Lauantai ja silakkamarkkinat

                                    

Kello lähentelee neljää, kun avoin läppärini ja tulin kirjoittamaan blogia. Oltiin ahkeria ja aktiivisia eilen! Minja päätti puoli kahdeksan aikaan, että nyt on aika nousta ja ettei häntä väsytä enää. Äitiä olisi kyllä vähän vielä väsyttänyt.. Varsinkin kun normaalisti meillä nukutaan vähintään puoli yhdeksään. Päiväkodin alettua, on jotenkin tullut tytöille kuin automaattinen sisäinen kello ja ovat viikonloppuisinkin jo seitsemän jälkeen ylhäällä (toivon että tämä olisi vain vaihe). 

Meidän aamu alkoi aluksi vähän rennommin. Löhöiltiin sohvalla, katseltiin muutama lastenohjelma ja väriteltiin kuvia. Minja rakastaa tällä hetkellä palapelien tekoa ja teimmekin yhdessä pitkän tovin eri palapelejä. Ne ovat kyllä hyviä ja kehittäviä! Aamupala otettiin pitkänkaavan mukaan ja mihinkään ei ollut kiire. Höpöteltiin ja itse nautin ulkoa tulevista auringon säteistä. Aivan täydellinen ja kaunis sää! Vaikka lämpötila on jo pakkasen puolella, ei kuitenkaan sekään voi pilata mieltä. Itse en siis ole ollenkaan talvi-ihmisiä. Joulua rakastan ja silloin täytyy olla lunta, mutta muuten voisi aina olla kesä ja lämmin. Omasta mielestä kesä on parasta aikaa ja se on aivan liian lyhyt. Aina.

Pohdimme jonkun aikaa, että mitä tekisimme tai mihin lähtisimme, koska ei noin kaunista päivää sisällä halua tuhlata. Tomi muistutti Turussa olevista Silakkamarkkinoista ja eipä sitä sen enempää tarvinnut pohtia. Vaatteet niskaan ja menoksi! Markkinat ovat mielestäni kivoja ja niissä on se oma tunnelmansa. Myyjiä ja kojuja on paljon, sekä se ihmismäärä on välillä jokseenkin ahdistava vaikka en ahtaan paikan kammoinen olekkaan. Varsinkin lapsien kanssa kävellä suuressa ihmismassassa, kun et pääse kunnolla edes kääntymään tai kojuja pääse katsomaan kunnolla läheltä. Ilman hyviä hermoja ja aikaa ei kannata mihinkään markkinoille lähteä! Tai ainakaan jos et tykkää suurista ihmisjoukoista.

Ja osuinkin oikeaan! Myyjiä oli todella paljon, sekä ihmisiä myös. Se ei kuitenkaan omaa tai meidän markkinatunnelmaa latistanut ollenkaan. Kiersimme kahdesti kojut ja toisella kerralla pysähdyinkin muutamien mielenkiintoisten kojujen eteen tutkimaan paremmin. Laidasta laitaan oli erinlaista tavaraa ja syötävää. Kalaa tottakai paljon, metrilakuja, karkkia, nahkatuotteita, itse ommeltuja tuotteita, vaatteita ja vaikka mitä! Jos et ole koskaan SIlakkamarkkinoilla käynyt, suosittelen seuraavalla kerralla menemään! Ehdottomasti.

Kuvia tuli napsittua paljon ja kaikea en tänne viitsi jakaa, kun postauksesta tulisi todella todella pitkä. Mutta tässä muutamia maistiaisia ja tunnelmia meidän markkina kierrokselta. Menemme ehdottomasti ensi vuonna uudelleen ja silloin on pakko maistaa myös paistettuja muikkuja, jotka jäivät vähän mieltä kaihertamaan! Rakastan kalaa, varsinkin graavilohi, kylmäsavu lohi ja muikut! Ne ovat parhautta. Jos pitäisi valita liha vai kala, valitsen ehdottomasti enemmin kalan! Vaikka lihatuotteita käytän normaalisti ja runsaasti, mutta kyllä kala vie voiton. En voisi elää ilman sitä herkkua!

Markkinoiden jälkeen tulimmekin kotiin tekemään ruokaa ja jonka jälkeen Minja lähti vuorokaudeksi yökyläilemään. Jotta äiti ja isi saivat pitkästä aikaa kahdenkeskistä aikaa kiireisen ja välillä hieman raskaan arjen keskellä! Ja pakko sanoa (kun sunnuntaissa jo mennään) että vuorokauden lapsivapaa teki kyllä hyvää. Vaikka ihana oli saada tyttö taas kotiin, niin kyllä se oma-aika ja parisuhde vaatii kans työtä, sekä hoitamista. Meillä se oli eilen keilaamista, illan istumista, hyvin nukuttu yö ja syömässä käyminen kahden.

 Hyvää sunnuntaita kaikille ja nauttikaa!