So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

lapsiperhearki

Tämän kesän aakkoset

Koska kesä selvästi on lopuillaan ja minä rakastan listoja, on aika tehdä tämän kesän aakkoset!

A. Aurinkorasva! Sitä ei kyllä ole liiaksi tarvittu tänä kesänä. Koska ihotyyppini on sellainen, että se palaa jo pelkästään ajatuksesta ihanasta kesäauringosta eikä rusketu sitten millään, olen todellakin muistanut aurinkorasvan tärkeyden ulos mentäessä. Mutta hei! en ole palanut tänä kesänä vielä kertaakaan!

B. Beauty and the beast. Ihana elokuva. Me käytiin romanttisesti katsomassa se elokuvissa 3D näytöksessä. Elokuva oli todella upea. Elokuva on ilmestynyt myös vuokrattavaksi ja lapset katsoivatkin sen jo suomenkielisenä versiona. Suomenkielinen versio tuntui todella omistuiselta kun äänet ei tietenkään olleet samat kun alkuperäisessä. Jotenkin kun aivot on tottuneet Bellen ja Hirviön kuulostavan siltä miltä pienestä asti on kuullut, tuntui pahalta katsoa sitä väärillä äänillä.

C. Cirque de Saimaa. Nyt kun uskallauduttiin vauvan kanssa kylpylään, tekisi mieli vaan etsiä kaikki Suomen kylpylät ja kokeilla ne.

D. Darra, jota minulla ei ole ollut! Jos nyt ei lasketa sitä yhtenä aamuna olevaa heikohkoa oloa. Koko kesä on mennyt huomattavasti mukavammin kun ei ole tarvinnut viettää ankeita krapulapäiviä. Yksikään päivä ei siis ole mennyt hukkaan sen takia!

E. Energiat. Jotka oli osittain todellakin hukassa ja pahasti jumissa. Onneksi tähänkin hommaan on löytynyt lääke, nimittäin meditointi ja itsensä kuuntelu. On ihanaa kun ajatukset on selkeämmät.

F. Fidget spinner. Jotenkin en uskonut alkuun olevani sellainen äiti kuka ostaisi lapsilleen tuommoisen. No olin, ja olin aivan myyty heti ekalla kerralla kun sellaiseen kaupassa törmäsin. Hauska vehje, vaikka laakerin pyörimisääni jo vähän meinaa aivoon ottaakkin. Lapset jaksaa edelleen leikkiä niillä päivittäin ja temppuja on opittu vaikka minkälaista. 

G. Gös. Eli suomeksi kuha, jota ollaan tänä kesänä saatu syödä usein. Vähän pelottavan näköinen kala outoineen silmineen, mutta erittäin hyvän makuinen!

H. Henna. Lawsonia inermis. Vihdoin ja viimein uskallauduin värjäämään hiukseni hennalla. Onneksi uskallauduin, koska nyt harmittaa vain se, että en tehnyt sitä aiemmin vaan tuhosin hiukseni myrkyillä. 

I. Isac Elliot. Tämä tuli nyt ehdottomasti ensimmäisenä mieleen. Tiesittekö että Isac Elliot tulee perjantaina Joensuuhun? Mikä ihana lopetus lasten kesälomalle! Jos innostuit niin kerrompa tähän vielä, että Isac Elliot on mahdollista tavata perjantaina Carlsonin tavaratalossa klo 16.30-17.30! Siellä hänellä on ns, Meet & Greet tapahtuma, jossa hän jakaa nimikirjoituksiaan ja kertoo kuulumisiaan! Perjantaina illalla Isac Elliot vetää keikan Joensuussa ikärajattomassa Soar festival tapahtumassa!

J. Jukolan viesti. Hyvin olennainen asia tältä kesältä. Oli todella mahtavaa että se järjestettiin täällä meidän kylällä.

K. Kalastus. Sitä on tullut harrastettua tänäkin kesänä jonkin verran. Olen onnistunut saamaan jigini niin monta kertaa kiinni pohjaan, että ihmettelen miten tuo mies etes jaksaa ottaa minua mukaan kalaretkilleen.

L. Luonkos. Edelleen olen tyytyväinen Luonkossin öljypuhdistuskakkuun! Kohta olen käyttänyt niitä jo kaksi kasvojen puhdistukseen ja kolmas lähtee ehdottomasti tilaukseen! Tästäkin ihanuudesta on tulossa vielä oma ja vain sille pyhitetty postaus. Jos tuote ja Luonkos kiinnostaa ettekä malta odottaa, niin tästä pääsette tutustumaan heidän sivuilleen.

M. Mies. Minun oma mies. En tiedä mitä sanoisin tähän muuta kun, että hän on vaan niin hyvä mies joka on ehdottomasti tehnyt kesästäni mahtavan vain olemalla olemassa.

N. Nintendo. Saatiin rakkaalta ystävältä lainaksi Nintendo! Hauska oli huomata, että lapset ei olleet mitenkään hirveän kiinnostuneita pelaamisesta. Itse olen ollut vähän liikaakin ja Super Mario bros 3 on ollut kovassa käytössä. Yllätyin siitä miten vaikea peli se aikuisena onkaan.

O. Omg. Tähän ei tarvitse kirjoittaa oikeastaan perusteluita. Kun perheessä on useampi eri ikäinen tyttölapsi niin tätä hokemaa todellakin kuulee usein...

P. Puhdistamon kookosvesi. Tuo Luojan lahja ihmiskunnalle. Jotain niin täydellistä mitä voisin juoda kokoajan ja olla onnellinen. Kokeilkaa ja rakastukaa!

Q. Quadkopteri. Sellaista olen saanut hetken ihastella. Jännä nähdä miten kauniilta ja erillaiselta kaikki näyttääkään taivaaltakäsin!

R. Retket. Meillä on tänä kesänä ollut aika paljon mukavia retkiä. Ollaan ihmetelty luontoa ja juotu hyvää pannukahvia nuotion äärellä. Todella uskomattomia maisemia on löytynyt ihan läheltä kotia. 

S. Sisarukset/ sukulaiset. Heitä olen nähnyt tänä kesänä ja saanut viettää ihania hetkiä heidän seurassaan.

T. Tiikeribalsami. Joka on ollut kovassa käytössä. Niska ja hartiat ovat olleet jostain syystä vähän turhankin usein niin jumissa, että tiikeribalsamia on tullut käytettyä ahkerasti.

U.Uhmaikä. Ihanaa huomata miten uhmaikä kurkistelee tuon pienen taaperon käyttäytymisessä. Omaa tahtoa todellakin on ja se ei enää ole epäselvää kenellekkään mitä pieni tahtoo. Yleensä hän tahtoo tehdä asioita mitä ei saisi, joten kiljuminen on nykyisin päivittäinen ilmaisukeino vanhemmille.

V. Vasta. Millon ootte kokeilleet viimeksi saunoa vastan kanssa? Kannattaa kokeilla! En muistanutkaan sen olevan noin hauskaa, ja nykyisin aina saunaan mennessä tulee mieleen hakea vasta mukaan. Oikein säilytettynä ja käytettynä siivottavaakaan ei tule hirveän paljoa. 

W. Washiteipit. Pakkomielteeni, ja niitä teippejä on muuten paljon. Uusimmat teipit on muumiaiheisia ja ihania!

X. Xylitol. Hammaskeiju täysksylitolpastillit on olleet kovassa käytössä. Niistä on tulossa ihan oma postaus.

Y. Yöt.  Nimenomaan kesäyöt. Jotenkin on vähän harmittanut se kun tuntuu, että tänä kesänä ei ole ollut yhtään sellaista oikeaa kesäyötä. Semmoista milloin olisi todella lämmin ja voisi vaan istuskella pihalla vähillä vaatteilla ja ihmetellä maailman menoa.

Z. Zzz.. Nukkuminen ja laiskottelu. Mulla on ollut hyvin omituisia väsymyskohtauksia paljon, joten nukkuminen ja laiskottelu todellakin on tullut tutuksi. Onneksi nykyisin olen jo pirteämpi.

O. Onnellisuus. Tänä kesänä on ympärillä tapahtunut paljon stressaavia asioita. Onneksi kaikki asiat on kuitenkin ollut melko iisejä, eikä mitään kamalan vakavia vaan jokaiseen on ratkaisu. Olen todella onnellinen elämästäni ja siitä, että saan olla osa tätä kaikkea.

Å. Åbo. Eli Turku. Tämä kesä on ollut siitä erikoinen, että en itse ole vielä käynyt siellä. Yleensä joka kesä vietän jonkin verran aikaa siellä. Nyt olen kuitenkin saanut viettää paljon aikaa sieltäpäin olevien sukulaisteni kanssa.

Ö. Ötökät. Etenkin itikat. Voi herranjestas että niitä on ollut tänä kesänä paljon! Tuntuu että meidän takapiha on niiden oma, eikä sinne todellakaan tee mieli mennä. Joka kerta kun oven avaa, tulee sisään ainakin 50 itikkaa jotka hyökkää hirveällä raivolla ihmisten kimppuun. Ikinä ennen itikat ei ole häirinneet minua niin paljoa kun nytten!