So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

hyvinvointi

Voiman sääteleminen

Pysähdyin hetkeksi miettimään jousella ampumista. Ampuaksesi tarkasti maaliin, sinun tulee virittää jänne juuri oikealla voimalla. Liian kevyt veto aiheuttaa sen ettei nuoli jaksa lentää maaliinsa ja toisaalta liiallinen voimankäyttö voi pahimmassa tapauksessa rikkoa jousen. Mikäli vieressäsi on toinen ampuja, et voi keskittyä häneen. On hallittava oma jousi ja aistittava sen antama energia.

Aika ajoin on jousen puista kaarta öljyttävä ja jänteen kunto ja kiinnityskohdat käytävä läpi.

Parhaat laukaukset tai lyönnit tapahtuivat niinä hetkinä kun tiedät, mitä haluat, mutta et yritä mitään tarpeetonta. Kun olet oivaltanut oman voimasi, ei ole tarpeen tuhlata energiaa vastustajaan. Tällöin voit reagoida vastustajan suorituksiin sisältä päin ja tehdä tilanteen vaatimia ratkaisuja. Silloin sinun ei tarvitse keskittyä vihaan, pelkoon tai muuhunkaan kielteiseen tunteeseen vastustajaa kohtaan. Keskityt vain suuntaamaan voimasi oikein. Tunteita voi ja saakin tulla, mutta ne eivät ohjaa käytöstäsi. Kun unohdat vastustajan persoonan, voit tehdä suoritukset ilman tarpeetonta energiahukkaa epäolennaiseen.

Voiman hallinta ei ole vain urheiluun liittyvä ilmiö. Oman elämän onnellisuuden kannalta on antoisaa ymmärtää tämä sama asia myös arjen melskeessä. Viritä joustasi aina vain tarpeellinen määrä. Jos kuumennat ruokaasi liian kovalla lämmöllä, se palaa. Mutta mieli haluat lämmintä ruokaa, on siihen energiaa käytettävä.

Sama asia koskee ihmissuhteita. Ellet viritä joustasi lainkaan, ei suhde voi toimia. Mutta pelkkä jousen virittely ei myöskään riitä. Aika ajoin on jousen puista kaarta öljyttävä ja jänteen kunto ja kiinnityskohdat käytävä läpi. Mutta muista myös mitä jouselle käy jos sitä yrittää virittää liikaa. Jatkuva kireys tekee siitä kelvottoman ja liika voima katkaisee kaaren tai jänteen.