So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

budjetointi

Lokakuun toisen viikon budjetointi ja kuulumiset!

Miten mulla on semmonen olo kun en muistaisi tästä viikosta mitään. Oon ollu ehkä vähän omissa maailmoissa tällä viikolla, luulen syksyn olevan syypää tähän. Siispä muistellaas pikkuisen:

Maanantaina meillä oli koulussa hautausmaa-aiheinen päivä. Täällä oli myös aika kylmä ilma silloin. En jotenkin osannut varautua siihen, että me oikeasti oltaisiin siellä hautausmaalla joten olin lopulta ihan syväjäässä koko päivän. Meidän tehtävä oli kuvata hautausmaan kasveja ja lopulta aloittaa tehtävää jossa nimetään ne kasvit ja kirjoitetaan niiden hoito-ohjeet. Tälleen syksyllä jotenkin tuntuu että kuvista on vaikeaa ottaa selvää kun kaikki on niin sekaisen väristä.

Douglaskuusi. Pseudotsuga menziesii.

Tiistaina meillä oli koulussa yrityshommia. Kuunneltiin ja tehtiin liikesuunnitelmaa. Kerkesin kylläkin vain aloittaa tehtävän kun puhelimeni soi. Lapsen opettaja soitteli, että oli käynyt pieni kaatuminen ja neitokainen oli lyönyt päänsä niin, että on parempi olla levossa kotona. Sattui hyvä tuuri ja koululääkäri oli juuri silloin paikalla niin hän tutki lapsen ja varmisti että kaikki on hyvin. Kouluterkkari tuli myös paikalle ja piti tytöstä huolta siihen asti, että minä pääsin hänet hakemaan. Tyttö oli kotona ihan hyvävointinen, pientä päänsärkyä hän valitteli, mutta muuten kaikki ok. Se yö olikin heräilyä sitten kun hoito-ohjeet tietenkin on perus "herättelyä yöllä muutaman tunnin välein kunnon varmistukseki" kaikki onneksi oli hyvin ja tyttö halusikin seuraavana päivänä jo kouluun.

Keskiviikkona oli taas koulussa yritysjuttuja. Puhetta arvonlisäverosta sekä oman liiketoimintasuunnitelman tekoa. Se päivä meni nopeasti ja koulussa oli ruokana riisipuuroa! Tuli ihan joulu mieleen!

Torstaina etäpäivä. Ahdistelin kotona tätä ainaista tavaran määrää joka hyökkäilee silmille joka hiton nurkasta ja kivenkolosta. Suunnittelin että alan minimalistiksi ja vähintäänkin Konmarin ammattilaiseksi ja lopulta muuttavani telttaan jonnekin kauniiseen paikkaan niin, että mukana on teltan lisäksi vain makuupussi, risukeitin ja taskulamppu. Onneksi ystävä tuli käymään pienen viikon ikäisen ihmistaimensa kanssa. Siinä heltyi kyllä kaikki maailman kiukut hyvin äkkiä kun sai syliin täydellisen uuden elämän.

Kenkiä. Kyllä, näin paljon meillä on kenkiä. Tai siis oli..

Torstaina kävin myös joogassa. Se tuli todellakin tarpeeseen pitkän tauon jälkeen!

Perjantaina taas etäpäivä. Aamusta katselin koulujuttuja mutta mitään en saanut aikaiseksi. Myöhemmin käytiin ruokaostoksilla. Illalla meille tuli vieraita josta yksi sanoi ensimmäisenä "Ompas täällä sotkusta" ja taas heräsin todellisuuteen. Hyvä että sanoi, en muuten olisikaan huomannut..

Mulla kävi myös perjantaina hyvin erikoinen juttu. Tässä tulee siis henkilökohtainen paljastus nyt! Minulla on ollut kierukka asennettuna jo 4 vuotta. Jostain kumman syystä perjantaina se tuli itsekseen ulos! Säikähdin ihan tosi paljon, koska en olisi ikinä voinut kuvitellakaan sellaisen tulevan pois! Eihän se millään tavoin voi etes olla mahdoillista! Se on  kuitenkin aika iso ja T- muotoinen!! Oon edelleen vähän shokissa tuosta tapahtumasta.

Nyt elelen siis ihan luomuna! Koska olen tarkalleen budjetoinut tämän kuukauden rahat, ja kokenut jo takapakkia (en ole tajunnut ottaa huomioon,että yksi tulo ( 92.14€ ) loppui kokonaan) En todellakaan kykene laittamaan rahaa nyt kierukkaan. Tiesittekö muuten, että Mirena kierukka maksaa sadasta eurosta sataanviiteenkymppiin?

Mietin kyllä sitäkin, että tämä varmaan oli elimistön merkki siitä ettei sitä enää kannata pitääkkään. Jospa siitä olikin jo teho heikentynyt ja vierasesine poistui itsekseen merkiksi minulle siitä, että nyt pitää olla varovaisempi kun ennen!

Lauantai ja sunnuntai menikin nopeasti tekemättä oikeastaan yhtään mitään. Tai no tein kasviota mikä pitääkin olla valmiina tämän kuun loppuun! Meinaa kiire iskeä kyllä siinä..

Mennääs nyt taas raha juttuihin!

Ruokakauppa:

Ma- Lidl ja S-market 55,65€ ( kolmen päivän ruuat)

Pe- Lidl 55,75€ (loppuviikon ruuat)

Kaksi kertaa viikon aikana jouduttiin käydä kaupasta myös kahvia. Siihen meni 5,38€

Yhteensä= 116,78 ( Budjettiin oli laskettu 130€ joten jäljelle jäi 13,22€ )

Kahvit muualla kun kotona:

Ma- 1,60 koulun kahvila

Ti- 3€ koulun kahvila

Ke- 2,20

Yhteensä= 6,80€ No joo tämähän on vähemmän kun viimeksi, mutta kolmelle päivälle kuitenkin ihan liikaa!

Muut: 58, 50€ 

Tankki: 40€

Laskut: 135€ ( sisältää joogan laskun sekä yhden huonon velan kuukausisumman)

Kaikki viikon menot siis yhteensä = 357,08€

Hmmn. Mitähän tästä sanoisi. Ihan hirveä summa taas. Tälläkertaa tuo muut summa on se mistä olisi voinut karsia muutaman euron. Siinä on nimittäin karkkia ja redbullia yhteensä 8,15 euron edestä. Muuten se summa onkin semmonen mistä olisi ollu vaikeaa karsia.

Nyt me ruvetaan syysloman viettoon! Luvassa ei ole mitään ihmeellistä lomailua. Ainoastaan perus koulujuttujen tekoa. Olen ottanut nimittäin tavoitteeksi tälläkertaa, että saisin kaikki y-aineet tehtyä ennen joulua!

<3