So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

hyvinvointi

Virkistävä aamujooga

Olen seisoskellut päälläni pitkin vuotta mutta en ole koskaan käynyt joogatunnilla. Tulevana perjantaina ajattelin korjata tuon asian. Hotelli Kimmelissä on Kylli Kukkin pitämä aamujooga ja mainos lupasi ettei aiempaa kokemusta joogasta tarvita. Toki olen aikojen saatossa jooga oppaita selaillut ja lueskellut aiheeseen liittyvää kirjallisuutta. Jos on kiinnostunut hyvinvointia käsittelevästä kirjallisuudesta, niin väistämättä törmää myös joogaan. 

Olen lukenut muutamia kirjoja myös meditoinnista. Olen tullut vakuuttuneeksi siitä että ajan antaminen omille ajatuksille ilman puhumista on todella hyödyllistä. Olla vain ja miettiä... tai olla miettimättä. Kun itse käyn hieronnassa tai jossakin muussa hoidossa, hyvin usein olen vain hiljaa ja kuuntelen kehoani. On tärkeää osata kommunikoida mutta on tärkeää osata olla myös hiljaa. Muistan lapsuudestani asiaan liittyvän sananlaskun, "Jos puhuminen on hopeaa, vaikeneminen on kultaa". Meditoinnin idea on antaa aikaa aivoille levätä myös valveilla ollessa. Meditointi kirjoja selatessani tutustuin myös reikiin. Kävin kokeilemassa reiki-hoitoa ja tykkäsin siitä kovasti. Reikihoidossa ollaan rentona ja tavallaan meditoidaan. Jokainen voi ajatella sen omalla tavallaan mutta näin minä sen koin. Joka tapauksessa kokemus oli vahvistava ja miellyttävä.

En jättänyt "uusiin lajeihin" tutustumista vain reikiin. Aloitin kalevalaisen jäsenkorjauksen opinnot. Yhden viikonlopun opiskelun jälkeen voin sanoa asian olevan mielenkiintoinen ja varmasti antoisa uusien käsittelytekniikoiden oppimisen ansiosta. Mitään ristiriitaa oman fysioterapia ajatusten kanssa en ensimmäisen viikonlopun aikana havainnut. Siispä marraskuussa suuntaan taas Kiteelle mestareiden oppiin. Täältä voit lukea mitä kalevalainen jäsenkorjaus on http://www.kansanlaakintaseura.fi/index.php.  Lyhyesti voin sitä toki itsekin kuvailla. Hoito perustuu hyvin lempeään otteeseen. Jos sitä pitäisi verrata johonkin muuhun hoitoon niin varmasti ajattelisin sen olevan hieronnan, lymfahoidon ja fysioterapeuttisen käsittelyn välimuoto. Tosin se on minun arvio yhden viikonlopun perusteella ja myönnän fysioterapeuttisen käsittelyn olevan hyvin laaja käsite. Mutta linkkiä likkaamalla asiasta saa lisäinfoa. 

Jotta oppimista olisi tarpeeksi, tempaisin vielä hiljattain TRE-koulutuksen. Tämä on aktiivinen rentoutustekniikka. Sen avulla autonominen hermosto rentoutuu, mieli vapautuu ja olo paranee kaikin puolin. Suosittelen tutustumaan ja hakeutumaan TRE-kurssille. Puolen päivän panostus asiaan kyllä antaa paljon. TRE:ssä tehdään aluksi muutamia lämmittelyliikkeitä ja sitten haetaan asento missä keho alkaa neurogeenisen tärinän. Tuo tärinä on mielenkiintoinen olotila. Sen aikana joillekin voi tulla voimakkaita tunnereaktioita ja kurssillamme kuuluikin iloista kiherrystä. Joillakin tunnereaktio oli niin vahva että oli aiheellista hetkeksi aikaa keskeyttää harjoitus. Tunne oli siis heillä hieman ahdistava. Mutta pienen hetken päästä myös hekin jatkoivat harjoitusta ja itse asiassa liittyivät meihin hymyileviin tärisijöihin. Tässä linkki koulutuksen pitäneen Satu Pusan sivuille http://www.voimapaikka.fi/ ja tässä linkki TREfinlandin sivuille http://www.trefinland.fi/.

Laittelen kuulumisiani sitten kun olen joogaretriittini suorittanut. Ajattelen sitä hetkenä, jolloin heitän ulkoiset odotukset romukoppaan ja elän vain itseäni kuunnellen. En siis ajatellut miettiväni osaanko joogata, vaan annan kehon liikkua sen verran kun sen on määrä liikkua.