So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

arki

Tulevat arkiaamut pelottaa.

Mullahan on ollut se etu elämässä, että olen pystynyt olemaan todella kauan kotona lasten kanssa. Oikeastaan aina, jos ei lasketa nyt sitä tarjoilija juttua tai muita pikku juttuja tähän. Meillähän on aina aamut ollut hiukan sekamelskaa ja mieleeni alkoikin putkahdella muistoja niistä aamuista kun kävin silloin joskus koulussa. Pieni kauhun tunne valtasi minut jo tänään kun katselin meidän aamua vähän ns, eri silmin. Lapset nahistelivat keskenään, keittiö oli kun ydinpommin jäljiltä, yksi kenkä oli mystisesti kadonnut ja takapihan pusikosta pilkotti kadonneet kumisaappaat sateesta täysin märkinä.

Kun lapset olivat syöneet aamupalan, jättivät he kaiken tasan siihen paikkaan missä asiat olivat heidän istuessa pöytään. Hakiessani taaperolle kenkiä, kerkesi hän huomaamaan pöydälle jääneen muropaketin ja kippaamaan siitä osan pöydälle. Taas muistan miksi niitä muroja ei yleensä osteta....

No, lopputulos aamussa oli kuitenkin se, että kaikki kerkesivät ajallaan kouluun. Eli hyvä lopputulos siis. Mutta, lopputulos oli myös tämä:

Niinkun aamurutiinit postauksessa kerroinkin, että tykkään siistiä keittiön aamuisin ja että minulla on itseni kanssa aika tiukat rutiinit, on nyt sitten opittava ne uudet rutiinit. Ja eihän tämä nyt oikeasti enää näin voi mennä, että palvelen lapsia aamusta iltaan ja että jokainen aamu minun hommani on selvittää kaaos. Tänä aamuna mulla oli oikeasti hetken pahamieli kun katsoin keittiötä ja pienen ponnistelun se vaati, että sain itseni hommiin.

Mä ehkä salaa vähän nautin tästä tilanteesta, että lasten on pakko nyt vähän pärjätä omillaan. Samalla myös pelkään ihan sairaan paljon sitä, että millainen kaaos minua tulee odottamaan tai että kerkeääkö lapset oikeasti ajoissa kouluun. Miten saan aamut toimimaan esimerkiksi niin, että he eivät heti herätessään ottaisi puhelimia käteen ja unohtuisi tuijottelemaan sitä? Tai miten saan heidät raivaamaan jälkensä myös aamuisin vaikka olisi kuinka kiire? Kysymyksiä olisi vaikka kuinka paljon! Myös oma rutiinien muuttaminen vähän jännittää, nyt kun juuri olen oppinut mm. imuroimaan joka päivä melkein samaan kellonaikaan.

Nyt siis pyytäisin teiltä kaikilta ketkä tähän postaukseen eksytte, että kertoisitte minulle parhaimmat vinkkinne toimiviin aamuihin? Aion jossain vaiheessa tehdä koostepostauksen aamujen vinkeistä. Kommentoikaa vaikka tähän tai fb sivulle, tai laittakaa vaikka yksityisviestiä facebookissa tai instagramissa :) sähköpostiakin tietenkin saa laittaa!