Kuinka lähelle voi mennä?

No melko lähelle.

Riippuu tietysti tapauksesta, mutta tänään pääsin lähelle. Olin kuvaamassa Dome Karukoskea ja Pekka Strangia Joensuun elokuvakeskus Tapiossa. Toimittaja oli tekemässä juttua Tom Of Finland -elokuvaan liittyen ja jututti molempia edellämainittuja.

Harva suomalainen päästää niin lähelle välittämättä, kuin Pekka Strang. Toimittajan hämätessä uhriani hiivin muutaman kymmenen sentin päähän ja nappasin muutaman tiukemman otoksen. Harvinaista herkkua ihan vain siksi, että useimmat kavahtavat kameraa kun tarpeeksi lähelle tullaan.

Tähän tietysti vaikuttaa kuvattavan ammatti, joka on siis näyttelijä. Strang näyttelee Tom Of Finlandissa pääosaa, eli Touko Laaksosta.
 

On ärsyttävää kuvata henkilökuvaa haastattelun yhteydessä varsinkin kun aikaa on varattu alle 10 minuuttia koko toimitukselle. Olisi mukavaa kuvata nämä elokuva-alan ihmiset kuitenkin vaihtelun vuoksi muualla, kuin elokuvateatterissa, mutta aikataulu sanelee ehdot. Joskus tulee ihan kivoja onnistumisia, vaikka tästä kuvata ei lehteen ollutkaan.