So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

viikon ruokalista

Kymppiviikon ruokalista ja viikonlopun mietteitä.

Viikonloppu on kyllä mennyt oikein leppoisissa merkeissä. Eilen illalla olin pitkästä aikaa todella väsynyt ja nukahdinkin jo aikaisin. Nyt on taas normaali olo kun sain nukuttua ihmeen hyvin. Viimeyönä kukaan lapsistakaan ei herättänyt minua!

Eilen kävin ostamassa piparminttuteetä! En voinut enää vastustaa kiusausta, koska olen lukenut niin paljon suolistosairaiden ryhmistä siitä miten piparminttu on ollut avuksi monille! Onko teistä joku kokeillut tähän vaivaan tätä? Onko ollut apua?

Tykkään itse todella paljon piparmintun tuoksusta ja mausta, joten olisi aivan mahtavaa jos tämä toimisi! Tätähän juo mielellään ihan huvikseen!

Rupesin jo epäilemään, että vaikuttiko tuo tee positiivisesti yöuniini kun satuin eilen illalla sitä juomaan pari mukillista, enkä muista milloin olisin noin hyvin nukkunut. 

Ensi viikon ruokalistaa saikin miettiä nyt vähän enemmän. En nyt kuitenkaan ihan jokaista ruokaa suunnitellut, koska nämä lomat on aina niin hektisiä.

Ensi viikolla meillä siis syödään näin:

Maanantai: Kanakeitto

Tiistai: Lasagne

Keskiviikko: Perunat ja jauhelihakastike

Torstai: Pyttipannu

Perjantai: Itsetehdyt hampurilaiset, bataattiranskalaiset

Lauantai: Lihapullat, muussi ja ruskeakastike

Sunnuntai: Itsetehty kebab ja riisi.

mun mies tekee oikeasti niiiiin hyvää kebabia, että sitä voisi syödä kyllä vähän useamminkin..

Hirveän paljon helpottaa arkea kun suunnittelee ruuat etukäteen, ja etenkin kun toteuttaa suunnitelmaa orjallisesti. Jokaiselta viikolta kyllä jokin ruoka jää tekemättä, koska jonain päivänä tulee aina syötyä kaikki "jämät" pois. Myös rahaa ei mene niin paljoa ruokaostoksiin kun tekee kerralla ne isot ostokset. Ensi viikon isoja ostoksia ei olla kyllä keretty vielä tekemään, kun tänään päätettiinkin korkata se meidän laavukausi koko perheen voimin!

Useampi tunti meni tuolla lumihangessa mönkiessä ja nauttiessa nuotiosta. Hermotkaan ei mennyt tällä äitillä pahasti kun vaan kerran.... se on aika hyvä saavutus :D Taaperolla hermot meinasi mennä vähän useamminkin ja pois ei olisi minityyppi lähtenyt sieltä millään! Kaikilla meillä meinasi olla hurjan kylmäkin, mutta on tuo kaikki sen jäätymisen arvoista! Nyt sitten on kiva odotella saunan lämpenemistä!

Tälläisellä reissulla on mukavaa lopettaa viikko :)