So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

rutiinit

Aamurutiinit

Kun rupesin silloin joskus rutinisoimaan aamujani, alkoi päivänikin menemään hiukan erillaisella tavalla. Tai päivät tuntui hiukan erilaisilta eikä iltaisin enää välttämättä ollut "en ole taaskaan saanut aikaiseksi mitään" oloa.

Aamut on mulle usein todella vaikeita etenkin nytten kun pakko-oireeni ovat pahentuneet. Useimmiten ne on pahimpia iltaisin ja niiden takia nukahtaminen venyy pitkälle. Toisinaan herään jopa yöllä kesken unien tarkistelemaan asioita. Useimmiten myös ekaluokkalainen herättää minut monta kertaa yössä, jostain syystä hän juo vettä öisin todella paljon. Kaikkeen kuitenkin tottuu, joten en anna yöheräilyjen pilata jokaista aamuani, olinpa nukkunut miten huonosti tahansa. Oikeastaan tunnistan huonot aamut usein siitä, että herätessä ensimmäinen ajatukseni on "tänään nukun kyllä Jaden kanssa päiväunet"

Tälläinen on siis meidän perus arkiaamu:
 


Usein herään klo 7.30. Usein myös painan torkkua ja ylös on noustava viimeistään 7.40. Haaveilen kylläkin aina herääväni viideltä pirteänä, että kerkeisin tehdä kaikkea kivoja omia juttuja ennen kun lasten on aika nousta. 

Ensimmäisenä tietenkin kahvinkeitin päälle! Sitten tarkastan kalenterin ihan varuilta, että onko mitään tärkeää luvassa.Yleensä herätän ekaluokkalaisen ekana. Sen jälkeen aloitan teinien herätysrumban, jota toistan todella monta kertaa.

Kahvia ja tupakkaa, ( hyi minua) useimmiten poltan aamuisin liian paljon. En itse syö ikinä aamupalaa. Monesti olen yrittänyt, mutta en vaan pysty. Kahvi on hyvää ja aamuisin juon kaksi kupillista.

Koululaiset tekee itse aamupalansa ja aamutouhunsa. Tässä vaiheessa taapero useimmiten kömpii myös sängystään, hän on oikeastaan aina aamuisin hyvällä tuulella.
Kukaan lapsistani ei ole mitenkään erityisen hyvä syömään aamuisin.Vaipan vaihtoa, hampaiden pesu ja pottailun epätoivoista yritystä.

Ekaluokkalaiselle aamulääkkeet.

Lapset lähtee kouluun, silloin yleensä rojahdan sohvalle. Useimmiten aamulla puhun puhelimessa, välillä jopa ihan hirvittävän pitkiä aikoja. Taapero yleensä touhuilee omiaan aamuisin ihan mielellään.

Seuraavaksi yleensä aina laitan tiskikoneen päälle. En yleensä iltaisin koske etes keittiöön, tykkään... tai no siis "tykkään" siistiä sitä aamulla. Kun kone alkaa hurista niin aivotkin tajuaa että on aamu.Meikki ja taaperon vaatteet. Meikkaan joka päivä, mutta en osaa käyttää paljoa meikkiä. Yleensä ripsiväriä ja kulmakarvajuttuja ja pientä rajausta kulmavärillä. Joskus luomiväriä.Taaperolle lastenohjelmia. Itse otan imurin ja yritän etes imuroida jotain pikaisesti. Meillä näyttää aina siltä, että koskaan ei olisi imuroitu. En vaan voi käsittää mistä kaikki roskat tulee. Tätä imuri rutiinia koitan pitää yllä vaikka pakosta. Tää on oikeastaan melkeinpä tärkein tehtävä aamuissani, tämän kun teen aamulla se ei häiritse enää niin paljoa päivällä. Vähän sama kun pyykinpesussa.. laitan koneen päälle useimmiten aamulla ja sitä jos en tee, en pese pyykkiä koko päivänä :D

Sitten onkin aika aloittaa päivä :)

Meidän aamut on siis ihan perus aamuja. Tottakai lasten kanssa aamut muuttuu hyvinkin usein etenkin jos joku lapsista herääkin vähän väärällä jalalla.