So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

opiskelijaelämää

Tapahtumafiilistä ja huippuvieraita

Tänään oli ammattitaidon SM-kilpailuiden ensimmäinen kilpailupäivä. Itse aloitin päivän käymällä Taitaja2019-seminaarissa kuuntelemassa vaatturi ja media-alan monitoimimiestä Arman Alizadia. Sen jälkeen kiertelin kilpailu- ja tapahtuma-alueella tunnelmia fiilistellen. 

Alizadin puheenvuoron aiheena oli ammatillisen koulutuksen ja ammatillisen osaamisen merkitys. Hän lähestyi aihetta omien kokemustensa kautta ja kertoi, miten perheensä kanssa Iranista Yhdysvaltojen kautta Suomeen muuttanut pieni poika löysi ammatillisen intohimonsa vaatturina ja tavoitteli unelmiaan menemällä pelkojaan päin. Nykyisin tuottajana, toimittajana ja juontajana työskentelevä entinen käsityöläinen kertoi edelleen suhtautuvansa työhönsä käsityömestarin ammatillisella tinkimättömyydellä. 

Alizadin puheenvuoron kuunneltuani lähdin tutustumaan muuhun tapahtuma-alueen tarjontaan. Ulkoalueilla hoidettiin ja ruokittiin hevosia, kuormattiin tukkeja ja tehtiin kaivinkonetöitä. Lähellä tuotettua-tapahtumasta oli myytävänä muun muassa luomuyrttejä, lihatuotteita ja  käsityönä valmistettua jäätelöä. 

Presidentti Sauli Niinistö on tapahtuman virallinen suojelija ja vieraili myös paikan päällä. Onnistuin bongaamaan hänet kahdesti tapahtuma-alueella kierrellessäni - ensimmäisen kerran Joensuu Areenan ovien luona, kun hän saapui turvamiehiensä saattelemana paikalle. 

Joensuu Areenan sisätiloissa pääsin seuraamaan lisää kilpailusuorituksia. Ihastelin myös sitä, millaisessa ympäristössä kisaaminen tapahtui.  Areenalle oli pitänyt luoda työskentely-ympäristöt eri alojen ammattilaisille, kuten keittiötilat kokeille ja  ravintolasalit tarjoilijoille. 

Kuva ylhäällä: Piia Kinnunen/Riveria/Skills Finland

Kuva alhaalla: Tanja Heimonen/Karelia ammattikorkeakoulu/Skills Finland

Arman Alizad. Kuva: Tanja Heimonen/Karelia ammattikorkeakoulu/Skills Finland