rutiinit

Iltarutiinit.

Viime viikolla kirjoitin aamurutiineista niin pitäähän sen kaveriksi saada tänne myös iltarutiinit!

Meidän illat on aivan ihanasti rauhoittunut sen uuden huonejärjestelyn takia mitä aikaisemmin tänä vuonna tehtiin. Nykyisin ei enää hirveämmin kukaan tappele ennen nukkumaanmenoa. Nyt vaan tietenkin teinit vetkuttelee sen minkä pystyy, mutta se taitaa kuulua asiaan.

Meidän iltarutiinit on ihan perus meininkiä muutamaa pientä spesiaalia lukuunottamatta.

Meidän iltahommat alkaa yleensä klo 19-20 riippuen vireystilasta. Koitan kuitenkin aina pitää ajat suunnilleen samana, mutta poikkeusiltoja tietenkin löytyy usein.

Iltarutiinit yleensä alkaa sillä, että vihjailen etenkin pienille noin puolta tuntia aiemmin, että "kohta iltapala ja sitten nukkumaan" ettei heille tulisi mitenkään yllätyksenä mikään kesken leikkien.

Iltapalana meillä on melkein aina leipää tai "puuroa mitä ei keitetä" (kaurahiutaleet+maito+sokeri) lapset on rakastanut sitä ihan pienistä asti. Helppoa ja nopeaa ja varmaan aika terveellistäkin.


Sitten pienimmäisen vaipanvaihto ja hampaiden pesu. Hampaiden pesun jälkeen tyttö saa vielä maitoa tuttipulloon.. Tiedän, hölmöä joo mutta luopumisen aika ei ole ihan vielä.


Kun pikkuselle tyypille tehdään iltahommia, on tuo isompi pieni syönyt iltapalan ja pessyt hampaat. Kun pienin menee sänkyyn, aletaan ottamaan iltalääkkeitä. Astmalääkkeet, hoitava ja avaava jonka jälkeen kompressorisumuttimesta liuos. Yleensä tyttö katsoo puhelimesta Paqpan videoita sen aikaa. Tällävälin hoputan isompia.

Lääkkeiden jälkeen on vuorossa iltasyli. Tämä on tosi suloinen tapa. 7-vuotias tarvitsee sen oman hetkensä. Hänen toiveiden mukaisesti yleensä melkein aina iltasylissä katsotaan snapchatin uudet "naamat" ja hölmöillään niiden kanssa. Nyt sitten aikomus on ottaa Acapellan puhaltelut osaksi tätä rutiinia.


Iltasylin jälkeen tyttö rasvaa itsensä ja vesilasin kanssa kömpii sänkyyn. Minä menen peittelemään ja vuorossa on rutistushali, joka on yksi tärkeimmistä. Jos pienin on hereillä vielä silloin, hän haluaa banaanihalin. Sitä en tiedä mistä hän sen joskus keksi, mutta sekin on hyvin tärkeä hetki.

Sitten siirrynkin isompia hopuuttamaan. 12 v yleensä onkin jo sängyssä ja lämpimien hyvän yön toivotusten jälkeen hänkin rupeaa nukkumaan.
13 v yleensä katsoo tabletilta elokuvia vielä.

Seuraavaksi oma iltapala ja sitten alkaakin ns. oma aika. Välillä mies sitoo perhoja ja minä touhuan omien kalenterieni kanssa, mutta useimmiten katsotaan netflixistä jotain hyvää sarjaa lähekkäin, tällä hetkellä menossa on Breaking bad.

Sitten onkin aika taistella teiniltä tabletti pois ja hoputella häntä nukkumaan. Itse yleensä hoidan meidän kanin tässä vaiheessa ja kastelen kasvit ulkoa ja sisältä

laventeli
Tällä hetkellä lempikukkaseni on laventeli. Tykkään siitä miten se tuoksuu tuossa keittiön pöydässä.


Sitten tarkistelut joissa onkin isona osana se ocd joka on onneksi nyt ollut vähän iisimpänä, mutta edelleen hyvin vahvana mukana.

Sitten iltahommat ja nukkumaan.


Onko teidänkin lapsilla mitä ihmeellisempiä unileluja? Tän meidän nuorimman sängystä voi löytää kyllä mitä vain. Yhtenä iltana kun menin kurkkaamaan nukkuuko hän, oli hän valinnut pöytätabletin unilelukseen ja siellä alla hän nukkui oikein makoisasti :D