Herkkä malli metsän keskellä

Ei ole oikein ollut viime aikoina mitään merkittävää kerrottavaa, mutta nyt rikon hiljaisuuden.

Luonnossa liikkuminen on ehkä parasta mitä tämä työ tarjoaa.

Kävin kuvauskeikalla metsässä. Mallina minulla toimi herkkä ja hieman ujo neitonen. Elopainoltaan hän liikkui jossain 600 ja 700 kilon kantturoissa näin arviolta. Seuranaan tällä neitokaisella oli jos toisella tuhannella painonsa puolesta liikkuva sonni ja useita muita herkkäsieluisia laiduntajia vasikoineen.


Pidän eläinten kuvaamisesta erityisen paljon. Se on haastavaa ja innostavaa, mutta samalla niissä on jotain rauhoittavaa. Lehmä on sympaattinen eläin. Usein hieman varovainen uusia ihmisiä kohtaan, mutta mieli voi muuttua lyhyessä ajassa ja uteliaisuus voittaa. Niin kävi nytkin.

Olimme kuvaamassa Joensuun Noljakassa laiduntavia nautoja. Kesti ainakin puoli tuntia, että lehmät alkoivat tehdä tuttavuutta ja uskaltautuivat lähemmäs. Vaikutti siltä, että yllä oleva eläin oikein pyysi, että ottaisin siitä kuvan. Se hiippaili rauhallisesta parin metrin päähän pihlajan taakse ja painoi päänsä puun runkoa vasten. Ehdin ottaa kuvan ja ainakin omasta mielestäni se näyttää oikein poseeraavan. Hetken kuluttua nupopää alkoi hieroa kaulaansa puuta vasten ja jatkoi kohta matkaansa.

Lisää eläinkuvia, kiitos.