resepti

Kiva raparperipiirakka

Kesässä rakastan ihan hirveästi raparperiä! Muistan kun lapsena rouskuteltiin niitä vaikka kuinka paljon milloin serkkujen, milloin ystävien kanssa. Ehdottomasti kesän yksi parhaimmista mauista!

Meillä kasvaa raparperi aivan kodin ikkunan alla. Olisi suorastaan törkeetä olla käyttämättä sitä. Mikäs sen parempi käyttökohde kun raparperipiirakka? Ajattelin siis tulla jakamaan teille suloisen ja etenkin helpon ohjeen.


Pohja:
1dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
200g voita
1 kananmuna

Kippaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja heitä perään voi. Nypi voi aineiden sekaan ja tee taikinasta tasainen massa. Riko joukkoon kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Pistä pussiin ja jääkaappiin odottamaan täytteitä.

Pistä uuni päälle 175 astetta

Täyte:
Muutama raparperin varsi
4dl (eli kaksi purkkia) mansikalla maustettua rahkaa
2 kananmunaa

Pilko raparperit haluamasi kokoiseksi paloiksi. Raparperiä ei tarvitse kuoria :) kippaa johonkin kulhoon rahkat ja sekoita munat joukkoon.

Voitele vuoka ja taputtele taikina siihen. Kippaa raparperit nätisti päälle ja lopulta kaada rahka munaseos raparperien päälle ja levitä kauniiksi.

Paista noin 40 min

Lurauta päälle vielä hiukan vaniljakastiketta ja on todellakin hyvää!