So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

lapsiperhe

Levottomat lapset...

Viikonloppu oli rankka, silleen tiiättekö äitiyden rankka? Lapset sekoili tasaisesti joka ikinen tunti ja sain toimia erotuomarina pitkästä aikaa niin paljon, että en oikein jaksanutkaan valvoa niin myöhään kun kuvittelin tai oikeastaan mitään muutakaan mitä ajattelin. Tarkemmin kun mietin niin tajusin, että näinhän se on mennyt joka vuosi kun koulujen loppumiseen on vain viikko. Kaikesta huolimatta viikonloppu oli kyllä ihan kiva. Parasta oli ehdottomasti se kun ystäväni kävi näyttämässä uutta pientä töpötassuista koiranpentuaan meille.

Minusta tuntuu, että jokainen näistä pienistä kullannuppusista on nyt just erittäin vaikeassa iässä. On taaperon uhma, ekaluokkalaisen uhma, esiteini ja teini. Esiteini ja ekaluokkalainen ottaa yhteen kokoaika. Taapero kiusaa ekaluokkalaista kokoaika ja teini on jättänyt korvansa kylille. Toisinaan olen arjen pyörityksestä niin väsynyt, että makaan sohvalla ja leikin etten huomaa sitä kun taapero repii minua hiuksista vaikka se sattuukin aivan älyttömän paljon. Joskus saatan antaa maitoa tuttipulloon ihan vain siksi, että voin olla "hetken rauhassa"

Saattaa jonkun korvaan kuulostaa hirveältä, mutta uskokaa pois nämä on aivan perus äitien juttuja :D Eikä näissä ole mitään "surullista" nämä vain kuuluu äitiyteen ja on normaalia olla välillä superpoikki ihan arkisistakin "töistä".


Koska lapset on ollut todella villejä ja pyörineet vaan tuskastuneena ympyrää välillä kiusaten toisiaan, päätettiin eilen käydä ostamassa jotain "hätätekemistä" kotiin. Mukaan tarttui teltta! Perus kahden hengen halppis teltta lasten ulkoleikkeihin. Ajattelin, että ehkä teltan tiivis tunnelma saa lapset tekemään jotain keskenään tappelematta.Mukaan tarttui myös lapsuudesta tuttu twist naru, hyppynaru ja katuliidut luomaan vähän yhteishenkeä. Niin ja keppihevoset myös! Päästiin eilen jo tekemään esterata pihalle.

Itselleni kävin ostamassa lisää eteerisiä öljyjä. Appelsiinin, mandariinin ja greipin tuoksuisia. Ostopäätökseeni vaikutti hyvin suuresti se, että mandariinin väitetään poistavan lapsilta levottomuutta :D

Nyt tosiaan starttaa sitten lasten tämän kevään viimeinen kouluviikko. Sehän tarkoittaa siis vähän erillaisia koulupäiviä ja paljon paljon paaaaljon kotiin tulevia piirustuksia, askarteluita ja muita papereita. Niin ja niitä levottomia lapsia jotka eivät malta millään odottaa hetkeä kun pääsevät lomalle. Voi olla, että tämä äiti (ja moni muukin äiti) tulee tällä viikolla tarvitsemaan kahvia hyvin hyvin paljon.....