So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ruoka

Viikon positiiviset

Kuten jo edellisestä postauksestani varmaan monikin huomasi, että minulla oli henkisesti vähän huono viikko. Nyt kun masennukset on taas masenneltu ja käyty itsesäälin pohjamudissa riutumassa, on aika pistää pystyyn viikon positiivinen! Vaikka en itsesäälin syövereissä nähnytkään välillä mitään positiivista enää missään, heräsin lopulta taas sieltä mudista hoksamaan, että itseasiassa mullahan olikin ihan positiivinen viime viikko! Viikossa oli todella paljon hyvää, ja onneksi nuo huonot päivät mitkä minut sinne mutaan vetikin oli vain muutamia tunteja ja pieniä hetkiä aina hetkittäin. Ihmisillä kun on aina ikäväkyllä taipumus saada negatiiviset asiat, ja hetket tuntumaan suuremmilta ja pidemmiltä kun mitä ne oikeasti on.

Viime viikolla saatiin vihdoin loppuun laskettua se meidän perheen budjetti suunnitelma. Tästä asiasta aion kirjoittaa joku kerta vielä enemmän. Etenkin sitten kun ollaan joku aika kokeiltu tätä ajatusta. Rahan suhteen mieli helpotti heti, kun kaiken sai paperille. Kortin kanssa heiluessa kun on vaan aina helppoa käyttää niitä rahoja tietämättä oikein että mihin se tai tämä summa loppujen lopuksi on mennytkään niin totuus saattaa hämärtyä. Hyvin suunniteltuna tuli heti olo, että eihän tässä mitään semmoista hätää ole minkä takia nyt pitäisi yöuniaan menettää, etenkin kun etenee suunnitelman mukaan.

Viime viikolla kävin myös kirjastossa lainaamassa kivoja joulukirjoja taas. Ihanaa lukea ihan aidosta oikeasta kirjasta joululahjaohjeita ja vinkkejä. Täysin eri asia kun se, että googlen kanssa olevinaan tutkii ja lukee näytöltä. Melkein lainasin levyn joululaulujakin autoon, mutta ajattelin että sen teen vasta myöhemmin. Tarkoitus olisi siis lainata lasten joululauluja, ne on yleensä iloisempia kun aikuisten. Tulee sitten itselleenkin aina iloinen mieli kuullessa iloisista tanssivista tontuista ja poroista, eikä surkea ja haikea kuullessa itkuisia armon huutoja joululaulun muodossa. Surkeat joululaulut saa tulla kuvioihin sitten vaikka kauneimmissa joululauluissa kirkossa..... mikä on muuten semmoinen paikka, että siellä joutuu joka kerta pidättämään itkua koska se on.... no, se vaan on jotenkin liikuttavaa.

Alkuviikosta meillä kävi ihania yövieraita. Siskoni ystävänsä kanssa oli ohikulkumatkalla. He olivat meillä itapäivästä seuraavaan aamuun. Oli ihanaa nähdä taas. Siskoni kun asuu kauempana, niin ei nähdä ihan joka kuukausi. Juttua meillä riitti vaikka kuinka ja illalla syötiin hyvin naudan sisäfile pihvejä mediumina, punaviinikastiketta, perunaa ja salaattia. Unohtamatta punaviiniä mitä myös oli tarjolla. Illalla sitten juotiin glögiä ja käytiin saunassa. Oli todella ihanaa että he kävivät, enkä malta odottaa että nähdään taas. Siihen ei onneksi ole enää pitkä aika!

Viimeviikon loppupuolella meillä oli hoidossa myös ystäväni koira. Se pieni mistä kuvankin joskus laitoin johonkin postaukseen. Oli ihanan piristävää taas saada leikittää pientä petoa. Se on niin ihana koira, kun tulee lastenkin kanssa niin hyvin toimeen. Käytiin sitten lasten, miehen ja koiran kanssa lenkillä tuolla loskan seassa. Se teki hyvää meille kaikille, vaikkakin koira oli erittäin onnellinen päästessään sisälle takaisin. Ja ymmärrän kyllä että olikin, sain nimittäin hetken kuivata niitä pitkiä tassukarvoja ja mahakarvoja sen ulkoilun jälkeen.

Viikonloppuna löysin myös ihanan piparitaikinan ohjeen. Ohje on yli 70 vuotta vanha, ja vähän erillainen ohje kun mitä yleensä pipari ohjeet on. Teinkin sen jo jääkaappiin valmiiksi ja eilen olikin tarkoitus tehdä ne piparit. Mutta päätinkin odottaa vielä hetkeä, että tänään voidaan iltapäivästä lasten kanssa leipoa. Tarkoitus mulla oli tehdä niistä semmoisia söpöjä kuppitaloja, mutta eilen tajusin että se taikina on ehkä ennemminkin soveltuva perinteisiin paksuhkoihin muoto pipareihin. Jos ohje onkon hiuppuhyvä niin heitän sen jossain vaiheessa tänne blogiin muistiin.

Eilen oli myös mukava päivä. Meillä kävi ensin aamusta kylässä vauvan kummi. Ja sitten itapäivästä tuli kylään vauvan toinen kummi perheineen. Miehet lähti luistelemaan ja me naiset jäätiin höpisemään tänne lasten kanssa. Oli todella mukavaa nähdä heitä. Jälkeenpäin jäin miettimään, että mulla oli joku hirveä puhekohtaus selvästi. Oli oikeastaan tosi helpottavaa ja ihanaa vaan puhua kaikesta! Myöhemmin illalla käytiin sitten pikkuisen ulkoilemassa lasten kanssa ja katsastamassa leikkikenttä missä ei olla ennen käyty. Oli tosi outoa löytää hyvä leikkikenttä läheltä meidän kotia. Etenkin kun se leikkikenttä oli todella hyväkuntoinen ja on ollutkin siellä kokoajan. Luulin että todellakin tiedän kaikki tämän kylän leikkikentät, mutta näköjään aina voi yllättyä! Eilen oli myös siis satanut lunta mukavasti ja vedettiinkin taaperoa ja ystäväni poikaa pulkassa sinne lumihangen keskellä olevalle leikkikentälle. Tuli sellainen olo, että meidän todellakin pitäisi nähdä usemminkin! Ystäväni kirjoittaa myös blogia, joten ihana kun tuntuu että tietyllä tavalla ollaan hyvinkin samanhenkisiä ihmisiä. Blogin löytää osoitteesta www.byvilmav.blogspot.fi

Viime viikolla kävi myös jotain erittäin tärkeää ja suurta! Tiistaina minun ihanalta eskarilaiselta irtosi ensimmäinen hammas! Voi sitä jännityksen määrää mikä oli, kun pieni odotti hammaskeijua! Ja voi sitä ilon ja onnen määrää mikä oli kun tyttö huomasi hammaskeijun käyneen! Ja nyt hän onkin jo niiin iso ja reipas että osaa tehdä kaiken itse ilman apua.. onhan hänellä jo lähtenyt jo hei hammaskin!! ;)

No nyt on maantai. Ulkona ei tosiaankaan enää voi samalla tavoin vetää lasta pulkassa kun eilen. Hirmuisen märkä keli on, mutta ei anneta sen häiritä. Jotain positiivistä ilmastakin pitää nyt kirjoittaa ja minullehhan se on helppoa, koska kun on märkää.. se tarkoittaa että ei ole pakkasta. Joka tarkoittaa että minun kolmoishermoni hyvällä lykyllä on kipuilematta! Aamulla olinkin taaperon kanssa ulkona heti 9 aikoihin. Hirveästi ei nyt tekemistä keksitty ulkona, mutta käytiin vähän kiikkumassa ja kastelemassa vaatteita. Taas maistuu aamupäikkärit pienelle :)

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille.

Tällä viikolla alkaakin olla aika jo suunnitella ihan tosissaan niitä joululahjoja ja joulukalenterin luukkujen sisältöä! :)

Ihanaa että olo on nyt vihdoinkin taas normaali. Ehkä tuommoiset masentelu hetket tekee oikeasti hyvää välillä, nyt minulla nimittäin on todella energinen ja voimakas olo!