So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Harrastukset

Virkeä lauantai

Mutalan koulun piha täyttyi tänään iloisista lapsista sekä vanhemmista talviriehan merkeissä. Olipa kerrassaan mainio tapa aloittaa lauantai päivän vietto. Aurinko valaisi miellyttävällä tavalla alussa olleen jääshow´n, joka huipentui tyylikkääseen yksinluistelu esitykseen. Ilmassa ei ollut suuren urheilujuhlan tuntua vaikka esitykset olivatkin melkoisia ponnistuksia. Tunnelma oli iloinen ja miellyttävän liikunnallinen. Reipas puheensorina täytti pihan ja tunnelmassa oli jotain kyläkoulumaista henkeä menneiltä vuosilta ja tämä tarkoittaa ainakin minulle jotain todella positiivista nykymaailman suorittamisen keskellä.

Luulen että lapsistakin oli mukava viettää toiminnallinen koulupäivä yhdessä aikuisten kanssa.

Oli poniajelua, luistelua, liukumäkeä, hankijalkapalloa, polkuautoajelua. Arpajaiset toki kuuluivat ohjelmaan ja kioski mehuineen ja makkaroineen kruunasi päivän. Luulen että lapsistakin oli mukava viettää toiminnallinen koulupäivä yhdessä aikuisten kanssa. 

Nyt istun jo linja-autossa suuntana Imatra. Siellä Joensuun Maila kohtaa Imatran hallisuomenmestaruus pelien karsintaottelussa. Aktiivinen lauantai saa siis myös aktiivisen lopun. On hienoa että pesäpallon pitkän harjoittelukauden katkaisee oikeat ottelutapahtumat. Vaikka hallipelit eivät ole niitä joita varten harjoittelua ohjelmoidaan, ovat ne silti hyviä muistutuksia siitä, minkä on harjoittelun tärkein tavoite. Ottelutapahtumia vartenhan miehet harjoittelevat ja tuon työn tulokset ovat mitattavissa vain kilpailusuorituksissa. 

Tämä päivä on loistava osoitus siitä, mitä elämä parhaimmillaan on. Tai ainakin mitä se minulle on. Iloista, rauhallista paineetonta suorittamista höystettynä välillä vähän totisemmalla tekemisellä. Rytmin löytyminen myös arjessa olisi tärkeää. Ettei elämästä tulisi jatkuvaa kilpailemista ja suorittamista. Siksi aamu Mutalan koulun ympäristössä oli oikein tervetullut tapahtuma. Toisaalta uskon että ihmisenä kasvaminen vaatii myös välillä tiukempiakin tapahtumia. Siispä ottelu illan kruunuksi on oiva tapa tehdä asioita toisella tavalla tosissaan. Illalla nähdään, onko harjoittelu tuonut tulosta.