So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

parantavat kasvit

Taivaansauva. Lääkeaaloe.

Tämä ihastuttava kasvi ansaitsee ihan oman postauksen. Jokainen on varmasti kuullut Aloe verasta jotain. Harmi vaan yleensä aloesta kuullaan suurten merkkien takaa ja monesti ihmisillä jää unholaan se, että jokaisella meillä olisi mahdollisuus kokea puhtaan aloen terveellisyys ihan omasta kukkaruukusta.

Oma lääkeaaloeni on ruvennut tekemään vauvoja ja tuolta ihan tyvestä kurkistaakin pieni uusi ystävä. Olen kuullut, että aaloen lisääminen pistokkaista olisi helppoa. Kerron heti mitä käy kun olen kokeillut :) Nuo vauvat kannattaa juurruttaa omaan astiaan, sillä he vievät emokasvilta niin paljon, että pian se alkaa näkymään mm, lehtien roikkumisena :)


Oma rakkauteni aloeta kohtaan alkoi vasta hetki sitten. Ensimmäisinä koulupäivinä kun tuotantopuolen opettaja esittäytyi, pyysi hän meitä jokaista miettimään ennen esittäytymistä, että jos olisit kasvi, mikä kasvi olisit? Hän itse vastasi, että olisi rohtoaaloe. Hän kertoi pienet perustelut valinnalleen ja siitä kuinka hän entisessä työpaikassaan koki itse aloen uskomattoman vaikutuksen esimerkiksi pienen palovamman hoidossa. Olin samantien aivan myyty ajatukselle omistaa oma aloe. Siitä ei kovin kauaa mennytkään kun kannoin ison lääkealoen kotiini ja nimesin hänet opettajan mukaan Ykäksi.

Hoito:
Aloen hoito on helppoa, joten jos himoitset sellaisen hankkimista niin älä pelkää. Ainoa mikä oikeastaan on "hankalaa" on se, että aaloe on herkkä kylmälle...tosin No, kyllähän sisällä nyt lämmin on mutta itse en ainakaan uskaltaisi sijoittaa sitä näin talvella oven viereen tai lähelle ikkunaa mistä tuuletetaan. Aloe on myös siitä kiva, että se kestää kuivuutta todella hyvin. Sitä ei saa kastella missään nimessä liikaa vaan tosiaankin sillointällöin kastelu riittää.


Lääkealoen käyttö:
Ensin haluan sanoa, että vaikka aloeta käytetään sisäisesti, en aio siitä mainita tämän enempää. Itse en käytä aloeta sisäisesti enkä siihen puoleen ole perehtynyt ollenkaan. Ja sitäpaitsi luin, että siitä saa hyvin herkästi mukavan ripulin itselleen niin kokeilu ei ole houkutellut. Ulkoisen käytön puoleen olen perehtynyt ja totean vain, että tässä asiassa mielikuvitus vain on rajana. Lääkealoe käy kaikkeen, niin ihonhoitoon kun hiusten hoitoon. Itse olen myös kokeillut palovamman hoidossa tätä ja todellakin se toimi juuri niinkun opettajanikin sanoi. Olen myös tehnyt lapselle kuivaan päänahkaan tarkoitetun hoitotahnan ja jo heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen päänahkan kunto oli aivan erillainen kun ennen sitä. Myös ihoongelmissa puhdas aloe on todella hyvä!


Miten?
No helposti todellakin! Aloen käyttö on nopeaa ja hetkessä palkitsevaa! Tarvitset vain veitsen ja pienen hetken aikaa. Lehti leikataan siististi irti ja annetaan mahdollisen keltaisen nesteen valua pois. Sen jälkeen leikataan sopiva pala ja loput kelmuun ja jääkaappiin. Lehti leikataan sivulta pituussuunnassa auki ja geeli kaavitaan talteen. Nopein tapa on tietenkin hätätilanteissa irrottaa lehti ja puristaa lehdestä suoraan geeliä hoidettavalle alueelle.


Lääkeaaloen energiat:
Lääkeaaloen energiat on aivan mielettömän suuret ja hyvällä tavalla raskaat. Jo pelkästään samassa huoneessa olemalla voi tuntea tuosta kaunokaisesta virtaavan energian. Lähelle mennessä se tuntuu painavasti (hyvällä tavalla) sydämessä asti. En yhtään siis ihmettele, miksi lääkeaaloeta kutsutaan taivaansauvaksi tai kuolemattomuuden kasviksi. Lääkeaaloen myös uskotaan lisäävän rohkeutta ja kärsivällisyyttä. Se myös tuo onnea ja suojelee kotia pahoilta asioilta. Niin ja tietenkin se on kauneuden kasvi ja lisää seksuaalisuutta. Aloe on myös hyvin terapeuttinen ja vakaa ja auttaa päätösten teossa. Jos tekisin toimistotyötä, hankkisin työhuoneeseen heti ensimmäiseksi aloen tuomaan itsevarmuutta.

Kun ostin oman aloen, oli se alkuun hiukan rähjääntyneen näköinen ja alussa roikottikin lehtiään jonkin aikaa. Uskon sen loukkaantuneen matkasta kun silloin oli jo aika viileää ja aloe joutui olemaan aika kauan autossa. Tarpeeksi kun antoi aikaa niin aloe lähti selvästi piristymään.


Nyt kun kipitätte ostamaan sen oman aloen, muistakaa suojata se kotimatkan ajaksi hyvin pakkaselta <3

Rakkaudella: Jenni