superbike

Ilman liiviä on hankalaa

No niin. Olin pitkästä aikaa yleisötapahtumassa vapaa-ajalla.

Päätin siis pikaisesti lähteä pyörähtämään Imatran ajoissa. Erehdyin ottamaan kameran myös mukaan, vaikka en jaksa vapaa-aikana sitä hirveästi mukanani enää kanniskella.

Tarkoitus oli siis käydä katsomassa kisoja, eikä mennä etsimään kuvauspaikkoja. Jossain vaiheessa huomasin etsiväni parempaa paikkaa, sopivampaa mutkaa, vähäisempää yleisömassa ja niin edelleen. Sitten mieleeni tuli, että normaalisti homma on paljon helpompaa. Yleensä kun liikun kuvausliivin kanssa ja akreditoituneena. Kuvaamaan pääsee selkeästi kuvaajille varatuilta paikoilta, joissa on useimmiten hyvät näkymät.Tuntui järjettömän hankalalta löytää oikeanlaista paikkaa. Varsinkin kun olisin halunnut kuvata edestä ja mukana ei ollut kuin 70-200mm lasi. Turhautumista oli havaittavissa ja unohdin katsoa kisoja.


Sain lopulta raavittua kasaan muutamia ihan hyviäkin ruutuja. Mieltäni jäi kuitenkin kaivelemaan se, että onko oikeasti aina näin vaikeata olla normaali katsoja jos haluaa kuvata? Ilmeisesti on. Tosin havaitsin myös sen, että alue ei ole kovin katsojaystävällisesti suunniteltu. Minun mielestäni siis. Toki istumakatsomot ovat hyvin suunnitelluilla paikoilla, mutta peruslipun hankkineella paikan etsiminen on työlästä.Vaan silti ihan mukava tapahtuma tuokin. Jos ensi kerralla vaikka ehtisi olla parikin päivää muutaman tunnin sijaan.