So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Diy

Tehonaamio keittiöstä ja takapihalta.

Omatekemät kasvonaamiot ja kuorinnat on aina ihania. Ajattelin tulla pikaisesti jakamaan teille tämän ihanan virkistävän tehonaamion. Mikä sen kivempaa kun ottaa arjesta vähän lomaa ja rojahtaa sohvalle virkistymään! (toimii tämä kyllä viikonloppuisinkin :D)

diy kasvonaamio


Tarvitset:


Voikukanlehtiä muutaman
Mintunlehtiä
Pienen palan kurkkua
Banaania pikkupätkän
Hunajaa
Kaurahiutaleita


Pese voikukanlehdet hyvin ja silppua ne mintunlehtien kanssa mahdollisimman pieniksi. Raasta joukkoon kurkku. Muussaa banaani ja heitä sekaan. Päälle hunajaa luraus. Sekoita joukkoon kaurahiutaleita niin, että saat aikaan hyvän mössön. Laita hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.

Jos käytät isoja kaurahiutaleita niitä kannattaa vähän jauhaa pienemmäksi, että saa kaiken hyodyn irti. Toimii kyllä ihan hyvin jauhamattakin. Jauhettuna koostumus on hiukan mukavampi :)

Sivele naamaan mönjää. Tällä kertaa enempi on parempi joten älä säästele. Nyt sitten alkaa se paras osuus, eli rentoutuminen. Pidä naamassa mönjää niin kauan kun jaksat.


Kaura rauhoittaa ihoa.
Voikukanlehdet puhdistaa ja kirkastaa.
Banaani pehmentää ja kosteuttaa.
Minttu virkistää.
Kurkku kosteuttaa ja rauhoittaa.
Hunaja suojaa ja hoitaa.


Niin ja kaikki nuo aineet tietenkin ravitsee ihoa ja niillä on paljon muitakin terveysvaikutteita.

Muistakaahan helliä niiden rakkainpienkin ihoa samallaItse usein kuorin naaman ennen mönjänaamioita. Helpon ja ihanan kasvokuorinnan saa tehtyä esim. öljystä, merisuolasta ja kahvinpuruista (etenkin suodatetuista). Hunaja on tietenkin myös hyvä kuorintapohjaksi.