jääkiekko

Huono päivä

Joskus sattuu huonoja päiviä töissä. Ja tarkoitan siis tuloksellisesti huonoa, ei tässä muuten mitään vikaa ollut. Puhutaan siis marraskuun viimeisestä päivästä.

Tiesin jo työvuoroa aloittaessa, että haasteellista tulee olemaan. Tiedossa oli kaksi juttua urheilusivuille ja pääkuvien lisäksi mahdolliset etusivun vinkit. Niin ja verkkoon tietysti jotain.

Ei kahdessa urheilukeikassa muuten mitään ongelmaa ole, mutta kun sattuivat alkamaan tasan samaan aikaan ja kahdella eri paikkakunnalla. Ja tämän lisäksi toinen lajeista oli salibändy, joka ei todellakaan ole bravuureitani. Piti tehdä siis valinta kumpi otteluista on tärkeämpi, eli kummasta katsotaan loppuminuutit. Kontiolahdella käytävä paikalliskamppailu Leban ja Josban välillä vei pidemmän korren.

Aloitin siis Jokipoikien ja Iisalmen Peli-Karhujen välisestä kamppailusta (jossa muuten Jokipojat ottivat turpaan 2-5) jäähallilla. Olin paikalla hieman etuajassa napatakseni tunnelmakuvan alkuhäslingeistä. Sainkin alusta minkä halusin, mutta loppu ei sitten sujunut.

Jokipoikien pelissä on ilmeisesti nykyään aina savukoneet ja värivalot. Ison maailman meininkiä.

Ottelun ensimmäinen erä ei tuottanut toivottuja tilanteita omalle kohdalle. Sain kuvan avausmaalista ja ajattelin, että sillä saattaisi pärjätä. Otin siis riskin. Kävin kuitenkin lopulta vielä kuvaamassa poikkeuksellisesti päädystä jään tasolta. Kuvittelin saavani hienoja taklauskuvia. Ainoa ongelma oli taklausten puute nurkassa. Ja sekin kunnollinen taklaus, joka kohdalle sattui, oli puoli metriä vieressä. Sain kuitenkin omista kuvista poikkeavan vääntökuvan, jonka päätin pitää varalla.

Lopulta kyseinen kuva päätyi jutun pääkuvaksi, koska ensimmäisellä maalilla ei pelin kannalta ollut mitään ratkaisevaa merkitystä. Ja siis vaihtoehtoja ei oikeastaan ollut, koska olin jo matkalla Kontiolahdelle.

Tämä kuva kertonee aivan tarpeeksi päivän onnistumisista. Ja ei, tästä ei ollut pääkuvaksi.

Luulin olevani Kontiolahdella ajoissa, jos lähtisin heti ensimmäisen erän päätyttyä. Olin väärässä. Jostain syystä Joensuussa oli jokin ruuhka vielä klo 19 jälkeen ja matka kesti yli puoli tuntia. Mistä lähtien Joensuussa on seitsemän ruuhkia ollut?

Kontiolahdella toista erää oli siis jäljellä enää pari minuuttia ja olo oli jotenkin sekava muutenkin. Jäi siis käytännössä mahdollisuus kuvata vain kolmannesta erästä. Maaleja tuli ja meni, mutta olin auttamatta koko ajan myöhässä, eikä homma ottanut sujuakseen. Tämän takia en todellakaan pidä salibändyn kuvaamisesta. Mutta ei kai kaikesta tarvitse tykätä?

Lehteen meni säädylliset kuvat, kanteen, sisälle ja verkkoon. Juuri ja juuri kasaan riivitty setti. Ärsyttävää haparointia. Tosin salibändyn pistän kauden ensimmäisen kuvatun pelin syyksi. Näin tuntuu käyvän aina.

Ai niin. Sain yhden onnistuneen kuvan. Pelaajien ahtereista nimittäin. Ja tällekään ei lehdessä oikein käyttöä ollut.