So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Yhteistyö

Hammaskeiju

Jokainen vanhempihan tietää sen ärsyttävän tarpeen ostaa ksylitolipastilleja. Eli juurikin niitä, jotka unohtuu aina sinne kauppaan vaikka kuinka kokeilisi muistaa. Yleensä sen muistaa tietenkin aina ruokailun jälkeen, mutta kummasti kaupassa ollessa ajatus on hävinnyt ties minne. Meillä tätä tapahtuu usein, tai siis tapahtui ennen. Pastilleja tulee syödä kaksi kappaletta jokaisen ruokailun jälkeen, mkä tarkoittaa yleensä siis suunnilleen kymmentä kappaletta päivässä. Kun on neljä lasta, se tekee 40 kappaletta päivässä. Siihen jos lisätään perheen aikuiset, voi jo ihan rehellisesti kertoa kauppojen pikku pakkausten olevan syöty yhden päivän aikana. Voittekin siis varmaan arvata, syödäänkö meillä tosiaan ksylitolipastilleja joka ikinen päivä se 10kpl/tyyppi. Juu ei, ei todellakaan. Mutta yritetään tietenkin!

Näissä pakollisissa Äitijutuissa tulee monesti mietittyä helpompia ja edullisempia keinoja. Jos kerta jotain vaan yksinkertaisesti pitää tehdä ja puputtaa päivittäin, niin se kannattaa lopulta kuitenkin tehdä kunnolla ja samalla mahdollisimman puhtaasti.

Mulla kävi kiva juttu, ja yhteistyössä Hammaskeijun kanssa sain kokeiltavaksi lapsille erimakuisia täysksylitolipastilleja.

”Hammaskeiju -täysksylitolipastillit ovat helppokäyttöisiä ja maistuvia ksylitolivalmisteita, joissa on ksylitolia 97-98% eli enemmän ksylitolia ja vähemmän lisäaineita kun muissa vastaavissa markkinoilla olevissa pastilleissa. Hammaskeiju -täysksylitolipastillit eivät myöskään sisällä väriaineita”

Näin siis lupaa Hammaskeiju.

Tosiaan iso paketti eri makuja saapui postin mukana jokin aika sitten. Siitäpä sitten saikin tämä rakkaustarina alkunsa.

Ensin olin ehkä hiukan epäileväinen tuotteen maku ajatusta kohtaan. Sitäkun on vaan tottunut siihen, miten kaikki mitä suuhunsa yleensäkkin laittaa, on maustettu hyvin keinotekoisesti sisältäen pitkän listan aineita joista tavan tallaaja ei ymmärrä mitään.

”Hammaskeiju luomumustikan ja luomukarpalon kaikki aromi ja väri tulee yksinomaan marjoista ja makeus ksylitolista”

Makuja on useita vaihtoehtoja, on päärynää, greippiä, metsämarjaa, piparminttu-mentholia, lakritsaa, mustikkaa, karpaloa, sekä maustamaton versio. Eli todellakin jokaiselle jotain. Olin erityisen iloinen huomatessani ison 700g pakkauksen, joka sisältää kolmea eri makua ja hirmuisen kasan pastilleja. Ehkä maailman paras idea koskaan on se, että kätevästi netistä saa tilattua pieniä, isompia, keskikokoisia ja todella isoja pakkauksia suoraan kotiin, ja täysin kotimaisena ilman mitään ylimääräisiä mömmöjä!

Koostumus pastilleissa on juuri sopiva ihan näitä pikkutyyppejä ajatellen. Pastillit ei ole mitenkään erityisen liukkaita eivätkä kovin takertuvaisia, joten taaperokin pystyy syömään pastillin hyvin.

Mitäs meidän makuraati tykkäsi?

 

Sanotaan nyt vaikka näin, että kaikki pastillit ovat hyviä. Ei mitenkään liian karkkimaisen makuisia, eikä myöskään liian mauttomia. Jokainen löyti hetkessä oman lempparimakunsa, mutta mikävain myös kelpaa kaikille. Itse tein hyvin iloisen huomion luomumustikka pastilleista, kun sellaisen tosiaan syö, värjäytyy kieli mustikan väriseksi. Tästä voi siis tosiaan päätellä että kerrankin löytyi tuote mikä ihan oikeasti sisältää mustikkaa paljon ja tämä jos jokin lisää luottamusta näitä pastilleja kohtaan!

Taapero tykkää selkeästi eniten näistä kaikista. Eli ihan sama, sujauttaako suuhun karpaloa,mustikkaa, greippiä tai mitä vain makua niin tykkäysprosentti on sama. Jos on pakko valita yksi maku niin yhden huomion olen tehnyt, useimmiten saadessaan metsämarja makuisen pastillin, hän pyyttää heti lisää.

Ekaluokkalainen tykkää selvästi eniten luomumustikan makuisista pastilleista ja niitä hän onkin käynyt salaa nappailemassa sillointällöin useammankin kappaleen.

Luomumustikka

11v tyttö tykkää eniten luomukarpalon makuisista pastilleista. Yllätyin! Nämä pastillit nimittäin oikeasti maistuu karpalolle joka harvemmin on lasten suuhun mieleinen.

Luomukarpalo

Esikoinen nyt tykkää aivan kaikista, eikä osaa sanoa mikä olisi suosikki.

Päärynä, greippi ja metsämarja

Me aikuiset tykästyttiin kyllä piparminttu-menthol pastilleihin. Lakritsan makuiset pastillit ovat myös mieleen, ne onkin näistä eniten semmoinen ”karkkimaisin” makuelämys. Myös maustamattomat on hauskoja, sillä ne ei oikeasti maistu oikein yhtään millekkään! Itestäni on hirveän kiva, että on olemassa myös vaihtoehto siihen, jos yksinkertaisesti ei tee mieli mitään.

Ehdottomasti ehdoitan teille kaikille vanhemmille, että Hammaskeiju -täysksylitolipastilleja kannattaa kokeilla!

Hammaskeiju pastillit löydät kätevästi täältä!

*Blogiteksti on tehty yhteistyönä Hammaskeiju.fi kanssa.