So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

opiskelijaelämää

Mikä ihmeen Taitaja2019?

Kuva: Riveria

Kun graafisen suunnittelun opettajani kysyi, olisinko kiinnostunut bloggaamaan tänä vuonna Joensuussa järjestettävästä Taitaja-tapahtumasta, ensimmäinen ajatukseni oli, että en tiedä tapahtumasta mitään. Olin kyllä tietoinen siitä, että tällainen tapahtuma on tulossa ja että monet koulumme oppilaat yhdessä opettajien kanssa ovat mukana sen järjestelyissä. Tiesin myös, että vuosittain järjestetään ammattiosaamisen SM-kilpailut ja että Taitaja2019 liittyi jotenkin siihen.

Mikä ihme Taitaja-tapahtuma siis onkaan? Ja mitä kaikkea siihen kuuluu tänä vuonna? Kyseessähän on ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma, jossa nuoret tulevaisuuden ammattilaiset kilpailevat 43:ssa eri lajissa. Lisäksi siihen kuuluvat Taitaja9- ja TaitajaPLUS-kilpailut. Taitaja9-kilpailussa peruskoulun 7.-9. -luokkalaiset kisaavat erilaisissa kädentaidoissa ja TaitajaPLUS on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille. Kilpailujen lisäksi Joensuussa järjestetään runsaasti erilaista oheisohjelmaa - on seminaareja, Lähellä tuotettua-tapahtumaa, Yrittäjyyden kylää ja vaikka mitä muuta. 

Tässä vaiheessa mieleen tulee, että miten tähän kaikkeen ennättää tässä blogissa perehtyä? Ei tietenkään ennätäkään. Tämän blogin tarkoituksena ei ole olla kattava esittely tapahtumasta, vaan oma subjektiivinen tutkimusretkeni Taitaja2019-tapahtumaan ja sen valmisteluihin. Ja sille retkelle haluan kutsua myös sinut mukaan!