Insipiroiduin tilasta

Outokummun kaivoksesta tuli eilen uusi lempipaikkani kuvauksia ajatellen. Olen muutaman kerran käynyt vanhalla kaivoksella kuvaamassa seminaareja ja joitain yleisötapahtumia, mutta nyt kävin ensimmäistä kertaa teatteri Kiisun tiloissa. Aivan huikea paikka, jota suosittelen kyllä kaikille, jotka siellä suunnalla pyörivät. Pelkästään siis jo tilana ja esitykset ovat varmaan sitten oma lukunsa.

Projektin taiteellinen johtaja Karl Gillick ja tuotantoassistentti Johanna Karlberg.Olin toimittajan kanssa kuvaamassa Decameron-esityksen valmisteluita. Ja tämän päivän lehdessä (Karjalainen 24.1.2017) on ennakko ko tapahtumasta. Tapasimme kaivoksella tapahtuman taiteellisen johtajan Karl Gillickin ja tuotantoassistentti Johanna Karlbergin. Ehdin haastattelun aikana käydä kiertämässä tilaa omillani ja kyllä olisi Kiisussa paljon paikkoja joissa kuvata. Inspiroiduin siis pelkästä tilasta ja tätä ei ole tapahtunut pitkään aikaan.

Vaikka Kiisun tilat olivat monipuoliset ja mielenkiintoiset niin en saanut mieleistäni kuvaa B-osan kanteen näistä tiloista. Tila oli myös todella pimeä, einkä halunnut kuvata pelkän salaman valossa. Onneksi sain haastattelun jälkeen reilusti aikaa kiertää muita paikkoja kuvattavien kanssa. Päädyin kuvaamaan salaman ja luonnonvalon kanssa Kiisun takaseinää vasten kulkevassa katetussa käytävässä. Paikka oli aivan huikea pyöreine ikkunoineen ja vanhoine betoniseinineen.
 

Kävimme Karlin ja Johannan kanssa vanhalla katetulla rampilla ottamassa kuvan kantta varten.

Tällaisia paikkoja pitäisi olla enemmän. Tai oikeastaan pitäisi jaksaa itse kierrellä enemmän, että töirmäisi näihin. Koskaan ei vain olevinaan ole aikaa.

Samassa rakennuksessa oli myös vanha varastorakennus (tai mikä ikinä olikaan), jonka käyttömahdollisuuden valokuvaukseen olivat loputtomat. Kuva kertonee tarpeeksi.