epätoivo

Korvaongelmia ja tavoitteita vuodelle

Meillä vuosi alkoi kirjaimellisesti lämpimissä tunnelmissa. Itse sairastuin vuoden viimeinen päivä johonkin rajuun kuumetautiin, ja sittenpä tauti ottikin vallan vuorotellen melkein kaikista lähellä olevista. Uskon, että kyseessä oli influenssa, tai ainakin toivon niin sillä jos noin raju tauti ei ollut influenssa nii voin vaan kuvitella miten kamala tauti se voi olla. Itse yleensä sairastaessa olen yllättävän toimintakykyinen, nyt en todellakaan ollut, vaan hetken jo oikeasti pelkäsin ettei tämä helpotakkaan. Edelleen tänäkin päivänä olen vielä hieman tukkoinen, mies sairastui nyt vasta ja erityinen ekaluokkalainen sai jälkitautina rajun korvatulehduksen.

Tuon taudin aikana tehtiinkin yksi päivystysreissu kun ekaluokkalaisen korvat alkoi vuotaa ja vireystaso selkeästi laskea. Antibioottikuurihan sieltä tuli märkään korvatulehdukseen. Kuuri helpotti selvästi ja kuuri loppui nytten viime perjantaina.... kuinkas ollakkaan korvat alkoivat vuotamaan jo lauantaina uudelleen. Harmittaa todellakin kun tuon pienen ihmisen terveyttä koetellaan myös korvien kautta. Jo 7 vuotta ollaan taisteltu korvakierrettä vastaan, hetken vaikutti siltä että se saattaisikin helpottaa. No ei helpottanut sitten kuitenkaan ei.. Tälläkin hetkellä odotan soittoa korvapolilta.

Saatiin kuitenkin viime vuoden lopulla hyviä uutisia korvapolilta. Nimittäin tytön ongelma siis on se, kun tulehduksen aikana korvista vuotaa hyvin paljon tulehduseritettä joka tietenkin tekee sen, että tulehduksen aikana (joita on usein) tyttö ei kuule oikein. Nyt sitten saadaan jossain vaiheessa kokeiluun aivan uudet luukuulokkeet, joita käsitykseni mukaan ei ole vielä Suomessa kenelläkään käytössä! Odotan innolla, että kuulolaitteet saapuu Saksasta Suomeen ja saadaan ne käyttöön! Niiden idea on siis se, että ne tulevat korvan taakse kiinni tarralla? Jolloin korvan takana oleva luu ohjaa äänet sinne oikeaan paikkaan. Uskon, että tämä saattasi olla yksi vastaus meidän tähän ongelmaan ja niiden avulla tytön koulunkäyntikin olisi mukavempaa. Nykyisten kuulokojeiden ongelma nimittäin on se, että silloin tulehduksen aikana kun niitä eniten tarvitaan menevät ne tukkoon eivätkä toimi oikein.

Joskus näissä korvajutuissa meinaa mennä oikeasti järki, en olisi koskaan voinut kuvitellakkaan, että korvakierre voi tarkoittaa jotain tälläista.

Nyt kun vuosi vihdoinkin vaihtui, olen kaiken sairastelun keskellä muistanut ajatella niitä lupauksia ja tajunnut mennä itseeni oikein kunnolla. Jostain kumman syystä viimevuosi lopultakin pääsi sitten masennuksen puolelle. Se että odotin ja toivoin, että omassa päässäni helpottaa teki ongelmasta vieläkin suuremman kun mitä olen tänne kertonut. Lopulta tunsin huonoa omatuntoa ja heikkoutta, että minä joka olen joskus vuosia sitten selättänyt masennuksen olisin niin heikko että sairastuisin siihen uudelleen, ilman mitään järkevää selitystä.

Vuoden vaihtuminen sai aikaan myös sen, että jäin miettimään missä on mennyt vikaan, missä kohtaa olen lopettanut elämisen ja minne on kadonnut kaikki se positiivisuus ja elämänmyönteisyys mitä minussa joskus oli. Tähän en löytänytkään vastausta ainakaan vielä. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen itsessäni siihen, että olen ihan vahingossa tajunnut hankkia apua jo ennenkuin tilanne meni liian vakavaksi. Tänä vuonna en aio luvata ihmeitä..oikeastaan en lupaa mitään vaan asetan ennemminkin tavotteita.

Tavoitteeni vuodelle ehdottomasti on:

Lopettaa ainainen uhrina oleminen. Haluan oppia ottamaan itse vastuuta omasta elämästäni. Haluan myös olla itselleni hellempi ja ottaa itseni huomioon niin, että pitäisin terveydestäni oikeasti huolta. Ihan vaan ostamalla ne silmälasit jotka piti jo vuosi sitten ostaa. Tai ostamalla ne purentakiskot jotka piti jo kaksi vuotta sitten ostaa...

Oppia myöntämään omat ongelmakohdat itselleni. Ihan ne vaikeat ja myös tyhmätkin asiat. Esimerkiksi niinkin tyhmä asia kun se, että pms oireeni ovat oikeasti jo niin pahat, että en usko pärjääväni ilman jotain apukeinoja. Myös sen, että koen tarvitsevani synkkien olotilojeni hoitoon terapian lisäksi myös lääkkeellistä apua jonka jo eilen aloitinkin.

Tavoitteeni on myös lopettaa ainaiseen väsymykseen nojailu. Mä vaan olen niin hirveän kauhean väsynyt ihminen aina, ja sen nojalla olen jättänyt tekemättä paljon. Olen antanut väsymykselle liikaa valtaa elämässäni ja useina hetkinä sen takia ollut huonompi äiti tai tyttöystävä. Tottakai väsymyksen perimmäinen syy pitää saada selville joskus, mutta aion kuitenkin myös taistella väymystä vastaan aivan täysillä ja tehdä kaikkeni sen eteen että olisin etes joskus pirteä!

Tavoitteenani on myös saada asunto hallintaan ja tehdä oikeasti töitä oman arjen pyörittämisen eteen. Ei ole normaalia se, että samat ongelmat jatkuvat vuodesta toiseen ja ratkaisua ei näy vaikka kuinka yrittää mitä. Myönnän, että minulla on jotain toiminta ongelmia ja haluan todellakin oppia elämään aivan normaalisti. Tähän hommaan saan onneksi apua ja minulla alkaa jossain vaiheessa nepsy valmennus! Ensin tuo asia kuulosti pelottavalta (ja nololta) kuitenkin toisaalta googlettaessa tuosta enemmän, tuli mukaan into ja lohtu! Toivoisin että pystyisin tästä aiheesta kirjoittamaankin sitten ilman häpeää ja olemaan sillätavoin avuksi vaikka joillekkin!

Tavoiteeni on myös päivittää blogia useammin! Olen liikojen synkistelyjeni nojalla laiminlyönyt tätäkin hommaa! Rakastan kirjoittamista ja bloggaamista ja tämä on minulle järkyttävän tärkeä oma juttu ja varmasti tärkeä myös toipumisen kannalta!

Tuossapa olikin tavotteita jo ja jotenkin nyt on hiukan toivekkaampi olo!

Haluan vaan sanoa kaikille, että oikeasti jos olo on liian usein synkkä ja surullinen, niin älkää pelätkö hakea apua. On todella tärkeää päästä jaloilleen ihan vaan vaikka lähimmäisten takia jos ei muuta syytä keksi. 

Ainiin! Hankin itselleni aivan super ihanan tsemppikalenterin toipumisen tueksi!