So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

budjetointi

Viikon rahankulutus (Budjetonti, lokakuun eka viikko)

Terveppä vaan taas täältä sotkun keskeltä. 

Olen siis tosiaan aloittanut rahan budjetoimisen omalla tavallani. Tämä tarkoittaa siis aivan ärsyttävän tarkkaa laskelmointia ja ajattelua. Oikeastaan se on jopa todella ahdistavaa touhua, mutta jotain sairasta mielihyvää siitä saan. Ensimmäisenä tietenkin aloitin laskemalla kaikki tulot ja menot ja muut sellaiset. Sen jälkeen laskin ruokarahan, käyttövaran ja muut. Lopulta laskin summat mitä haluaisin käyttää mihinkin. vertasin, ihmettelin ja tiputin summat sellaiseksi mitkä ovat realistiset ja mahdollisimman pienet. 

Eiks olekkin kaunis tää mun ihan oma tilikirja

Vain ja ainoastaan tarkkailemalla omaa rahan kulutusta, pystyy saamaan oikean kuvan siitä mikä on mahdollista. 

Seuraavaksi tuleekin summia :

Tavoitteena meillä on kuukauden ruokasummaksi 520 euroa. Foodie sovelluksella laskettuna summa on tarkalleen 454.13€ joten tuohon on lisätty siis semmoinen lisä koska kauppojen summatkin vaihtelee ja muutenkin aina ei tule muistettua kaikkea. Budjetti on siis n. 130e viikko joka tarkoitaa siis n.18e päivä. Tavoite on 16e päivä. Tähän budjettiin on laskettu mukaan myös vessapaperit, pesuaineet ja muut sellaiset)

Kahvilakuluihin otin kuukaudessa 50e joka on mielestäni ihan todella paljon. Tiputin summan 30 euroon. (joka paljastuu heti ekalla viikolla melkein mahdottomaksi)

Bussiin saa kuukaudessa mennä vain se 43 euroa, mikä nyt onkin pysyvä summa. Sen verran minulla maksaa kuukauden bussikortti kun olen siihen saanut opiskelujen takia tukea.

Apteekkiin menee n. 100 euroa kuussa. Joskus enemmän ja joskus vähemmän. Siihen en tietenkään ole mitään tavoitesummia asettanut.

Sitten tietenkin tulee laskut yms muut joihin on omat laskennat. Niiistä sitten varmaankin kirjoitan kunhan on niiden aika . 

Noniin eli tämän viikon rahankäyttö:

Ruokakauppa:

Ma- 11.60€ ( makaronilaatikko)

Ti- 11€ ( jauhelihakastike ja perunat)

Ke- 13.38€ ( makkarakeitto)

To- 20€ ( eilinen makkarakeitto ja pakastepitsaa)

Pe- 22.07€ ( tortillat)

La- 33.37€ (tällä kauppakäynnillä ostettu siis lauantain ja sunnuntain ruuat) ( jauhelihakiusaus)

Yhteensä = 111,42 ( Koska budjetti on 130e niin rahaa jäi tästä viikosta 18,58. Tämä siis on bonusta ensi viikon ruokarahoihin!)

Kahvit muualla kun kotona :

Ma- 1.50€ koulun kahvila

Ti- 3€ koulun kahvila

Ke- 0€

To- 2.20€ koulun kahvila

Pe- 1.60 koulun kahvila ja 5.95 mokkamaa ( teekupillinen ja suklaa)

Yhteensä = 14.25€ 

Ihan kamala summa. Ja tähän summaan oikeasti jo ajattelin ja mietin että ostanko. Ihan kamalaa huomata kuinka paljon voikaan mennä koulun kahvilaan rahaa! Tässähän budjetti oli kuukaudelle 30€ joka olisi siis viikolle 7.5€ eli arkipäivälle 1.50. Tässä hommassa pitää ottaa itseään todellakin niskasta kiinni! Aion siis ottaa tästä lähtien omat kahvit kouluun mukaan! En tiedä miksi en sitä ole tehnyt aktiivisesti itse. Monet nimittäin meidän luokalla tekevät niin ja joka kerta vaan mietin kuinka fiksuja he ovatkaan.

Apteekki: 31.15€

Pakolliset : 50€

Parkkimaksu: 3€

Yhden lapsen koulukuvaus 12€

Turhat:

R-kioski 11.60€

R-kioski 2.90€

Kaikki viikon menot siis yhteensä = 281.32 € !!!

Herranen aika mikä summa heti ekaan viikkoon! 

Ensi viikon haasteeksi otan siis tietenkin pienentää hurjasti koulun kahvilaan menevää summaa! Tietenkin myös ensi viikolla ei tarvitse ladata bussikorttia. R-kioski ostokset on ihan turhia joten kaikki sellainen pois!

Eniten ehdottomasti järkyttää tuo kahvihomma taas. Meidän koulussa maksaa kahvi 1€ jos juo sen siellä ja 1,50 jos ottaa mukaan otettavaan kuppiin. Monesti tulee nimittäin otettua se mukaan luokkaan kun tuo meidän kahvila on samaan aikaan jonkin ala- ja yläkoulun ruokala. Joskus tulee myös otettua jokin pieni ylihintainen suklaapatukka kahvin kanssa. Siitä tavasta on päästävä eroon... Siihen keksin ratkaisuksi joko syödä aamulla ettei tulisi nälkä heti koululle päästyä, tai sitten otan jotain pientä kotoa evääksi.

Oikeastaan on aika jännää tarkkailla omaa rahankäyttöä ihan näin ahkerasti! Jospa tänävuonna saisi hyvällä budjetoinnilla järjestettyä joulunkin niin, ettei ihan koko alkuvuosi olisi sekaisin :D

Meneekö kellään muulla opiskelu/työpaikkakahvilaan näin paljon rahaa viikossa?