So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

turvallisuus

Valjasreppu taaperolla

Ajattelin tulla esittelemään yhden äitiyden superlaitteen! Yksi varmasti parhaimmista keksinnöistä mitä ainakin itse laittaisin lapsiperheiden "pakko hankkia" listaan!

Meillä on näitä kaksi, toinen on vuosia sitten kirpputorilta hankittu Goldbug pehmolelureppu ja toinen Prismasta ostettu Littlelifen suloinen leppäkerttureppu.

Nämä ovatkin meitä odottaneet kaapissa jo useamman vuoden, hankin nämä nimittäin jo silloin kun tuo meidän ekaluokkalainen oli pieni.

Oon tosi monesti törmännyt aika rajuihin ennakkoluuloihin lasten valjaita kohtaan. Netistä saa usein lukea mielipiteitä jopa siitä, kuinka se on alistavaa tai jopa rinnastettavissa vapaudenriistoon. Itse olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että nuo sanat ovat tosi typeriä ja hyvin kaukaa haettuja. Miksi lapsen kiinnittäminen esimerkiksi rattaiden valjaisiin olisi eri asia?

Meillä ainakin on oikein pätevä syy käyttää valjaita, ja se on ehdottomasti

TURVALLISUUS

Aivan sama pointti meillä on myös rattaiden valjaissa.

Meillä asuu nimittäin villi neiti. Ihan super suloinen sellainen kyllä, mutta tosiaan kovin menevää sorttia. On jotenkin hassua ajatella kuinka rauhallinen tyttö vauvana tuntui olevan, mutta nytten taapero ikäisenä hänestä on kuoriutunut oikea ikiliikkuja. Menoa ja meininkiä ei meidän päivistä kyllä puutu tämän pikkunaisen kanssa. Koen siis todellakin turvallisemmaksi liikenteessä ottaa sen riskin, että ihmiset katsoo kummastellen kun sen, että lapsi sinkoilee päättömänä minne sattuu. Etenkin retkillä vesistöjen lähellä valjaat on ollut todella suuri helpotus ja varmasti nyt kesällä reissussa tulee olemaan aivan mahtava apu.

Itse koen, että tuo pehmokoirareppu olisi huomattavasti mukavempi lapsen selässä. Tuo oikea reppumallinen valjasreppu on ehkä hiukan jäykkä ja tosiaan tuo koirahomma mukautuu todella hyvin lapsen selkään. 

Nyt meillä olisi hankitalistalla uusi reppu toisen lisäksi.. Joku pikkuruinen oli nimittäin kokenut tarpeelliseksi leikata koirarepun taskusta palasen, koska petsit nyt vain tarvitsi juuri siitä vatteita.... Netistä löytää vaikka minkälaista reppua ja valjasta, olisin kuitenkin todella iloinen jos joku vinkkaisi, että millainen reppu on ollut teidän käytössä paras?

Joskus vuosia sitten, kun tuo ekaluokkalainen oli pieni, oltiin ajettu Helsingistä Joensuuhunpäin jo usea tunti. Päätettiin pysähtyä seuraavalle huoltoasemmalle ja pikkuisen kävellä pitkän istumisen jälkeen. Puin lapselle valjaat, koska se liikkuminen huonokuuloisen lapsen kanssa oli sillätavoin huomattavasti mukavempaa. Vastaan käveli joku vanhempi pariskunta ja tuntemattomalla miehellä välähti:

"Kyllä on nyt lemmikki omistajansa näköinen"

Saatoin hiukan naurahtaa järkytyksestä ja myöhemmin mietinkin, että kyllä tuntemattomilla osaa välillä olla tosiaan pokkaa. En loukkaantunut tietenkään tuosta ja uskon, että heiton piti olla vain hyvin hauska juttu. Muistan kuitenkin edelleen koko tilanteen ja jopa sen, miltä kyseinen mies näytti. Silloin vasta tajusin oikeastaan sen, että tämä valjashomma ei ehkä olekkaan kaikkien mielestä niin ookoo kun itsestäni. Kuitenkin kannattaa muistaa aina se, että olipahan oma mielipide mikä tahansa, on useimmiten valjaiden käytölle oikeasti ihan pätevä syy. 

Mitä mieltä sinä olet valjaiden käytöstä lapsella?

Oletko saanut kuulla ikäviä lauseita käyttäessäsi lapsella valjaita?