So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

kesäloma

Kesäloman aika!

Jotenkin sitä aina haikein ja innokkain mielin astelee noihin koulujen kevätjuhliin. Se, että kesäloma alkaa, tuntuu aina uudelta alulta elämässä. Jotenkin niin outoa, että taas lomaillaan ja reilun parin kuukauden päästä alkaa koulujutut taas, mutta uusin kuvioin.

On todella helpottavaa toisaalta, että nyt hetki saadaan hengähtää ja viettää rentoja aamuja lasten kanssa. Toisaalta se saa myös pienen pakokauhun pilkahduksen äidin mieleen. Taas on se aika vuodesta siis, kun pitää tehdä jotain erikoista ja toimia ennemminkin tekemisen keksijänä kun vaan hengailla normaali arjen mukana.

Oon todella iloinen esimerkiksi siitä, kun tuon yhden erityisen eskari on nyt ohi. Eskari oli siis kaikin puolin mahtava, opettajat ja apuopet oli aivan ihania ja pystyin jättämään tytön sinne ilman huolta. Kuitenkin se koko eskarihomma stressasi todella paljon, koska onhan sen ikäinen vielä todella todella pieni.

Mun on pakko myöntää, että en onnistunut hirveän hyvin itse tässä eskarissa. Tyttö kyllä onnistui aivan upeasti, mutta minä ehkä en. Oikeastaan voisi sanoa, että en tajunnutkaan tämän ajan menevän näin älyttömän nopeasti, enkä itse pysynyt oikein mukana. Ihan kun se eskari olisi vasta äsken alkanut, miten se muka voi olla jo ohi? Hävettää myöntää se, että en ehkä osannut tälläkertaa ennakoida useita aamuja niin hyvin kun äitien kuuluu.

No kuitenkin, eskari on nyt ohi ja tytöstä tuli hujauksessa ekaluokkalainen! Tänävuonna myös voi sanoa, että yhden osalta ala-astekkin on ohi, ja pojasta tulikin yhtäkkiä iso yläasteikäinen! Yhdestä neitokaisesta tuli viidesluokkalainen, ja minineidistä huippu onnellinen kun saa päivisin enemmän hengailla sisarusten kanssa eikä tarvitse joka aamu hetkeen surkeana vilkuttaa ovelta, kun parhaat ystävät ja tappelukumppanit menee kouluun.

Eskarilaisten kevätjuhla oli todella ihana. Kyllä tosiaan sai vähän huulenkulmaa purra ettei rupeaisi hirveästi kyynelehtimään. Jotenkin koko juhlasta teki haikeaa myös se, kun se juhla järjestettiin alakoulun juhlasalissa, jossa olen siis itsekkin kevätjuhlia sun muita lapsena viettänyt. Tämä kevätjuhla oli tämän alakoulun juhlasalin viimeinen juhla. Niin surullista, että osa omaakin lapsuutta lähtee noinvain pois. Koulu siis otetaan pois käytöstä pahojen sisäilma ongelmien takia. Muistan miten itse tanssin meidän pienen tanssiryhmän kanssa pienen juhlasalin näyttämöllä mm. Michael Jacksonin musiikin tahtiin. Nyt tytön kevätjuhlan jälkeen vietin hetken aikaa koulun käytävällä napsien kuvia niistä asioista mitkä ei oikeastaan ollut muuttuneet siitä, kun itse olin pieni. Kuviahan siis napsin puhelimella ylivirkeä taapero sylissäni/tarkasti valvovan silmäni alla, ja siltä ne kuvat vähän jälkeenpäin katsottuna näyttääkin :D

Muiden luokkalaisten kevätjuhla oli eilen aamulla liikuntahallilla. Kaunis juhla kaikinpuolin, ja peruskoulun päättötodistusten jakoa katsoessa muistin täysin miltä se tuntui, kun sitä omaa vuoroaan odotteli siinä rivissä. Täysin sama huokui nyt niistä lapsista, he eivät millään olisi malttaneet odottaa sitä hetkeä, kun voi oikeasti sanoa sen olevan ohi. Kaikkien silmistä oikein loisti se, kuinka sen hetken jälkeen koko maailma on heille avoinna.

Kevätjuhlan jälkeen menimme esikoiseni luokkaan katsomaan todistusten jakoa. Olen suunnattoman kauhuissani siitä, että minun ensimmäinen vauvani todellakin on nyt yläasteikäinen. Äitinä voin taas päässäni vain nähdä kaikki ne kauhukuvat mitä yläaste tuo usein mukanaan. Itsehhän olin ihan superyliongelmainen sen ikäisenä, nyt en voi kun vaan toivoa että poika olisi jostain aivan muualta perinyt järkensä kun minun päästäni!

Huomaan hirveästi itsestäni taas tälläisia haikeilumietteitä. Taitaa olla aika todeta että ikä tosiaan on saanut minut herkistymään mitä ihmeellisimmille asioille.

Entäs nyt kun tosiaan se kesäloma alkoi?

Nooo, nyt vaan ollaan ja nautitaan. Toivotaan nytten että kesä tosiaan vielä tulisi mukaan tähän lomaan. Mitään erityisiä suunnitelmia meillä ei vielä ole, eikä tarvitse ollakkaan. Vanhimmat lapset menee kyllä muutaman päivän leirille jossain vaiheessa, ja paljon retkiä on tulossa. Mutta olisihan se kivaa keksiä tietenkin myös joku mukava miniloma :) Nyt kuitenkin päälimmäinen tarkoitus on olla vaan, ja todellakin ilman niitä kiireisiä aamuja! Tämän kesäloman aikaan kuitenkin aion myös itse oppia heräämään herätyskellon soittoon.....

Pakko vielä loppuun laittaa kuva aiheesta poiketen! Oon super innoissani uudesta Luonkos merkin kaakaopuhdistuspalasta, jota kokeilen omiin iho ongelmiini! Epäilyksistäni (kaikkea uutta ja erillaista kosmetiikkaa kohtaan) huolimatta tämä tuote saattaa ansaita ihan oman postauksen tulevaisuudessa. Nyt olen muutaman päivän kokeillut ja tekisi mieli hehkuttaa kaikille! Kokeilen nyt kuitenkin vielä hetken ja sitten rupean naputtelemaan tästä aiheesta. Tästä oli vain pakko mainita, koska nyt jo kasvot tuntuu niin eläväisiltä, että tekisi mieli vaan kokoaika kaikille höpöttää tästä :D Puhdistuspala on myös niin herkullisen näköinen, että se on pakko pitää säilytyksessä ylhäällä ettei kukaan lapsista haukkaa siitä salaa palasta!