So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

isänpäivä

Isänpäiväksi helppo ja nopea Pätkis-Dominokakku!

Tulevana sunnuntaina vietetään isänpäivää. Meidän perheessä on ollut tapana muistaa isää pienin lahjoin, sekä herkutella yhdessä pöydän ääressä. Tänä vuonna lapset saavat antaa ensimmäistä kertaa päiväkodissa tekemänsä lahjat isälle. Ja koska meidän perhe on uusioperhe, vietetään isänpäivää kahdessa eri kodissa ja kahden ’isän’ kanssa. Ensin täällä kotona ja myöhemmin Aada menee hänen biologisen isän kanssa hetkeksi viettämään kahdenkeskeistä aikaa.

Jotkut menevät välillä sekaisin, kun Aada kutsuu Tomia (Minjan isää) isänä ja myös hänen biologista isäänsä isänä. Mutta olemme yhdessä päättäneet, että Aada saa toki kutsua Tomia isänä tai Tomina, mikä hänestä itsestä tuntuu oikealta ja parhaimmalta. Onhan Tomi kuitenkin Aadan elämässä ollut jo pian neljä vuotta ja vähän päälle yksivuotiaasta asti, ei ihmekään että Tomi on Aadalle myös kuin isä. Se toinen isä. 

Tykkään leipoa, vaikka en sitä usein harrastakkaan. Joskus on kausia ettei tee yhtään mieli leipoa, kun sitten taas yhtäkkiä se inspiraatio ja halu iskee täysillä. Silloin leivottua tulee usein! Eilen illalla alkoi itselläni tekemään hirveästi mieli Pätkistä. Olin Tomille kirjoittamassa kauppalistaa ja samalla tajusin, että Pätkiksethän voi yhdistää juustokakun kanssa ja paljon maistuvampaa, kuin pelkkä suklaa! Olen joskus kerran aikaisemminkin tehnyt Pätkis-juustokakkua ja se oli hitti, koko kakku hävisi Aadan synttäreillä aivan hetkessä (vaikka tarjottavia oli montaa eri sorttia). 

Tällä kertaa halusin lisätä viimekertaiseen ohjeeseen pieniä vivahteita. Normaalin maustamattoman tuorejuuston sijaan, vaniljanmakuinen tuorejuusto ja muutama mintunmakuinen lakritsin pala. Kuulostaa ehkä todella makealle ja pakko myöntää, että onhan tämä makeaa! Mutta ei kuitenkaan liian. Isoja paloja kerrallaan tätä harva kuitenkaan pystyy syömään ;) 

1. Ota irtopohjavuoka ja pinnoita leivinpaperi pohjalle. Tämän jälkeen murskaa Domino keksit joko tehosekoittimella tai jotain muuta apuvälinettä käyttäen. (Itse hätätapauksessa otin paksun pussin ja lihanuijalla vedin keksit muruiksi.. heh!)

2. Kun keksit on murskattu, sulata voi. Sekoita voi ja keksinmurut keskenään, jonka jälkeen painele seos vuokaan.

3. Kun seos on levitetty vuokaan, laita se jääkaappiin kovettumaan. Tämän jälkeen aletaan valmistaa täytettä.

4. Ota osa Pätkiksistä talteen, mikäli haluat käyttää niitä koristelussa (noin 1/2 pussi riittää). Tämän jälkeen kaada loput Pätkikset kulhoon. Laita Pätkikset mikroon pehmentymään hetkeksi.

5. Kun Pätkikset ovat pehmentyneet hieman, sekoita niiden joukkoon koko tuorejuusto. Vaahdota kuohukerma ja yhdistä se täytteen sekaan, sekä tomusokeri (ja mahdolliset lakut) myös. Kun kaikki ainekset on hyvin sekoitettu, ota kovettumassa ollut pohja jääkaapista ja yhdistä täyte pohjan päälle.

6. Tämän jälkeen kakku peitetään kelmulla ja nostetaan takaisin jääkaappiin hyytymään yön yli. Seuraavana päivänä ennen tarjoilua, koristele kakku. Esimerkiksi talteen otetuista Pätkiksistä voi rouhia päälle pieniä hippuja tai käyttää kokonaisia paloja. Täysin oman maun mukaan! Itse säästin kaksi Dominoa pohjasta ja laitoin päälle koristeeksi.

Tässä on todella helppo ja nopea kakku isänpäiväksi ja vielä ilman liivatetta! Aikaa minulla meni kakun tekemiseen noin 25-30 minuuttia, eli ei todellakaan kauaan. Lisäksi tätä kakkua voi muunnella täysin oman mieltymyksien mukaan, ottaa jotain pois tai lisätä. 

Hyvää torstaita kaikille teille ja kertokaa mikäli päädytte tätä reseptiä koittamaan, että mitä tykkäsitte kakusta!