So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

opiskelijaelämää

Tukitiimiläisiä tarvitaan

Taitaja2019 tukitiimiläisille järjestettiin tällä viikolla koulutusta. Paikkana oli Joensuun jäähalli. Koulutus käynnistyi aamupalalla ja sen jälkeen kilpailujohtaja Anne Karppinen toivotti osallistujat tervetulleiksi koulutukseen. 

Koulutuksessa käytiin läpi erilaisia käytännön asioita, kuten miten jätehuolto toimii, kuinka kuljetukset on järjestetty, missä vaatteita säilytetään ja millaisissa eri tehtävissä ihmisiä toimii. Ulkopuolinen ei aina osaa edes ajatella, miten paljon kaikkea huomioon otettavaa tällaisen tapahtuman järjestämiseen kuuluu.

Taitaja2019-tapahtuma on kaikille avoin. Koululaisryhmä sinne tulee eri puolilta Itä-Suomea - arvioitu määrä on noin 4100 oppilasta. Koululaiset pääsevät tutustumaan eri aloihin Kato ja kokkeile- pisteillä ja pelaamalla Taitaja2019-peliä. Kato ja Kokkeile-pisteillä letitetään pitkoja, lakataan kynsiä, kaiverretaan kiviä, vaihdetaan autoon jarrupaloja ja haetaan tuntumaa erilaisten työkoneiden ohjaamiseen simulaattoreiden avulla. Taitaja2019-pelissä kuljetaan tapahtuma-alueella ja tutustutaan Taitobotti-robotin ohjauksessa eri lajeihin. 

Näistä asioista ja kaikesta muusta, mitä alueella tapahtumapäivinä tapahtuu, Taitaja2019-tukitiimiläisten tulee olla ainakin jollain tasolla kartalla! 

Kuvat: Piia Kinnunen

Kilpailujohtaja Anne Karppinen toivotti tukitiimiläiset tervetulleiksi koulutukseen. Kuva: Piia Kinnunen