So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

opiskelijaelämää

Ei ihan käsi (vielä)!

Taitaja2019-tapahtumassa riittää järjestettävää. Oppilaitoksemme Riveria vastaa tapahtuman kokonaisjärjestelyistä ja monen alan opiskelijat ovat mukana tekemässä tapahtumaa mahdolliseksi. Valokuvaajat ovat olleet kuvaamassa jo semifinaaleja ja graafisen suunnittelun opiskelijat tuottaneet erilaisia materiaaleja tapahtuman käyttöön jo pitkin kevättä. 

Jossain vaiheessa kuulin, että lavasterakentamisen opiskelijatkin puuhaavat hallillaan jotain Taitajaan liittyvää. Niinpä päätin käydä kurkkaamassa, mitä siellä tehdään ja jututtaa muutamaa opiskelijaa.

Opiskelijat Moona Suvanto ja Maiju Myyry rakensivat parhaillaan hallilla nelimetristä kättä! Käden materiaaleina ovat polyuretaani, harso ja laasti. Työstämiseen he käyttivät sähkömoottorisahaa ja puukkosahaa. Maijun mukaan mielenkiintoista työssä on ollut  se, että on päässyt käyttämään uudenlaisia materiaaleja ja tekniikoita. Moona kertoi, että käden työstäminen on tullut sitä helpommaksi, mitä pidemmälle se on edennyt. Käden muoto on lähtenyt hahmottumaan, kun ensin se oli vain kasa materiaalia.  

Mitä sitten käden on tarkoitus symboloida? Kädentaitoja? Taitavia ja tekeviä käsiä? Maijun mukaan käden asennolla on haettu ainakin sitä, että se ilmentäisi taiteellisuutta. Uskoaksen monilla ammatillisen koulutuksen aloilla tarvitaan sekä taiteellisuutta että tekeviä käsiä. 

Ennen kättä lavasterakentajien käsissä on valmistunut jo Taitaja2019-tapahtuman kirjaimet. Joensuu Areenalla sitten nähdään, mitä kaikkea lavasterakentajien hallilla onkaan rakennettu. Se on selvää, etteivät näiden tekijät ole mitään käsiä!

Maiju Myyry ja Moona Suvanto työstävät kättä, jonka muoto on jo alkanut hahmottua. Kuvat: Leila Piiparinen