So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

erityislapsi

Tytön uusi kuulolaite ( tai siis luujohtokuulojärjestelmä)

Joskus viime vuoden puolella hehkuttelinkin täällä blogissa sitä, että meille luvattiin jotkut uudet erikoisemmat kuulokojeet koekäyttöön tuolle ekaluokkalaiselle. Alkuun oli puhe, että kojeet saapuu muutamassa viikossa, mutta jostain syystä hurahtikin muutama kuukausi. Näitä on siis todellakin odoteltu täällä innolla ja tänään vihdoin oli se päivä kun saatiin  ne kotiin!

luujohtokuulojarjestema
adhear

Kädessä nuo tuntuu todella pelottavan kevyeltä ja siltä, että herkästi varmaan menisivät rikki jos tippuisi korvasta lattialle asti. Vähän ehkä olin epäluuloinen kun ensikertaa nuo näin, mutta tuli hiukan turvallisempi olo kun sujautti laitteet noihin silikonikoteloihin.

medel, adhear
Tyttö tykkäsi erityisesti siitä, että koteloita tuli mukana kolmea eri väriä :)

Noiden "asentaminen" korvan taakse vaatii varmasti paljon harjoitusta ja etenkin luottoa siihen, että äitinä osaisi löytää oikean paikan. Lapselle kun nuo laittaa saa vähän pelätä, että meniköhän kaikki oikein etenkin kun ei itse normaalikuulevana pysty etes arvailemaan millätavoin mikäkin asento vaikuttaa.

Nämä kojeet toimii siis niin, että korvan taakse tulee tarra!! Tarra tarttuu hyvin voimakkaasti kiinni ihoon ja koje tulee tarraan kiinni vähän neppari tyylillä. Koje (tai siis oikealta nimeltään luujohtokuulojärjestelmä) on siis vain ja ainoastaan tarran varassa, se kuulostaa ehkä vähän pelottavalta!

Idea on siis se, että koje sirtää äänen sinne minne pitää tuon tarran alla olevan luun kautta.

Mukana paketissa onneksi oli tuommoiset pikkuruiset nipsuttimet millä saa kätevästi pikku siiman avulla nuo paitaan kiinni. Lapselle ehkä aika hyvä idea..

Ite yllätyin siitä, miten isokokoiset nuo laitteet on. Pääasia kuitenkin tietenkin on se, että niillä kuulee hyvin ja se että ne on kevyet. Aikuisen korvaan nuo varmaan on ihan sirot..

Mulla on niin helpottunut olo vihdoin! On ihanaa kun ei tarvitse nyt kokoaika miettiä kuuleeko tyttö varmasti esimerkiksi vaikka autojen äänet. Edellisissä kuulokojeissa kun oli se ongelma, että ne oli tavalliset ja menivät kokoaika tukkoon tytön korvatulehduksien takia eikä siis tietenkään voineet toimia ihan oikein juuri silloin kun niitä tyttö olisi eniten tarvinnut.

Tänään nuo kojeet on ollu ainakin hyvät, eikä tytöllä ole ollut sellainen olo, että ne mitenkään helposti tippuisi. Ite mietin äsken, että miten ihmeessä saan ne tytöltä irti niistä tarroista kohta kun on aika mennä nukkumaan :D Tarrojen kuuluu siis pysyä useamman päivän paikallaan :)

Huomenna sitten tyttö meneekin kouluun jo nuo päässä, se ehkä hiukan jännittää tätä äitiä! :)