So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

reseptit

Nopea paniikkikakku

Joskus kauan kauan sitten pyöriessäni lidlissä, silmiini osui gluteenittomat valmiskakkupohjat. Pakkohan niitä oli ostaa pari pakettia kotiin siltä varalta, että niitä ei nyt ihan joka kaupassa vastaan yleensä tule. Siltä reissulta mukaan lähti myös mascarpone tuorejuusto (en muista miksi) ja muita tälläisia pikkujuttuja.

Aikaa kului, ja kakkupohjissakin luvataan hyvä päiväys, eli säilyy tosiaan pitkään kaapissa. Sieltä ne huutelivat makeuttaan joka kerta kun kaapin oven aukaisi.

Yhtenä päivänä sitten hormonihuuruissani tuli tunne, että on pakko saada jotain sokerista. Olisin varmaan syönyt sokeria suoraan pussista, jos en olisi keksinyt että tänään onkin hyvä päivä tehdä kakku! Kauppaanhan en jaksanut millään lähteä, ja alkoi olla myöhäkin. Niimpä ihastelin jääkaapista löytyviä kermoja, ja huomasin mascarponen päiväyksen menevän umpeen seuraavana päivänä. Tästä syntyi idea. Olin joskus nimittäin kuullut että sitä voi laittaa kermavaahdon joukkoon.

Lidlin valmiskakkupohjat oli kolmikerroksisia, ja oikeasti tosi hyvän makuisiakin. Yleensä en tykkää yhtään valmispohjista, mutta tästä tykkäsin. Kaapissa oli myös hillopurkki joten kakun teko innostus eikun kasvoi. No, ihanasti joku rakkauven hetelmä oli jättänyt tyhjän hillopurkin jääkaappiin ja totesin hilloa olevan ehkä just ja just kaksi ruokalusikallista. Ei se mitään, se saa riittää. Mansikoiden toivossa löysin sitten pakastimesta viime kesästä jääneitä punaviinimarjoja. No, eikun siis soveltamaan ja rohkeasti kokeilemaan. En voi kyllä muuta sanoa kun, että parhaimmat ideat ehdottomasti tulee juuri silloin kun tuntuu, että mitään ei ole! Näimpä syntyikin aivan täydellinen paniikkikakku josta tuli niin hyvää, että tätä tullaan tarjoamaan meillä vielä joskus usein!

Pohjat kostutin maidolla kun nyt en muutakaan keksinyt. Sokerihimoissani lisäsin maitoon sokeria, ettei nyt ihan liian terveelliseksi ruveta :D

Kun kerta kaapista löytyi kaksi kermaa, vaahdotin ne, iskin sekaan taas sokeria ( heh), tummaa aitoa kaakaojauhetta ja vaniljatangon sisukset. Päätin sitten uskaltaa laittaa sen mascarpone tuorejuuston sinne vaahdon sekaan ja oivoi, täydellistä!

Paras idea tähän oli nuo vahinkolöytöviinimarjat jotka jäisenä tunkaisin pohjakerroksen väliin. Ensin marjat ja sitten kauhea kasa vaahtoa! Päälle toinen kakkukerros, johon käytin sen hillon lopun antamaan makeutta lisää. Hillon päälle taas iiso kasa vaahtoa! Lopulta päälimmäinen kerros taas päälle, jonne pohjalle sujautin viinimarjat ja päälle sitten loput vaahdot!

Yllättävän hienokin siitä tuli noin pikavalmistuksella, päälle vielä loput viinimarjat olevinaan koristeluksi ja siinäpä se. Ei nyt ehkä mikään maailman hienoin kakkuluomus, mutta varmasti ihan kesäjuhlakelpoinen kun vähän fiksaa reunoja kuntoon!

Pahoittelut huonolaatuisista pikakuvista, silloin ihan nopeasti vaan nappailin kuvat omaan muistiin. Päätin nyt kuitenkin jakaa  (taas sokerihimoissani) ne tännekkin kun lopputulos olikin täydellinen makuelämys kirpeyden ja ihanan vaahdon pehmeyden sekamelska.

Täydellinen ja nopea paniikkikakku!