So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ajatuksia

Kysymyksiä minusta, osa 1: syvällisiä asioita

Tein Instagram-storyyni kyselyn, jossa seuraajat saivat kysyä asioita, joita haluaisivat minulta tietää. Kerron samalla vähän laajemmin, kuka olen. Aloitan tämän postaussarjan vähän syvällisemmillä kysymyksillä, sillä olen oikea oman elämäni filosofi ja välillä erittäin pohtiva ihminen...

Tässäpä kysymyksiä tulee!

Mikä sinusta tulee isona?

Todella hankala sanoa, koska olen ihminen, joka tekee päätökset intuitioon luottaen. Valitsen elämääni niitä asiota, jotka tuntuvat hyviltä päätöksenteon hetkellä, en oikein järkeile asioita. Esimerkiksi ensi keväänä yliopistoon hakiessani aion hakea niille aloille, jotka yhteishakupäivänä tuntuvat hyviltä. En aio hakea niille aloille, joista esimerkiksi työllistyy varmasti, sillä aina, kun olen järkeilemällä päätöksiä tehnyt, ovat ne osoittautuneet pitkässä juoksussa sellaisiksi, jotka eivät vie minua kohti omannäköistä elämääni. Tähän kysymykseen en siis osaa yhtä vastausta antaa - tulevaisuus näyttää, mihin päädyn.

Unelmien duunipaikka?

Se olisi ehdottomasti jokin, jossa saisin lisätä ihmisten tietoisuutta heidän kulutustottumuksiensa vaikutuksista ilmastonmuutokseen ja jossa saisin tehdä konkreettisia toimia ilmastonmuutoksen estämiseksi ja keksiä uusia ratkaisuja sen lieventämiseksi. Haluaisin kiertää esimerkiksi kouluissa ja työpaikoilla pitämässä hauskoja, mutta opettavaisia luentoja asian tiimoilta ja saada ihmiset ajattelemaan sekä muuttamaan kulutustottumuksiaan.

Mikä on sinun suurin unelmasi?

Suurin unelmani on päästä edustamaan Suomea arvokisoihin ja menestyä niissä sekä tehdä hyvää juoksun avulla, jotain Emilia Lahden Sisu not silence -kampanjan tapaista. Emilia juoksi Uusi-Seelannin halki tehden lähisuhdeväkivallan näkyväksi. Olisi hienoa, että oman intohimon kautta pystyisi auttamaan muita ja tekemään juoksemalla merkittäviä asioita, tekemällä sitä muuksikin kuin vain omaksi huviksi.

Mikä yksi asia elämässäsi on tehnyt suurimman vaikutuksen?

Juokseminen. Sen kautta opin koko ajan lisää itsestäni - siitä, miten kroppani ja mieleni toimii, mitkä ovat heikkouksiani ja vahvuuksiani ja esimerkiksi kuinka saavuttaa tavoitteita elämässä ylipäätään. Kestävyysjuoksu on todella haastava urheilulaji, minkä takia se sopii minulle erittäin hyvin, sillä rakastan haasteita. Meillä on vain yksi asia, jolla pärjäämme kisoissa - me itse. Jos et ole henkisesti ja/tai fyysisesti kunnossa, ei sinulla ole mitään mahdollisuuksia pärjätä, sillä molempia ominaisuuksia tarvitaan, jotta suorituskykymme olisi huipussaan. Joukkuelajeissa sinun ei ole pakko olla yksilötasolla huippukunnossa, sillä esimerkiksi mailapeleissä tekniikalla ja muiden pelaamisella voit pärjätä. Juoksussa sinulla on vain itsesi ja suorituskykysi, joihin valinnoillasi vaikutat. Menenkö perjantaina illalla kavereiden kanssa baariin, vai jäänkö kotiin nukkumaan lauantaiaamun treeniä silmällä pitäen? Mitä syön treenin jälkeen, jotta palautuminen on hyvää? Istunko illalla puhelimen ääressä vai venyttelenkö vammojen ehkäisemiseksi? Juokseminen on elämäntapa, ei siis pelkkä harrastus. Tästä aiheesta tulen kirjoittamaan jatkossa varmasti useita postauksia.

Mitä pelkään eniten?

Mietin pitkään, mitä pelkään. Pakko sanoa, ettei mieleen tullut yhtäkään asiaa. Jännittäminen on eri asia kuin pelko, ja jännitän kyllä monia asioita, mutta tällä hetkellä elämässäni on asiat loppupeleissä niin hyvin, ettei ole mitään pelättävää. Vastaukseni olisi varmasti erilainen, jos asuisin esimerkiksi Syyriassa Suomen sijaan, mutta se nyt on turhaa jossittelua. Ei kannata pelätä varmuuden vuoksi asioita, joita et voi varmaksi sanoa, tapahtuvatko ne. Yritän aina ajatella: "Miksi murehtia etukäteen, koska saatat joutua murehtimaan kahdesti?"

Mikä on elämän tarkoitus?

Tätä varmaan kaikki miettivät joskus syvällisinä hetkinä illalla, kun makaamme yksin huoneissamme emmekä saa unta, heh. Itsekin olen miettinyt tätä monta kertaa, ja olen tullut siihen tulokseen, että se on olla onnellinen. Tee elämässäsi niitä asioita, jotka sinusta tuntuvat hyviltä, äläkä välitä muiden mielipiteistä. Hankalaa, mutta niin antoisaa, jos vain uskallat - ja uskallathan sinä. Voin kertoa, että kun olen pikkuhiljaa rohkaistunut tekemään juuri niitä valintoja, joita sydämeni käskee minun tehdä, olen päätynyt tilanteisiin, joissa olen superonnellinen. Kohta huomaat, että elät elämää, johon olet koko ajan tyytyväinen, vaikka sinulla olisikin hetkellisiä ongelmia. Nekin vain vievät sinua kohti omannäköistä elämääsi ja palvelemaan sitä tarkoitusta, johon meidät on maailmassa tarkoitettu.

Mukavaa loppuviikon jatkoa kaikille, ja muistattehan olla yhteydessä minuun, jos mieleenne tulee kysyttävää, posausideoita tai ihan mitä vain. Instagramista minut löytää käyttäjänimellä juttamoilanen, sähköposti jutta.moilanen@gmail.com ja  Facebook Jutta Moilanen.

JM