So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

vappu

Vappujuttuja

Jotenkin tutuu tyhmältä, että vaikka kuinka yrittäisin, en tällä hetkellä muista oikeastaan yhtään vappua. Mulla ei tule mieleen mitään..

Tai nojoo, jos nyt ei lasketa sitä muistoa, kun teini-ikäisenä lähdin kavereiden kanssa ryyppäämään. Jo ennen yhdeksää illalla olin niin kännissä, että oksentelin ja lopulta olinkin sammunut vessan lattialle. Tää oli ehkä vappu, sen nimittäin muistan, että olin maalannut jollain ihan ihme halppis värispray tökötillä hiukseni viininpunaiseksi ja päässä minulla oli Tiimarista ostettu muovinen pupunkorvapanta. Sen muistan myös, että väripurkissa luki värin lähtevän helposti pois ekalla pesulla ja lopputulos oli se, että värihän ei meinnut lähteä sitten millään ja hiukset oli todella pitkään kovat, värikkäät ja huonokuntoiset. Voi noita aikoja, ja muistoja... onneksi nykyisin on ainakin ryyppämisen suhteen järkevöitynyt!

Mulla on tapana ottaa kuvia aina, joka ikisessä paikassa. Tämä on yksi hyvä tapa, ainakin tälläiselle muistiongelmaiselle höperölle. Ihanaa kun voi kuvien kautta selata aikaa taakseppäin ja muistaa sitä kautta. Selatessa vanhoja kuvia, osui silmiini viime vuoden vappu. Silloin oltiinkin vähän eri merkeissä ainakin ilman suhteen. Viime vappuna käytiin lasten kanssa kävelyllä ja poikettiin meidän kylällä sijaitsevaan Parempi arki nimiseen kahvilaan maistelemaan kyläläisten tekemiä munkkeja. Muistan senkin, että jostain syystä vauvan päässä käveli punkki! Esikoinen tunnisti sen samointein punkiksi ja rohkeasti nappasi käteensä. Siinä me keskellä kahvilaa tutkittiin punkkia ja lapset kuuntelivat äidillistä saarnaani punkkien vaarallisuudesta. Maisteltiin myös kyläläisten tekemää simaa. Jos muistan ihan oikein, taisin ostaa sieltä munkit ja simat kotiin, ja vasta myöhemmin tehdä munkkeja itse. Simaa en ole uskaltanut tehdä itse ikinä.

Nyt kun katselen ulos, ei ehkä ihan ensimmäisenä tule mieleen, että kävelyllä puusta tipahtelisi päähän punkkeja. Viime vuonna sää oli myös todella lämmin. Jo aamulla oli reippasti yli kymmenen astetta lämmintä. Tuntuu tyhmältä katsoa kuvia joissa tasan vuosi sitten pikkutyttö juoksentelee ulkona pikkutakissa ja taustalla näkyy melkein kesä. Tänään tuo sama pikkutyttö pakkasi koulureppuunsa punaiset toppahousut, koska ei suostunut pukemaan niitä aamulla päälleen mekon helman takia.

Nyt ollaankin jo niin kauan kestetty tätä talvea, että alkaa olla oikeasti jo ikävä kesää, tai ainakin kesäisiä säitä. En millään malttas odottaa, että pääsee vaikka onkimaan. Tai ihan vaan hengailemaan tuohon pihalle ilman hirveetä kasaa vaatteita.

Tasan vuosi sitten olen ottanut tämän kuvan keittiön ikkunasta
Tänään onkin sitten vähän eri näkymä keittiön ikkunasta :)

Tänä vappuna meillä ei ole suunnitelmia. Tarkoitukseni on kyllä leipoa munkkeja ja kokeilla Pirkka lehdessä olevaa aivan ihanan kuuloista gluteenitonta vadelma-suklaakakku reseptiä! Simaa en tehnyt tänäkään vuonna, jotenkin en luota itseeni siinä asiassa yhtään ja pelkään, että minun sima keitoksistani jokainen vaan saa kipeän mahan. Pikkuisen ostinkin jo ilmapalloja ja serpentiiniä, tänään olisi tarkoitus laittaa vähän niitä koristamaan kotia. Folioilmapallot käyn lapsille ostamassa, vaikka ne aika turhia onkin. Koen jotenkin todella tärkeänä hankkia ne. Kun itse olin pieni, muistan kuinka joka vuosi ihastelin niitä palloja, mutta en koskaan semmoista saanut. Se tuntui todella pahalta, kerta toisensa jälkeen. Nykyisin en oikeastaan tiedä hankinko foliopallot vain itseäni varten paikkaamaan lapsuudesta jäänyttä pahaa mieltä, vai ostanko ne oikeasti vain ilahduttamaan lapsia :D Mutta ymmärrän, silloin aikoinaan foliopallojen hinnat todellakin oli ihan järkyttäviä. Nykyisin onneksi noitakin palloja saa ihan perus marketeista ihan muutamalla eurolla :)

Mä olen todella iloinen, että tämä flunssa alkaa olla jo voiton puolella. Lapset vielä pikkuisen yskii, pojalla on vähän kurkku kipeä ja esiteinitytöllä vähän ääni paineessa, mutta selvästi kaikki on jo paranemaan päin!

Oikein mukavaa ja rentouttavaa pitkää viikonloppua kaikille!