Helppo kampaus

Helppo kampausohje osa 1!

Itselläni on elämän aikana ollut monia harrastuksia. Aina jalkapallosta rumpujensoittoon asti. Kuitenkin yksi harrastus on pysynyt vahvasti mukana vielä tähänkin päivään asti, nimittäin kampauksien tekeminen. Se on itselleni sitä 'omaa-aikaa' ja saa ajatukset muualle. On ihana päästä opettelemaan ja kokeilemaan uusia juttuja. Pinterest onkin aina ollut kovassa suosiossa ja usein iltaisin sieltä tulee selattua ihania kampausideoita, sekä etsittyä inspiraatiota.

Pian alkaa pikkujoulukausi ja muutenkin juhlia on aina ympärivuoden. Haluan jakaa teille yhden näyttävän, mutta helpon kampausohjeen. Tämä kampaus sopii niin pikkujouluihin, kuin hienompiinkin juhliin. Ainoa että tämä kampaus vaatii hiuksilta pituutta, eli lyhyeisiin hiuksiin ei tätä saa tehtyä tai kampauksesta ei tule ainakaan näin näyttävä mitä kuvissa.

Tarvikkeet: Harja ja/tai kampa, pinnejä vähintään 5-6kpl, läpinäkyviä pieniä ponnareita (tummiin hiuksiin on olemassa mustia) ja iso klipsipinni. ('Lasso' on kätevä, mutta ei pakollinen).

Vaihe 1: Harjaa hiukset hyvin ja varmista ettei hiuksiin jää yhtään takkuja.

Vaihe 2 & 3: Jaa hiukset kolmeen noin samankokoiseen osioon. Kaksi sivuille ja yksi takaraivoon. Kiinnitä löysästi ponnareilla.

Vaihe 4: Tee takaraivossa olevan ponihännän alle toinen ponnari (auki olevista hiuksista) ja kieritä se rullalle ponihännän ympärille. Kiinnitä pinnillä tai kahdella.

Vaihe 5: Avaa keskellä oleva kolmas ponihäntä.

Vaihe 6 & 7: Kiedo ponihännästä avatut hiukset alla olevaan 'nutturaan' ja kiinnitä samanlailla pinneillä kuten aijemmin.

Vaihe 8: Avaa oikea ponihäntä.

Vaihe 9 & 10: Tee hiuksista ranskalainenletti kulkemaan sivua pitkin ja halutessasi kun letti on valmis, voit kiinnittää letin pään ponnarilla.

Vaihe 11: Ota ylhäältä letin molemmista sivuilta kiinni ja vedä varovasti. Letti suurenee ja 'levittyy', eli siitä tulee näyttävämpi. Kiinnitä ja kiedo letti nutturan ympärille. 

Vaihe 12 & 13: Avaa vasen ja viimeinen jäljellä oleva ponihäntä. Toista sama kuin oikean ponihännän kohdalla, eli ala tekemään ranskanlettiä sivua pitkin. Lopuksi kiedo ja kiinnitä letti nutturan ympärille. Muista levitys!

Vaihe 14 & valmis: Siisti kampausta ja voit vielä levittää halutessasi lettejä näyttävämmäksi. Suihkuta halutessasi lakkaa ja vau! Kampaus on juhla valmis!

Vaiheita on monia ja tämä saattaa kuulostaa vaikealta, mutta suosittelen kokeilemaan! Kun kerran tekee, huomaa että kampaus on suht nopea tehdä ja aika yksinkertainen. Tätäkin kampausta voi muokata oman mielensä mukaan, esimerkiksi tehdä vain yksi letti toiselta puolelta tai letit voi tehdä vielä isommiksi (poiketen kuvasta). VINKKI: Tässä kampauksessa en käyttänyt tupeerausta ollenkaan, mutta enemmän näyttävyyttä saa tupeerauksella. Tai lopuksi päällä lettien 'väliin' jäävistä hiuksista voi varovasti vetää ja sivuilta myös. Näin saa pöyhkeämmän vaikutelman, jos ei kaipaa näin siloteltua lookia.