So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

kesäloma

Perheloma Holiday club Saimaalla

Jos valitetaan heti alkuun niin pikkuisen ehkä ärsytti, että kamera jäi kotiin. Se oli pakattu jo valmiiksi omaan laukkuunsa tavaroineen, mutta niinpä kävi, että kameran unohdus tuli mieleen vasta siinä vaiheessa kun oltiin nousemassa junaan. No ei se mitään, onneksi on puhelimet. Vaikka sekin älyvehje minulla herjaa kokoaika jotain ongelmaa. Minulla ei siis todellakaan ole hyviä kuvia sieltä, ja kuvia muutenkin tuli otettua todella vähän kun meno oli niin villiä.

Oli muuten ihanaa kerrankin nousta junaan niin, että tiesi matkan kestävän vain pikkuisen alle kaksi tuntia! Todella omituinen fiilis kun kerrankin jaksoi junamatkan jälkeen tehdä mitä vain! Yleensä kun junassa istuminen on tarkoittanut vähintäänkin neljää tuntia, usein myös enempää, ei perille saavuttaessa jaksa oikein muuta kun syödä ja löhötä. Junamatka meni oikein hyvin, lapset oli vähän turhankin pirteitä ja innoissaan odottaessaan, että saavutaan päämäärään. Taapero keksi tälläkertaa, että junassa voi tehdä muutakin kun istua, etenkin jos kiljuu tarpeeksi kovaa niin johan vanhemmat keksii viihdyttäviä leikkejä.

Kukaan meistä ei ollut ennen käynyt Imatralla, joten perillä ei tiedetty yhtään minne kuuluu mennä. Onneksi taksin löysi todella helposti asemalta, ja nyt oikein iso plussa imatran takseille! Heillä todellakin on pikkukyytiläisiä varten ihan tältä vuosituhannelta oleva siisti turvaistuin! Taksikuskit oli myös erittäin mukavia ja auttavaisia!

Asemalta ei mennyt taksilla kovin kauaa, että päästiin perille lomakeskukseen. Se näytti todella ihanalta! Jotenkin niin vanhalta, mutta niin uudelta ja ylelliseltä, ja samaan aikaan oikein leikkisän hauskalta!

Meillä oli huone (huoneisto) hotellin vieressä olevassa erillisessä ”kerrostalossa” villas 2 se taisi olla nimeltään. Hotellin ympäristö oli täynnä erillaisia hienoja huoneistoja ja pihat oikein kauniisti siistityt ja nätit. Kun löydettiin sitten se meidän oma lomakämppä.. tähän en nyt oikein tiedä mitä voisin sanoa mutta kuvat puhukoon puolestaan.

holiday club saimaa
holiday club saimaa villas
villas2

Lapsetkin oli ihastuksistaan sekaisin ja pyytelivät jo että eikö voitaisiin muuttaa tänne.

Huoneistossa oli kaksi erillistä makuuhuonetta, iso parveke. Kaksi vessaa ja kaksi suihkua. Toinen vessa ja suihkukombo oli mukavasti aikuisten makuuhuoneessa, toinen vessa heti eteisessä ja vastapäätä avartui iso kylpyhuone saunoineen ja pesukoneineen. Huoneisto oli siis täydellisesti varusteltu lapsiperheitä ajatellen. Siellä oli iso keittiö jossa oli kaikki tarvittavat kodinkoneet, astiat ja pesuaineet. Kylpyhuoneessa tosiaan pesukone ja pyykinkuivausteline löytyi parvekkeelta. Eli sieltä josta haluan sanoa muutaman kauniin sanan. Täydellinen, siisti, upea ja mitä kaikkea voikaan sanoa. Meidän parveke oli vielä neljännessä kerroksessa ja juurikin niinpäin, että siitä näki kokoaika aivan supermahtavan Saimaan! Yllätyin positiivisesti koko huoneiston siisteydestä, se tuntui jopa oudon puhtaalta kun vertaa monien hotellien pölyisiä huoneita. Ainut miinuspuoli minulle siellä oli se, että vaikka parveke olikin, niin tupakoida siellä ei saanut vaan tupakalle piti mennä etuovelle..joka tietenkin sattui olemaan aivan toisessa päässä meidän huoneesta.

holiday club saimaa villas
holiday club saimaa, villas

Kun hetki oltiin ihmetelty ja nautittu huoneistosta, päätettiin lähteä kauppaan ostamaan ilta- ja aamupala hommelit valmiiksi ennen kylpylään menoa. Niinkun mainostetaan, on aivan Holiday club Saimaan vieressä kauppakeskus Capri. Onneksi olin tietenkin lukenut hiukan kokemuksia tästä, joten pettymys ei ollut mikään valtavan suuri.. Mutta voin sanoa, että siltikin oletin sen tosiaan olevan kauppakeskus kauppoineen. Itse kauppakeskushan oli aika iso, ainut miinuspuoli oli se, että siellä ei ollut mitään muuta kun tosiaan Angry birds paikka ja sen oma kahvila, sekä ihan älyttömän minipieni taskuun sopiva m-market sekä jokin minipieni myymälä jossa oli luultavasti samassa jokin harrastevälinevuokraamo. Ensin meinasin tukehtua nauruun, ja lopulta itkuun kun en meinannut koko perheen kanssa mahtua liikkumaan kaupassa. Jotenkin tuntuu, että Holiday club Saimaan sivulta saa äkkiseltään vähän eri kuvan paikasta. Ehkä siksi että sivuilla mainostetaan Capria tyyliin ”Caprissa on mm. angry birds puisto, kahvila, m-market ja jotain sellaista” Mainoksesta jää avoin kuva, että siellä olisi muutakin, etenkin kun sivulla kerrotaan Caprin olevan vuoden 2013 paras uudisrakennus Lappeenrannassa. Ihmettelen suuresti, että miksi siellä ei ole mitään? Itse lomakeskus vaikutti olevan ihan super suuri joten uskoisin asiakkaita riittävän?

Meidän ihanaksi yllätykseksi kävi niin, että ohikulkumatkalla oleva veljeni puolisoineen ja koirineen päättivät jäädä myös yöksi hotelliin! Tässäkin asiassa tulee iso plussa, nimittäin huone jonne saa viedä lemmikkejä löytyi nopeasti ja homma hoitui todella hienosti. Heidän huoneensa sijaitsi samassa rakennuksessa missä kylpyläkin. Huone oli ihan jees, ei mikään erityisen ihmeellinen, mutta oikein viihtyisän oloinen pienen ”teranssinsa” kanssa.

Kylpylä

Jos haluat oikein rentouttavan kylpylähetken, ei tämä ole sinun paikkasi. Jos haluat sekoilla ja riehua hulluna kylpylässä, tämä on todellakin oikea paikka siihen. Kylpylä oli aika pieni, mutta sitäkin hauskemman oloinen. Kahdeksikon muotoinen allas jonka keskellä oli iso pyöreä tasanne, jossa puolentunnin välein lähti musiikki soimaan ja musiikin mukana/tahtiin erivärisiä/kokoisia/muotoisia vesisuihkuja! Hauskaa, bileet kylpylässä!

Cirque de saimaa, holiday club saimaa
Tämän parempaa kuvaa en kylpylästä omista :D

 Lapsethan oli ihan super innoissaan. Ja siis sinne tasanteelle sai mennä leikkimään milloin vain. Kahdeksikon keskellä oli myös pieni allaskohta hyppyjä varten, sekä pikkuinen läntti vesipallon pelaamiseen. Ihan pienille tyypeille oli oma allas. Pieni hauska allas, jossa oli vauvakeinut sekä pikkuinen liukumäki. Altaassa oli myös sankoja ja jotain muita leluja vesileikkeihin. Altaan vieressä oli pikkuinen iglun muotoinen sauna? Josta en kyllä ikinä ymmärtänyt mikä siitä teki saunan. No, iglun sisällä oli penkit ja ikkuna josta näki lastenohjelman ilman ääniä. Mikki Hiiren kerhotalo siellä pyöri joka päivä. Myös vähän syvempi lasten allas oli lähellä vauvojen allasta. Siellä oli myös pikkuinen vesisuihkuhommeli.

holiday club saimaa kattoterassi

Kylpylän yläkerrassa oli ulkona mukava hirsisauna, sekä pikkuinen palju ja matala pieni vähän kylmävesisempi allas. Sauna oli mukavan kodikas. Kattohommeli ei ollut mitenkään erityisen kaunis näky, etes auringonpaisteella. Siellä taisi olla myös jonkinlainen remontti menossa.

Kylpylässä oli myös kaksi vesiliukumäkeä, josta toista piti käyttää ison uimarenkaan kanssa. Tästä sanoisin nyt vähän miinusta, jos on pakko valittaa jostain. Vesiliukumäkeen ikäraja on 8 vuotta, tai 120cm pituutta. Tämän alle jos jää (niinkun meidän ekaluokkalainen) ei kylpylässä ole oikein mitään sen ikäisille/kokoisille. Se vähän harmitti. Toisen vesiliukumäen loppupää oli suoraan kahdeksikon muotoiseen altaaseen, joka minun mielestä oli myös aika huono juttu, kun sai aina pelätä pikkuisen ettei kukaan laske päälle.

Pukuhuone oli kiva, se oli miehille ja naisille yhteinen ja siellä oli paljon koppeja missä vaihtaa vaatteet yksityisesti. Todella kiva oli, että pukuhuone oli yhteinen, se helpottaa kummasti perheiden kylpylätouhuja, koska kaoottisin hetki on yleesäkkin juuri se pukuhuonehetki. Suihkuja oli sopivasti (ne ei ollut yhteiset, vaan ihan omat miehille ja naisille) ja suihkujen keskellä oli iso penkki jossa lapset esimerkisi pystyi istuskelemaan ja odottelemaan vuoroaan tai vanhempiaan. Saunakin siellä oli, sitä en käynyt katsomassa koska en tykkää yleisistä saunoista, etenkään silloin jos siellä pitää vahtia omia lapsiaan.

Kylpylässä on myös saunamaailma. Siitä en voi sanoa mitään, koska siellä me ei käyty. Ja ihan periaatteesta ei käyty, se nimittäin olisi maksanut erikseen ja muutenkin sinne ikäraja oli 4 vuotta. Jotenkin tuntuu vähän törkeältä, että sinne pääsystä olisi pitänyt maksaa aina 7€/aikuinen ja 5€/ lapsi per kylpylähetki. Muutenkin kun maksaa jo majoituksesta johon lisätään hinta kylpylän rajattomasta käytöstä, niin en yhtään ihmettele, että en nähnyt saunamaailmaan menevän kertaakaan ketään.

Semmoisia hierovia/poreallas kohtia oli kylpylässä myös. Niiden miinuspuoli oli se, että en kertakaan tajunnut miten niitä käytetään ja huomasin, että moni muukaan ei tajunnut niiden käytöstä mitään. Aina sillointällöin joku poreileva juttu kävi, mutta useimmiten ei tapahtunut mitään. Mutta kivaa niissä oli istuskella ja ihmetellä menoa. Yksi erillinen ”poreamme” siellä oli, se vaan oli hiukan outo. Ajatuksena hauska, se oli nimittäin semmoinen korkealla oleva ”kulho” jonne mentiin rappusia pitkin. Itse huomasin heti siinä vaan kaikki vaarat, enkä suosittele kenenkään menevän vilkkaan lapsen kanssa sinne istumaan. Reunoilla oli vaan köysistä tehty aita, josta olisi ollut vilkkaana ja uteliaana pikkuapinana helppo tipahtaa korkealta jos näppärästi olisi kurotellut katsomaan alas muita isossa altaassa uijia. Illat kylpylässä oli todella paljon porukkaa, jolloin altaassa piti odottaa vuoroaan että kerkeää uida. Iltaisin myös meno oli hyvinhyvin villiä ja oikeastaan kokoaika sai vähän pelätä ja varoa, että milloin joku hyppää tai liukuu suoraan päälle.

Ruokapaikat

Meillähän ei siis hintaan kuulunut ollenkaan aamiainen vaan ihanassa huoneistossa oli kaikki edellytykset tehdä sellainen itse. Tai mitä ruokaa vaan itse. Aamu- ja iltapalat tehtiin itse ja kerran jopa ruokaakin. Muuten käytiin syömässä hotellin aulakerroksessa sijaitsevassa Classic pizza restaurantissa, lounaalla Easy kitchenissä, sekä iltapäiväruokailemassa O'learyssissa. Pitsapaikka oli todella hyvä ja palvelu oli todella hyvää siellä. Easy kitchenin lounas oli järkyttävän hintainen, mutta ihan hyvä. Miinuspuoli tulee siitä, että minulla jäi olo, että tarjoilijat ei tienneet mikä ruoka sisältää gluteenia ja mikä ei. Lounaan hinta oli aikuiselta 18,90€ ja lapsilta 9€.. en tiedä olenko ennen syönyt missään lounasruokaa niin, että olisin maksanut koko porukasta 64 euroa :D O'learys olikin sitten ihan mahtava paikka! Sieltä löytyi kaikille jotain ja kaikki maistui erittäin hyvältä! Tämä ruokasessio maksoi meille 120euroa, mutta sen verran palvelu ja ruoka jälkiruokineen oli hyvää, että todellakaan ei harmita yhtään!

teerenpeli

Aivan hotellin vieressä oli myös ravintola Teerenpeli aivan rannassa. Todella hieno ja viihtyisä paikka! Siellä käytiin katsomassa ukkosta Saimaan yllä, ja juomassa irish coffeet. Näkymät oli niin hienot että siellä olisi tosiaan viihtynyt vaikka kokoajan.

teerenpeli saimaa

Lomakeskuksesta löytyy myös mahdollisuus eri aktivitteetteihin. On luistinradasta lähtien oikeastaan kaikkea mitä voi keksiä. Me käytiin pelaamassa minigolffia ja keilaamassa.

minigolf saimaa

Angry birds activitypark oli pieni pettymys. Hinta oli kova ja paikka oli pieni. Erittäin pieni verrattuna esimerkiksi vuokatissa sijaitsevaan puistoon.

Mutta niin, kaikesta huolimatta ehdottomasti käymisen arvoinen paikka! Voisin lähteä vaikka heti uudestaan! Rakkauteni Saimaata kohtaan kasvoi vaan entistä kovemmin, ja olisin voinut tuijotella siellä paikkoja vielä ainakin yhden jos toisenkin lisäpäivän!