen merkitys on nostattaa yhteishenkeä luonnossa liikkumisen ja yhdessä olemisen avulla.

Metsässä unohdat myös kaiken turhan, katselet luontoa ja yrität päästä seuraavalle rastille

Luonnossa liikkuminen lisää tutkitusti onnellisuutta. Kun siihen lisätään liikunnan tuoma mielihyvä, alkaa keitos olla valmis. Ei siis ole ihme että yleisilme Enossakin oli eilen iloisen positiivinen. Toki sääkin suosi koko pitkän lauantaipäivän tätä hienoa tapahtumaa ja varmasti myös presidentti Sauli Niinistön ja Jenni Haukion vierailu tapahtumapaikalla lisäsi arvokkaalla tavalla tapahtuman yhteenkuuluvuuden tunnetta. 

Jukolan viestissä voit siis osallistua kilpailuun jossa juoksee maailman parhaita ja sinä. Eikä se näytä yhtään kummalliselta. Aika harvassa lajissa siihen pystyy. Metsässä unohdat myös kaiken turhan, katselet luontoa ja yrität päästä seuraavalle rastille. Voit taivaltaa ajallisesti pitkäänkin mutta luonnossa liikkuen ja rastia etsien tuo aika ei tunnu siltä miltä se tuntuisi jos juoksisit tuon ajan pitkin asvalttiteitä. Pitäisikö alkaa suunnistamaan. Oikeasti.

Seuraavaksi käsittelen asioita jotka voivat johtaa joko suunnistuksen tai jonkun muun liikunnallisen harrastuksen pariin.