sormiruokailu

Pikaruokaa vauvalle

Nyt on aivan pakkopakkopakkoPAKKO tänne mainostaa tuotetta. Ja ei, tämä ei ole tehty yhteistyössä kenenkään kanssa. Tai no tavallaan on, tuon meidän 11 kuukauden ikäisen vauvan nimittäin!

En tajua kuinka olenkaan ikinä voinut elää ilman tätä. Tää nyt monille on varmaan aika tuttu hommeli mutta meille aivan uusi juttu joka mullisti kyllä tämän kotiäidin päiviä huimasti!

Tässä yksi päivä mentiin miehen kanssa prismaan. Tämä minun mies kun on tämmöinen vähän outo syöjä ja keksii mitä ihmeellisimpiä omia kokkauksiaan päivittäin, ehdotti hän että ostettaisko semmoinen kun höyrykääre. Oon siis nähnyt jonkun videon höyrykääreestä ja sen kätevyydestä mutta asia on jäänyt yleensä siihen. Tiesin kuitenkin siis mistä on kyse.

Monesti kun näitä tämmösiä juttuja miettii, pitää niitä ihan älyttömän turhana kapituksina, mitkä jää parin käyttökerran jälkeen sinne kaapin pohjalle. Tämä ei varmasti jää, tämähän on jokaisen kiireisen kotiäidin (etenkin sormiruokailijan äidin) yksi unelma vehkeistä.

Meillä on tämän nuorimmaisen lapsosen kanssa ollut hyvin monimuotoinen syömishistoria. Alkuun kun soseita aloitellessa jo olin tietoinen sormiruokailun kätevyydestä,pätevyydestä ja hyvistä puolista olinkin jo päässäni päättänyt että meillä kokeillaan ehdottomasti sitä. Soseet kun aloitettiin, aloitettiin ne perus pienillä maisteluannoksilla, soseilla. Kun tyttö vähän kasvoi, uskalsin tunkasta hänen pieneen kouraansa jo jonkun vähän suuremman palasen. Olin kuitenkin silloin vielä niin panikoiva äiti että, jo maissinaksun annettua hänen käteen olin jo ottamassa sitä pois. Pelkäsin ihan hirveästi että vauva tukehtuu ruokaan. Ensimmäisillä kerroilla tietenkin kakomista oli, ja minä panikoin enemmän ja päätin siis jättää sormiruokailun vain haaveeksi. En vaan pystynyt siihen, en sitten millään. Joka ikinen kerta kun vauva sai suuhunsa palasen niin minä pidätin vieressä hengitystä. Niimpä me lähdettiin soselinjalle.

Alkuun tietenkin päätin tehdä kaikki vauvan ruuat itse, no niin no, eihän sitä kauaa kestänyt. Nuo valmis piltit on vaan niin älyttömän käteviä. Kuitenkin melkeinpä joka kerta kun vauvaa syötin, katsoin väritöntä mönjää ja mietin että miksi teen näin.

Päätin liittyä facebookissa simppeli sormiruokakeittiö ryhmään ja sieltä se innostus sitten lopulta lähti kunnolla. Alkuun seurasin paljon muiden videoita ja juttuja, ja lopulta rupesinkin tajuamaan asian pointin. Itselleni mielenrauhan saamiseksi luin paljon juttuja että kuinka tulee toimia jos vauva näyttää siltä että ruokaa on vedetty vähän väärään paikkaan. Siitä sain rohkeutta kokeilla enemmän. Me sitten mentiin aika kauan silleen osa-aika sormiruokaillen. Vauva sai ensin pääruuat soseena ja välipalat sormiruokaillen. Lopulta vauva sai välipalat ja yhden ruuan jo sormiruokaillen ja no, kävipä niin että vauva kieltäytyikin jo lopulta kaupan valmis soseista. Niimpä jätettiin sitten ne soseet sinne kaupan hyllylle odottamaan jotain toista syöjää :)

Sormiruokailu on siitä hankalaa että silloin tietty pitääkin löytää itsensä sieltä keittiöstä tekemästä ruokaa useammin. Joskus sekin tuntuu aivan ylivoimaisen mahdottomalta tehtävältä etenkin kun elää kilpaa kellon kanssa. Meille löytyi siis ratkaisu, lekue höyrykääre...

nyt tulee sitten se mainostava osuus.

Apua, oon niin innoissani että en tiedä mitä kirjoittaisin :D

Kirjoitan siis lyhyesti ja ytimekkäästi että tämä on huippu nopea! Voi käyttää mikrossa, uunissa ja saa pestä astianpesukoneessa. Nopeampi vaihtoehto tietenkin on aina se että, sen pikku purkkiruuan tunkasee mikroon ja lämmittää ja kaikki on valmista. Se ei kuitenkaan kaikille lapsille käy, joten tässä kääreessä saa nopeasti ”pikaruuan” tehtyä. Miten ihana helppoa oikeasti niihin hetkiin jos ei jaksa ajatella sen kummemmin! Lapsi nukkuu päiväunia, etsi ruuat, pese ne ja pilko nopeasti ja laita ne lekueen odottamaan oikeaa hetkeä. Lapsi pitää heräämisen ääniä, juokse keittiöön, heitä lekue mikroon muutamiksi minuuteiksi. Hae lapsi, vaihda vaippa ja juttele mukavia, pistä syöttötuoliin ja anna eteen hyvä oikea omatekemä pikaruoka jossa on vieläpä kaikki mahdollinen vitamiini tallella koska mikrossa hommat on kypsyneet omissa nesteissään! Sekaan voi laittaa mitä vain ja olla entistä iloisempi.

Kätevää eikö? Tätä tulee varmasti käytettyä tässä perheessä paljon!

Ja niin no, ettei nyt ihan liian nätiksi sentään mene niin laitetaan nyt kuva vielä loppuun siitä miltä sormiruokailu ihan oikeasti välillä (usein) näyttää jo ekan kahden minuutin jälkeen...