So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

kevät

Toukokuun ensimmäinen

Ihanaa kun ollaan jo toukokuussa asti! Vaikka ulkona välillä näyttääkin miltä näyttää, on toukokuun alkaminen yleensä lupaus kesästä. Useimmitenhan kesän ensimmäiset merkit näyttäytyy heti toukokuun alusta alkaen. Ja niin on onneksi näköjään myös tänä keväänä.

Meillä vappuviikonloppu on mennyt oikein rennoissa merkeissä. Vaikka vappuaatto tarjosikin paljon mukavaa tekemistä lapsille ympäri meidänkin kyliä, päätettiin me jäädä vain kotiin. Meillä nimittäin kävi niinkin oudosti, että perjantaina vappupallo ostoksilla eskarilaiselle nousi korkea kuume ilman mitään varoituksia. Tämä kuume kesti vain ja ainoastaan sen yhden illan, mutta yskiminen jatkuu hänellä, ja meillä kaikilla näköjään vieläkin. Ei sitten uskallettu ottaa mitään riskejä, ettei vaan muille tarttuisi näin sitkeä köhä.

Lauantaina paistettiin munkkeja! Kyllä se vaan niin on, että minulla taitaa tuo munkinpaisto olla yksi tärkeä rituaali vapussa. Tälläkertaa onnistuinkin siinä oikein ripsakasti ilman suurempia sotkuja verrattuna muihin vuosiin.Vaikka luonnollisestikkin muutamat kirosanat saattoi paistovaiheessa lennellä, oli se oikeasti ihan kivaa. Munkeista tuli todella hyviä! Himojeni ottaessa vallan, päätin altistaa itseni gluteenille ihan kokeilumielessä.. ja ainakin vielä voin sanoa, että mitään ihmeellistä ei mahassani ole tapahtunut.

Eilinen vietettiin siis rennosti kotona oleskellen. Pientä siivoilua ja rentoilua vain. Illalla käytiin vähän leikkipuistossa ja lenkkeiltiin kauppaan ostamaan lapsille karkkipäivän karkit. Lapset sai valvoa myöhään ja herkkujen kanssa katsoivat elokuvaa. Myöhemmin illalla vielä saunassa käynti, joten vappuaattohan oli siis oikein mukava. Kun lapset menivät nukkumaan, oli meidän aikuisten vuoro ottaa herkut esille ja katsottiin luokkakokous 2!

Tänään aamulla herätessä näky oli uskomaton! Ensin unenpöpperössä silmiini osui naapurin takapiha. NURMIKKO! Uskomatonta mikä muutos oli tapahtunut parin päivän sisällä! Meidänkin takapiha jopa näkyy, ja selvästi on herännyt henkiin! Lumen keskellä pilkottaa jopa pieniä kukkasia! Äkkiä aamukahvin jälkeen kiiruhdin siis takapihalle hakemaan lumen alta löytyneen lapion, ja heiluin lapio kourassa niin pitkään, että sain murrettua katolta tippuneen jääkasan takaoven edestä. Vihdoin saadaan ovi kunnolla auki! Kyllä tälläiseen aurinkoiseen toukokuuhun herääminen vaan antaa uutta voimaa, ja pistää mielikuvituksen liitämään. Heti rupesin näkemään mielessäni tuolla lumen keskellä omia istutuksiani, sen mitä laittaisin minnekkin, ja minkä väristä haluaisin kaiken olevan. Myös kaikki kevään ja kesän tulevat retket lähti heti pyörimään mielessä.

Nyt on vaan niin malttamaton olo, että en jaksaisi millään odottaa!