Joulu

Joulu saapui jo taloon!

Monet kaupat ovat jo täyttyneet joulusta ja hyllyt notkuvat erinlaisia suklaita, sekä koristeita. Joulukalenterit tytöille kävimme ostamassa valmiiksi jo viime viikolla, etteivät vain lempparit eli My Little Pony ja Paw Patrol kalenterit pääse vain loppumaan kesken (viime vuonna Frozen kalenterit loppuivat kesken..). Tänään oli se kauan odotettu päivä, kun otettiin joulukuusi varastosta ja tytöt pääsivät koristelu puuhiin. Intoa ja riemua ei puuttunut, mutta pallot loppuivat Aadan mielestä kesken. Ja saatiin me kyllä yksi ’riitakin’ pallojen takia aikaiseksi, kun äiti kuulemma laittoi aivan vääriin ja huonoihin kohtiin kaikki koristeet (mitään en myönnä).

Lipaston päällä olleisiin koristevaloihin ja kynttilöihin vaihdettiin patterit, jotta pimenevinä iltoina pääsee niitä käyttämään, sekä laittamaan tunnelmaa kotiin. Rakastan syksystä ja talvesta sitä kun saa polttaa kynttilöitä ja laittaa koristevaloja! Tai toki niitä kesälläkin voi polttaa, mutta onhan se tunnelma nyt aivan eri talvella ja kun on oikeasti pimeä! Aada löysi vaatehuoneesta tonttulakin, joten olihan se pakko saada päähän ensimmäistä kertaa tänä vuonna! Minja ei oikein tonttulakista välittänyt.. Käytiin pieni taistelu, että äiti sai napattua jouluisen kuvan kuusen edessä ja että molemmilla olisi lakit päässä. Noh, saatiin me lopulta muutama ihan ok kuva. 

Siinä se joulukuusi nyt kaikessa komeudessaan olohuonetta koristaa ja vaikka Tomin mielestä oltiin aivan liian aikaisessa, niin pöh sanon minä! Valkoinen kuusi tuo ihanaa talven tunnelmaa, kun ulkona siitä ei ole (ainakaan täällä Turussa) tietoakaan ja maata koristaa ihana kurainen keli. Hankintalistalla on vielä muutamat koristeet jouluksi, mutta mitään suurempia ei aijota laittaa. Kuusi, valoja, kynttilöitä, muutama jouluinen tonttu tai hiiri lipaston päälle ja siinä taitaa olla tältä vuodelta meidän koristeet. Toki jos kaupoilla tulee jotain ihanuuksia vastaan, voi olla että lista saattaa vielä kasvaa ja heräteostoksia syntyä ;) Mutta aika pienillä koristeilla ollaan menty viime vuodet. 

Onko teillä jo laitettu joulua vai onko vielä ihan liian aikaista? Kertokaa mistä te pidätte joulussa?

Hyvää sunnuntai-iltaa kaikille sinne ruudun toiselle puolelle! Nauttikaa!