new york

Kaupunkikuvausta ihan oikeassa kaupungissa

Se tuntuu tuo Helsinkikin melkoisen pieneltä tuppukylältä viikontakaisen reissun jälkeen. New York on iso. Se on niin iso, että sitä ei edes käsitä.

Iso Omena on myös hyvä paikka harrastaa katukuvausta. Kaupungissa tapahtuu koko ajan jotain. Aina silmään osuu jotain mielenkiintoista. Tietenkin sen lisäksi, että iänikuisia maisemakohteita on vaikka millä mitalla.

Tässä yksi niistä iänikuisista. Näkymä etelään Empire State Buildingin katolta. Melkoisen kaunis voi kaupunki olla.

Koiraihmisen mielestä koirat on aina kiinnostavia. Oli hauska havaita, kuinka paljon koiria ihmisillä on suurkaupungissakin. Hotellin vieressä oli koirapuisto, jossa kaikki korttelin hurtat kävivät ravaamassa, mutta hauskin kohtaaminen sattui Brooklynissä. Maailman hienoin keppi löytyi juuri Brooklynistä.

Koko Brooklyn lukuunottamatta tätä kaksikkoa taisi olla maanantaiaamuna.

Ja ne perinteiset turistikohteet tuli tietenkin tarkastettua. Staten Islandin lautta oli tupaten täynnä turisteja ja ikkunapaikat täyttyivät heti lautan lähdettyä liikkeelle. Onneksi paluumatkalla käytössä oli paatti, jossa pääsi myös kannelle.Kuvaamisen kannalta turistimassat on itse asiassa mielenkiintoisia ja antavat mahdollisuuksia hyviin arkisto- tai kuvituskuviin.

Staten Islandin lautta ja Vapaudenpatsas.
Turistit selfiepeilin vieressä Empire State Buildingin näköalatasanteella.

Niin ja ne taksit, nuo metropolin väripilkut. Keltaiset ihmisvartalon kuljettimet ovat melkoinen väriläiskä suuressa kivimassassa.

Nuori nainen yrittää saada taksia Grand Central Stationin pääoven läheisyydessä.

Niin ja olihan minulla syykin siis olla New Yorkissa. Olin siis työmatkalla toimittajan kanssa seuraamassa rock- ja jazzkulttuuria ja -muusikoita. Harmi vain, että neljä päivää on erittäin lyhyt aika tuohon kaupunkiin varsinkin jos teet töitä lähes kellon ympäri. Tulevan viikonlopun Karjalaisessa on paketti muun muassa Museum of Modern Artista ja seuraavalla viikolla jazzintäyteinen paketti suomalaisittain.

Vielä loppuun pari katukuvaa. Teen myös olettamuksen. Viimeisenä olevassa kuvassa vanha mies soittaa Lennonin imaginea akustisella kitaralla. Oletan hänen olleen sokea käyttäytymisestä ja laseista yms. päätellen. Liikuttava hetki. Noh, kyyninen puoli tunkee taas esiin ja ehkä mies oli vain keräämässä sympatiaa ja rahaa aurinkolaisellaan. Oli miten oli, kitara kaikui kauniisti metrotunnelissa.

Mies kiirehtii metrotunnelin portaita ylös kauppakassinsa kanssa.
Kitaristi metrotunnelissa.

EDIT: Korjattu Beatles-Lennon-sotku.