So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ajatuksen voima

Tehdäänkö ensi viikosta omalla tavallaan täydellinen yhdessä?

Mitä jos ensi viikolla tekisit asiat toisin?  Meidän elämähän on ainaista arkea, ja on surullista lukea miten se arki on juuri sitä mistä pyritään kokoaika poispäin.

Se tärkein aika elämässäsi ja sinä juokset sitä karkuun odottaen viikonloppua, lomaa tai mitä tahansa, kunhan se vain poikkeaa arjesta. Mitä järkeä siinä on?

Mitä jos tänään nukkumaanmennessä et katsoisikaan herätyskelloa ajatellen, että kohta se soi, paskaa ja väsyttää jo valmiiksi, vaan tekisitkin sen kaiken ajatellen miten ihanaa onkaan herätä aikaisin ja miten ihanaa kun arki taas alkaa? Ei siihen fiilikseen ehkä ihan heti pääsekään, mutta jos toistat sitä muutaman illan niin jossain vaiheessa huomaat tehneesi sen ilman tietoista ajattelua, yhtäkkiä aamulla aikaisin herääminen onkin kiva juttu.

Mitä jos aamulla herätessä et ajattelisikaan sitä, miten kiire sinulla on ja miten huono ilma ulkona on? 

Mitäs jos tekisitkin tietoisesti aivan kaiken täysin toisin kun ennen? Aivan kaiken, niinkin pienet asiat, että puet sittenkin ensin vasemman kengän ja vasta sitten oikean. Katsosit peiliin ajatellen miten kaunis näky siellä onkaan? Ja kun epäonnistut jossain niin kaiken sen ketutuksen keskellä päättäisitkin, että No ei tämä niin vakavaa ole, tästä selvitään niinkun kaikesta muustakin!

Kävin yhdessä Joensuun apteekissa yksi päivä, ja minulle sattui kaksi todella tympeää ja kyllästyneen oloista työntekijää. Molemmat näyttivät siltä, että tekisivät elämässään mitä vain muuta kun sitä juuri sillä hetkellä. Molemmat olivat hyvin poissaolevia ja asiakaspalvelutaidottomia sillä hetkellä. Se oli vain yksi ainoa 15 minuuttinen elämässäni ja se kohtaaminen vaikutti lopulta koko päivääni. Apteekista poistuessa minulla oli jo olo, että kaikki onkin vähän paskaa ja oikeastaan ei kiinnostakaan enää mikään.

Kun tajusin sen mistä se johtui, tajusin, että en todellakaan halua olla sellainen kuka levittää niin painavaa energiaa ympärilleen ja saa aloitettua jatkuvan negatiivisen energian kierteen. Kuten kaikki tiedätte, tarttuu mielialamme kaikkiin ympärillämme oleviin. Ymmärrätkö siis, että jos sinä yrität etes olla iloinen, kohta yrittävät huomaamatta myös kaikki muut ympärillä olevat?

Mieti siis miltä perheestäsi ja lapsistasi tuntuu aloittaa ensi viikko jos sinusta se onkin niin paskaa, että toivot kaiken ajan menevän nopeasti ja hidastuvan vasta perjantaina. Pian lapsesikin oppivat sen, miten tyhmää on herätä aikaisin ja mennä hoitoon/ kouluun. 

Tänään kun illalla laitat nukkumaan niitä pikkuisiasi, kiinnitä huomiota siihen miten heille puhut. Yleensä sanot kuitenkin, että "nyt jos et mene nukkumaan niin et jaksa huomenna leikkiä" huomaatko miten monta negatiivisesti painottuvaa sanaa sanot yhdessä lauseessa?

Mitä jos sanoisitkin sen sijaan vaikka "eikös olekin kivaa mennä nukkumaan, niin huomennakin jaksaa leikkiä paljon"?

Teillä ei ole mitään menetettävää, miksi et siis kokeilisi? Eikö olekin kivaa että huomenna on taas maanantai?

Rakkaudella: Jenni