jääkiekko

Kuvakulma, joka sattuu aivoon

Urheiluntäyteyinen lauantai tuotti huonoja salibandykuvia ja hyviä lätkäkuvia. Huomasin itsekin pitkästä aikaa oikein innostuneeni lätkästä ja sen kuvaamisesta normaalia enemmän.

Jokipojat kohtasi JYP-Akatemian Joensuussa. Kotijoukkue vei lopulta ottelun 3-2 hienon kolmannen erän jälkeen. Itse saavuin paikalle LeBa - SB Vaasa -pelin takia vasta toisen erän alussa, ja ko. erä menikin vähän heräillessä. Ja mitään erikoista ei oikein edes tapahtunut yhden vierasmaalin lisäksi. Kokeilin siis ottaa muutamia kuvia vaihtoaitiosta. Ylhäältä ja ylösalaisin.

Kuvia selatessa ja viimeistellessä huomasin, että tämä kuvakulma sattuu aivoihin. Yritin siis saada kuvattua valmentaja Jouni Variksen reaktion taklauksen jälkitilanteessa. Kurkotin vaihtoaition kohdalta pleksin yli ja nappasin kuvan. Päällä kesti hetki tajuta miten päin kuva on oikeasti. Sama kuva muuten toimii myös pystykuvana ilman uudelleen rajausta. Tämä on melko harvinaista enkä ainakaan omalla kohdallani ole tähän usein törmännyt.

Jokipoikien tämänhetkinen päävalmentaja Jouni Varis kiihtyi tilanteessa, jossa Jokipoikien Joel Olkkoseen kohdistui selkätaklaus.

Vertailun vuoksi sama kuva vielä pystyversiona.Pystyversiossa linssivääristymä pistää silmään enemmän ja kuva ei tunnu enää kovin luonnolliselta kuitenkaan.

Ja vielä muuten tuosta artikkelin kansikuvasta sen verran, että kuvassa istuu Jokipoikien pistekuningas Lauri Huhdanpää tultuaan juuti kentältä.