Koti

Kun matto joutui vaihtoon

Meidän olohuoneessa on vuoden verran ihastuttanut ja vihastuttanut Ikean Stockholm matto. Haaveilin kyseisestä matosta todella kauan ja kun maton meille vihdoin sain, rakastuin ensisilmäyksellä. Ei kuitenkaan mennyt kovin kauan, kun maton huonot puolet alkoivat tulla esiin. Näin lemmikkiperheessä ja varsinkin lapsiperheessä haluaa mattojen olevan mahdollisimman helppohoitoisia. Jouduin itselleni pian sen myöntämään, että tämä matto ei sitä ole.

Vaikka kuinka maton ulkonäkö omaa silmääni miellyttää, en haluaisi kovin pitkään katsoa kauheita karva kasoja matolla ja sitä, kun näyttäisi ettei meillä ikinä siivota. Mutta olisihan minun tämä pitänyt tietää, koska matto on materiaaliltaan puuvillaa/uusiutuvaa villaa. Vuoden verran jaksoin lähes päivittäin mattoa imuroida ja puunata, mutta viime viikolla siihen tuli stoppi. Vaikka raidat ovat ihania ja omaan makuuni, halusin vihdoin vaihtelua! Ja ehdottomasti myös vähän helpoitusta arkeen! 

Lähdin selailemaan eri nettikauppoja ja mielessä oli käydä kunnon kierros myös kivijalkaliikkeissä, kunnes kävi mieletön tuuri! Facebook kirppikselle oli juuri lisätty tämä kyseinen matto, joka oli aivan uusi ja avaamattomassa paketissa. Hintakin oli naurettavan pieni verrattuna alkuperäiseen, joten äkkiä naputtelin varauksen mattoon ja toivoin että olen ensimmäinen! Joskus meinaan käy huono tuuri ja toinen ehtiikin ihan sekunnin murto-osassa juuri ennen sinua näppäilemään sen ’minulle’ kommentin. Tällä kertaa onnekseni niin ei käynyt ja nyt matto on meidän! 

Ensi fiilikset kun maton laitoin paikoilleen, olivat hieman ristiriitaiset ja sekavat. Sopiiko matto kuitenkaan tänne ja onko se minun tyyliä? Meninkö nyt tekemään hutiostoksen kuitenkin? Näillä ajatuksilla menin koko illan ja jätin vanhan Stockholm maton vielä vaatehuoneeseen jemmaan, jos mieleni kuitenkin muuttuisi maton suhteen. Pyh! Aivan turhaan epäröin mattoa. Aamulla herätessäni ja uusilla silmillä kun mattoa katsoin, muuttuivat ajatukseni heti. Sama matto, mutta näytti ehdottomasti paremmalta kuin eilen illalla? Haha, kuulostaa ehkä hassulta! Mutta siltä minusta todella tuntui. 

Siinä se meidän uusi matto komeilee. Mitä mieltä te rakkaat lukijat olette? Sopiiko tämä matto olohuoneeseemme vai ei?