So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

viikon ruokalista

Ensimmäisen lomaviikon ruokalista

No nyt alkaakin kunnolla aika, kun lapset ei saakkaan yhtäkkiä sitä yhtä täyttävää ja ruokaisaa ateriaa koulussa. Aika iso helpoitus todellakin on ollut tuo kouluruoka, koska yleensä ei sitten tarvitse tehdä kun vain se yksi ruoka päivässä.

Ajattelin yrittää koota ensi viikolle mahdollisimman iisin ja nopean ruokalistan. Nyt tulee varmasti mentyä enemmän, ja muutenkin kesäloman ekat viikot on aina aika villejä niin kiva päästä vähän helpommalla.

Ajattelin myös olla hyvin ilkeä äiti ja yrittää saada lapset syömään enemmän kasviksia/hedelmiä kun meillä vähän ongelmana on se, että niitä ei todellakaan mene.


Päätin siis, että ostan jääkaapin täyteen kaikkea mahdollisimman värikästä, ja päivien toinen ruoka tulee liittymään suuresti niihin ja on siis aina vain jokin kevyt ruokaisa salaatti.


Mitään "oikeaa" kasvisruokaa mun on ihan turha tehdä. Meillä se olisi maailman seitsemäs ihme jos nämä lapset söisi kasvisruokaa!! Ei sen puoleen, en tykkää kyllä itsekään. Ainoa poikkeus on kasvissosekeitot jotka on minun lempiruokiani ja niitä lapset suostuu syömään vähän.


On muuten todella vaikeaa keksiä joka päivälle jokin eri salaatti mitä lasten muka pitäisi syödä, päätin siis, että teen vaan niin, että ostan perus aineet ja jokainen ottaa mitä tahtoo. Jokaiselle päivälle päätän kuitenkin jonkun pääaineen jota yritän ehdotella lapsille salaatin joukkoon! Katsotaan kuin käy ja kuinka moni näkee mukamas nälkää viikon loputtua.

Lisäksi ajattelin kuitenkin varuilta keittää aina pienen määrän jotain tummaa pikkupastaa.


Ps. Eilen todistustenjako yllätti tämän äidin. Jokainen lapsistani sai paljon paremman todistuksen mitä ajattelin. 12 vuotias tyttäreni yllätti myös saamalla stipendin!! Kevätjuhla oli tosi suloinen ja kesäinen. Eniten mieleeni kevätjuhlasta jäi ysiluokkalaisten päätöspuheen loppumiete joka meni näin:

" Huomenna on uusi päivä. Aivan jokaisen oma alusta loppuun. Se on hauska ajatus. "