So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ajatuksia

Ensimmäinen adventti pakanallisessa päässäni

Mieheni tilasi minulle lahjaksi ihanan Sinikara stationeryn joulukalenterin. Tiesin kalenterin olevan täydellinen juuri minulle ja olen odottanut sen aukasemista kuin pieni lapsi omaansa.

Tämän päivän "luukusta" tuli ihana pieni tarra-arkki adventtikynttilöitä. Se sai minut aamukahvilla istuessa miettimään, mitä adventti minulle oikeasti merkitsee. Lapsille luin adventin kristillisen tarkoituksen ja samalla tuli itse pohdittua sitäkin puolta ja tietenkin sitä, millä tavoin haluan lapsilleni opettaa näitä asioita.

Muistan kun pienenä seurakunnan kerhossa laulettiin kynttilän sytytyslaulua, muistan myös sen kun en oikein ikinä tajunnut miksi niin tehdään, tai miksi odotamme Jeesusta pelastamaan meidät joka joulu. Se kynttiläjuttu oli silti kuitenkin kivaa ja myöhemmin siitä muodostuikin sellainen oma pieni perinne.

Mitä se sitten minulle merkitsee?

Minulle se ei ole niinkään adventti, vaan valon tuomista pimeään ja joulun alkua, sekä oikeiden valmisteluiden aloittamista tuota juhlaa varten . Ensimmäisen adventin jälkeen on aika ruveta ajattelemaan tulevaa talvipäivänseisausta, eli vuoden pimeintä aikaa sekä joulua tietenkin jonka oma henkilökohtainen tarkoitus liittyy luonnon uudelleen heräämiseen ja juurikin talvipäivänseisaukseen. Ensimmäisen adventin jälkeen voi aistia kaiken sekalaisen energian ulkona, se energia on surullista ja sellaista joka käskee ihmistä nöyrtymään ja kunnioittamaan menneitä asioita sekä ajattelemaan tärkeitä ihmisiä ja eläimiä. On surullista se, kuinka ilon juhlan aikaan maailman ihmisistä lähtevät energiat on kaikista surullisimpia ja epätoivoisimpia.

Tiesitkö, ( no tiedän kyllä että tiesit, mutta kerrompahan kuitenkin :D ) että talvipäivänseisauksen jälkeen alkaa päivä pidentyä? Se tarkoittaa, että joka päivä meillä on valoa enemmän kun edellisenä päivänä. Vaikkakin kaikki tapahtuu hitaasti ja niin, että meidän on sitä vaikeaa huomata, on se uudelleen syntymisen aikaa. Tämä kaikki on luonnolle ja kaikille tärkeää aikaa vaikkei sitä osaa monet nähdä.

Nyt kun energiat alkavat selvästi vaikuttamaan ihmisten käytökseen, on hyvä aika suojata kotia ja perhettä painavilta asioilta. On tärkeää saada ihmiset ympärillä hymyilemään ja huokumaan iloa kaiken keskellä. Myös siivous kannattaa aloittaa nyt jo tulevia juhlia varten. Jos ei muuten niin energeettisellä tasolla ainakin. Esimerkiksi tuoksulyhdyssä polttamalla suojaavia ja puhdistavia eteerisiä öljyjä tai vaikka suitsukkeena suojaavia yrttejä.

Meillä oli eilen uusien ystävien kanssa pienimuotoiset illanistujaiset. Tein heille suojaavan ja puhdistavan suitsukesekoituksen.. niin ja vein myös vähän nokkosta tietenkin :D

Omat lempparini on tähän aikaan mänty (Pinus sylvestris) sekä kataja (Juniperus communis) ja tietenkin kaikki hyvin puhdistava ja negatiivisia energioita poistava, <3

Jos et omista mitään suitsukkeita tai öljyjä, saattaa sinulla olla suojaavia ja puhdistavia yrttejä lähempänä kun tiesitkään.

Laakerinlehti on hyvin voimakasvaikutteinen ja puhdistava. Sen tuoksukin on suitsukkeena poltettaessa hyvin miellyttävä omalla jännällä tavallaan! Jos et omista suitsukehiiliä, voi laakerinlehden laittaa hehkumaan myös pelkälle hyvälle alustalle :) 

Mukavaa ensimmäistä adventtia teille!  :) Olisi tosi mukava kuulla, mitä adventti juuri sinulle merkitsee? <3

Rakkaudella: Jenni