Koti

Tärkein huone meidän kodissa

Koti, tuo ihanan kamala paikka joka aiheuttaa aina ristiriitaisia tunteita. Kotona on hyvä olla ja koti on tottakai aina koti, mutta itselläni on ikuinen viha-rakkaussuhde sen kanssa. Tai ei niinkään kodin kanssa, vaan sisustuksen. On päiviä jolloin rakastan meidän sisustusta ja tykkään siitä kovasti, mutta sitten myös löytyy niitä päiviä jolloin haluaisin vain sulkea silmät ja avatessa toivon että se olisi edes hitusen kauniimpi tai tyylikkäämpi. Tuttua? Ainakin minulle.

Haluan esitellä minulle itselle rakkaimman ja ehkä jopa tärkeimmän huoneen kodistani. Siellä tulee vietettyä ehkä eniten aikaa, varsinkin iltasin lasten ollessa jo nukkumassa. Vaikka tämä huone onkin vielä aivan kesken ja vaiheesa, on se kuitenkin niin tärkeä. Se on olohuone.

Tältä meillä näyttää yleensä. Kuvia varten en mitenkään erikseen siivonnut tai laittanut esineitä 'kauniimmin' vaan tältä meidän olohuone näyttää eilisen illan jäljiltä. Ennen nukkumaan menoa siivoan aina huoneet ja laitan kaiken paikoilleen. Toki lastenhuone siivotaan yhdessä ennen heidän nukkumaan menemistä, mutta noin muuten siivoan itse tai Tomin kanssa muun kodin illalla. Vihaan mennä nukkumaan, jos koti on sekainen tai joku asia on tekemättä. Esimerkiksi pyykit laittamatta tai jokin vaate lojuaa paikassa, jossa sen ei kuuluisi olla. Siisteys on ihanaa! Harmi vain että lapsiperheessä sitä on välillä hankala ylläpitää ja tuntuu että saisi olla kokoajan siivoamassa ja juosta lasten perässä, kun juuri viisiminuuttia takaperin järjestellyt tavarat löytyvätkin jo taas lattialta. Mutta sellaista se on lapsiperheen arki! Onneksi myös Tomi tykkää siivota ja pitää kotia siistinä, muuten tulisin vasrmastikkin hulluksi.. 

Meillä on todella iso olohuone, tai ainakin omasta mielestäni iso. Normaalisti useissa kerrostalo kolmioissa saattaa makuuhuoneista toinen olla isompi tai molemmat, mutta olohuone pieni. Meillä onnekseen on osunut ja löytynyt kohdalle sellainen asunto jossa olohuone on iso, sekä makuuhuoneet myös todella hyvän kokoiset. Neliöitä asunnossa on 80 ja ne on käytetty kyllä todella järkevästi. Ei älyttömiä pohjaratkaisuja.  

Kuten kuvista näkee sisustus on meillä olohuoneessa vielä vaiheessa. Sohvalla olevat koristetyynyt ovat väliaikaiset ja kaipaisivat kipeästi päivitystä! Pallot riitelevät mielestäni liikaa raitojen kanssa. Sekä sohvan vieressä oleba musta kori (tyynyt päällä) lähtee kokonaan pois. Se on jämähtänyt siihen ja ollut paikoillaan, kun mitään järkevää paikkaa sille ei olla keksitty. Nämä on taas sarjassaan näitä ostoksia 'pakko saada, mutta en tiedä mihin sen laitan'. Niinpä niin, ehkä minä vielä joskus opin! Epäkohtia löytyy muitakin, kuten matto ja sohvan takana oleva lipasto (joka ei muuten sovi yhtään olohuoneen tyyliin). Olen kauan haaveillut yhdestä tietystä matosta, mutta se on todella hintava ja en ole tehnyt lopullista päätöstä vielä sen kohtalosta. Kotiutanko sen meille vai en. Voisin tehdä joku kerta hankintalistan tai ihan oman postauksen siitä, että mitä kaikkea olohuoneessa olen ajatellut muuttaa ja mitä on hankintalistalla. Kiinnostaisiko teitä lukea sellaisia postauksia?

Sellainen on meidän olohuone ja minun lempi huoneeni meidän kotona. Vaikka se aivan kesken onkin. Täältä blogin kautta pääsette seuraamaan tulevia muutoksia ja hankintoja pikku hiljaa.

Haluaisin mielelläni lukea, että mikä on sinun kodissasi se tärkein huone/paikka ja miksi?