lapsiperhe

Kurkkaus hoitolaukkuun

Puhutaampas välillä vauvoista. Tai no vaivojen tavaroista.

Aina kun olen ollut raskaana ja hankkinut vauvan tavaroita niin jonkunlaisena pakkomielteenä mulla on ollut vauvojen hoitolaukut. Esikoisen kanssa en raaskinut ostaa mitään erikoista laukkua niin tyydyin vaan haaveilemaan. Toisen lapsen kanssa käytin samaa mitä esikoisenkin kanssa ja jatkoin vaan muiden laukkujen ihastelua. Kolmannen lapsen kanssa päätin sitten hankkia laukun..ja toisenkin..ja kolmannen ja no, lopulta niitä taisi olla ainakin viisi. En kuitenkaan raaskinut ikinä ostaa mitään kallista laukkua joten tyydyin kirpputorien ja tarjousten laukku tarjontaan.

Neljännen lapsen, eli tämän kuopuksen kohdalla päätin että, nyt nautin vauva ajasta täysillä. Olinhan jo monta vuotta haaveillut siitä että mulla on laukku minne oikeasti mahtuu kaikki tarvittava. Kaapeista kyllä mulla löytyy vanhoja hoitolaukkuja mutta kolmannen lapsen kohdallahan totesin että niistä mikään ei ollut tarpeeksi hyvä. Raskaus aikana katselin paljon netistä laukkuja kuitenkaan raaskimatta ostaa niitä, onhan ne kaikki hirveän kalliita ja tietenkin ostopäätökseen vaikuttaa se käyttöikä.

Neljännelle lapselle ostettiin sitten nopeasti stadiumista joku perus laukku. Laukku oli halpa, hieno ja ihan kätevä. Jossain vaiheessa totesin kuitenkin laukun olevan liian pieni ja haavelin taas uudesta. Kauhulla taas tietty katselin hintoja enkä ostanut. Sopivasti oli sitten kuitenkin joulu tulossa, ja mies tiesi minun haaveista. Niimpä hän oli ostanut mulle lahjakortin erääseen liikeeseen mikä myy lastentarvikkeita yms.

Tykkäsin hirveesti vauvan ollessa vastasyntynyt googletella muiden hoitolaukun sisällöstä ja laukuista. Niimpä ajattelin sitten nyt tänään tehdä itse postauksen laukuista ja siitä mitä meidän laukut sisältää.

Miehen ostamalla lahjakortilla tilasin itselleni ihanan Bystroom bea black gold hoitolaukun. Hintakaan ei ollut mikään järkyttävän paha (125euroa) laukku tuli postissa nopeasti ja oli oikein tilava ja ihana. Tykkäsin heti kovasti, huomasin että laukkuun mahtuu varmasti kaikki tarpeellinen ja muutakin. Siis se on todella iso ja tilava. Kuvassa laukku ei pääse ihan edukseen mutta on oikeasti ihan hieno. Jossain vaiheessa kuitenkin totesin että laukku on ehkä hieman hankala kuljettaa mukana nopeissa lähdöissä, etenkin kun monesti mies on se laukun kantaja. Halusin pikkusen ajatella rakasta miestäkin ja ajattelin että hänen on mukavempaa varmaan kantaa selässään reppua kun olallaan mustaa naisten laukkua. Niimpä päätin sijoittaa rahaa ja ostaa Fjäll Räven kånken vihreän repun. Se oli varmasti paras ostos tähän mennessä. Hiukanhan se kirpaisi ostohetkellä, hintahan on aivan hirveä. Kuitenkin voin sanoa nyt ihan rehellisesti että, tuo reppu on kaiken sen rahan arvoinen. Eli meillä on siis kaksi vauvan hoitolaukkua/reppu käytössä. Toinen on käytössä vain silloin kun tarvitsen ottaa mukaan muidenkin lasten tavaroita kun vaan vauvan. Reppu on käytössä yleensä aina, joka päivä, paikasta, säästä ja ajasta riippumatta.

Eli sitten laukkujen sisältöihin, eli molemmilla laukuilla on oma käyttötarkoituksensa. Periaatteessahan meidän hoitolaukut sisältää samat asiat koska kyseessä on vauvan arkitavarat.

Oon aina ollu kova kuljettamaan mukanani taskuissa koko omaisuuttani, joten luonnollisestikkin laukustakin löytyy välillä kaikkea mitä ihmeellisimpiä asioita

aloitetaas tästä meidän arkirepusta. Eli fjäll räven kånken.

Kun ostin tän repun, en ihan heti tajunnut mikä repun sisällä oleva ihme läpyskä on. Mieheni tiesi kertoa sen olevan istuin alusta. Meinasin ensin ottaa sen repusta pois, mutta se pitää samalla myös repun hyvin kasasssa ja hyvä että en ottanut nimittäin yllättävän usein tulee tarve ylimääräiselle pyllyn aluselle! Tälläkertaa siivotessa reppua, sisältönä oli perus tarvikkeita. Eli muutama vaippa, ylimääräinen vaatekerta, pyllypyyhkeet ja vauvan ruokaa. Pari pilttiä, rasia jossa on hätävarana maissinaksuja. Lusikat ja maito. Näillä pärjääkin jo aika pitkälle. Laukusta löytyi myös vauvan nenään tarkoitettuja keittosuolatippoja, laastari ensiavuksi sekä 5 vuotiaan astmalääke mikä pitää olla mukana varuilta kaikkialla. Minun henkilökohtaisia tavaroita , mm sytkäreitä,ötökkämyrkkyä,kyypakkaus,omat henkilökohtaiset lääkkeet, dödöä ja kolikoita. Tuo reppu on oikeesti tosi hyvä, ihan siksikin kun sinne mahtuu paljon ja tykkään erityisesti siitä miten repun saa auki joten tavarat löytyy helposti. Yllättävän paljon sinne siis mahtuu kun miettii että mulla on usein repussa mukana pieni käsilaukku jossa säilytän rahat ja tupakat ja se on helppo mm, kaupungilla heittää vaan olalle jos reppu on esim vaunujen alakopassa tai jotain. Tykkään. Todellakin tykkään.

Bystroomin laukku sitten sisälti tällä kertaa vähän vähemmän tavaraa. Johtuen tietty siitä että se ei ole jokapäiväisessä käytössä. Laukusta löytyy kuitenkin kaikki oleellinen, vaatteet,vaipat,pyyhe, vauvan peitto, kertakäyttöisiä ruokalappuja, vaipanvaihto alusta, pullokotelo, nokkamuki, neuvolakortit,minun mummoilulasit yms.

Laukkujen siältö tietenkin vaihtelee sen mukaan minne mennään ja kuinka kauan ollaan. Nuo tavarat on vaan nyt ne perus tavarat mitkä on aina oltava mukana. Kuvista puuttuu tuttipullo ja maidot sekä tutit ja kalenterit ja semmoiset härpäkkeet. Ja niin ne tutit, niitä pitää olla aina oikeasti vähintään kaksi mukana. Nyt olen sen oppinut. Yksi kerta oltiin sairaalassa 5 vuotiaan korvajutuissa, parkkihallin maksupäätteellä sitten vauva päätti viskata tutin lattialle, huokasin helpotuksesta kun tajusin tutin tippuvan lattialle juuri niinpäin että tuttiosa ei kosketa maata. Kuitenkin samaan aikaan tietenkin, ovesta tuli mies joka astui kengillään tutin päälle. Toinen tuttitapaus tapahtui nyt viikonloppuna. Tutti oli kiinni itseasiassa vauvan hatun narussa, jotenkin tyttö sitten repi sen manducassa ollessaan hatun narusta irti ja viskasi jonnekkin metikköön. Meillä ei tietenkään ollut mukana toista tuttia.

Eiköhän tämä kirjoittaminen nyt riitä, tulee muuten kilometrin pituinen koko postauksesta ja muutenkin olen istunut tässä jo aivan liian kauan. Vinkkinä annan vaan sen kaikille, etenkin teille uusille äideille että kokemuksesta voin sanoa että ehdottomasti hyvän hoitolaukun hankkiminen kannatttaa. Se on oikeasti aika iso osa arkea :)​​​​​​