lapsiperhe

Syksyistä puuhaa lasten kanssa.

Ihan sama minne suuntaan katsoo, ei vaan voi olla huomaamatta aivan mielettömän upeita pihlajanmarjoja jokapuolella. Jotain mystistä noissa puissa kyllä on, niin kauniit marjat ja upeat lehdet... ja aika ikävähkö maku.

Syksy selvästi alkaa olla siinä kohdassa, että se rupeaa antamaan parastaan nyt. Kaikki mahdollinen muuttaa taas muotoaan ja värimaailma alkaa olla uskomaton. Jos entisajan joihinkin uskomuksiin olisi uskomista nyt, niin pihlajanmarjoja katsoessa voisi ennustaa että tulossa todellakin on ankara talvi. Niin muhkeina ja täydellisinä pihlajat nimittäin nyt on marjojensa kanssa.

Jos ei ole mikään kamalan innokas popsimaan pihlajanmarjoja, niin niitä todellakin voi käyttää paljon muuhunkin. Etenkin lasten kanssa askartelu syksyn antimista on aika jees juttu. Pihlajanmarjat on tosi mukavia siitä, että kuivuessaan ne rypistyy kauniisti ja värit pääsee kunnolla valloilleen.

Nuo marjat on kyllä niin kauniita ihan tuoreinakin, että niitä tulee käytettyä varmasti syksyn pimetessä muutenkin kotia koristamaan.

Askartelun suhteen vain mielikuvitus on rajana. Lapset tykkää tehdä niistä helminauhoja.

Itse laitoin kuivumaan muutamia rautalankaan pujoteltuna, silleen niistä saa kivoja koristeita mm, kynttilöiden ympärille tai oikeastaan mihin vain. Pakkohan minun oli pariin korupiikkiin pujottaa niitä kuivumaan, että saan itselleni syksyiset korvikset tehtyä.

Odotan jo innolla mitä kaikkea näistä saakaan aikaan kuhan ovat valmiita! Kannattaa kokeilla :)

Tiesittekö muuten, että joskus kauan sitten, pihlaja on uskottu olevan erittäin suojeleva puu. Jos talon pihalla oli pihlaja, uskottiin sen karkoittavan pois pahuutta ja tuovan onnea asukkaille. Pihlajan on uskottu karkoittavan peikkoja ja muita hämäräheikkejä tehokkaasti. Myös pihlajanmarjoista tehdyt korut on uskottu tuovan kantajalle terveyttä ja hyvää onnea.